Yhes-kohtaamispaikka-ohjaaja

Suoritus ajankohta: 6.7.2021 - 31.12.2021 / Haku päättyy: 27.8.2021 / ryhmän, kerhon tai leirin ohjaus, ystävätoiminta (ei edellytä vertaisuutta) / MIELI Etelä-Karjalan Mielenterveys ry

Kiinnostaako sinua vapaaehtoistyö? Haluaisitko käydä viikoittain tapaamassa muita ihmisiä? Koetko kiinnostusta ryhmänohjaajatoimintaan?

YHES-kohtaamispaikat etsivät uusia vapaaehtoisia ohjaajia eri puolille Etelä-Karjalaa. Uusia kohtaamispaikkoja tullaan avaamaan kaikkiin Etelä-Karjalan kuntiin.

Ohjaajien tehtävänä on saapua kohtaamispaikalle avaamaan ovet ja lopuksi sulkea paikka, keitellä kahvit ja huolehtia muista käytännön järjestelyistä paikalla sekä osallistaa kävijöitä keskusteluun tai mahdolliseen yhdessä tekemiseen ja toimintaan (kuten lautapelit, leipominen tms.). Ohjaajana toimiminen ei vaadi aiempaa kokemusta tai ammattitaustaa. Koulutamme ohjaajat tehtävään.

Seuraava ohjaajakoulutus järjestetään 30.8.2021 klo 16.30-18 ja tiistaina 31.8.2021 klo 16.30-19

Koulutuksia tullaan järjestämään myöhemminkin syksyn aikana.

Voit toimia myös verkkovapaaehtoisena Tukinetin YHES-ryhmächatissä. Tähän saa henkilökohtaisen perehdytyksen.

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä:

Eeva Pylkkö 050 555 6164

sähköposti muotoa etunimi.sukunimi@mieliek.fi

Etelä-Karjala

Lappeenranta, Imatra, Taipalsaari, Savitaipale, Lemi, Parikkala, Rautjärvi, Luumäki, Ruokolahti

Tehtävän suorittamisajankohta

• Arki-iltaisin

Toiminnan aiheet

vapaaehtoistyö, avoimet vapaaehtoistehtävät Lappeenranta, Etelä-Karjala vapaaehtoistyö

Minkä ikäisten parissa vapaaehtoinen tulee toimimaan

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.), vanhukset (80 v. – )

Toiveet ja edellytykset

Minkä ikäisille tehtävä on tarkoitettu

Millaisia taitoja ja edellytyksiä vapaaehtoiselta vaaditaan

Tehtävä ei vaadi aiempaa kokemusta tai muutakaan erityisosaamista.

Tärkeintä on kiinnostus toimintaan, halu antaa omaa aikaa toiminnalle sekä kiinnostus ihmisten kanssa toimimiseen.

Koulutamme kaikki vapaaehtoiset tehtävään kaksi-iltaisella koulutuksella, josta saa tarvitsemansa tiedot ohjaamiseen.

Toivomme, että vapaaehtoinen pystyy sitoutumaan säännölliseen toimintaan kohtaamispaikoilla (2h/vk) sekä yhteisiin sääntöihin ja periaatteisiin kohtaamispaikkatoiminnassa.

Tehtävään perehdytys

• Haastattelu
  • Koulutus/koulutukset

Koulutuksen kesto (tunnit): 5h (2 iltaa)

Mitä vapaaehtoinen saa

• Todistus
  • Uudet taidot
  • Uudet tuttavat
  • Verkostoituminen
  • Uusi koulutus

Vapaaehtoisen tuki

Koordinaattorit ovat vapaaehtoisen tukena jatkuvasti. Järjestämme säännöllisesti yhteisiä ohjauskeskusteluja.

Vapaehtoisille järjestetään säännöllisesti myös yhteistä virkistystoimintaa ja mahdollisuutta viettää aikaa muiden vapaaehtoisten kanssa.