Vapaaehtoiseksi mummi- ja vaaritoimintaan

Suoritus ajankohta: 1.1.2021 / Haku päättyy: 1.1.2023 / tukihenkilötoiminta / Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kaakkois-Suomen piiri ry

Mannerheimin lastensuojeluliiton Kaakkois-Suomen piiri koordinoi vapaaehtoisia mummi- ja vaaritoimintaa. Mummit ja vaarit ilahduttavat lapsia, nuoria ja perheitä mm. päiväkodeissa, perhekahviloissa, kerhoissa, kouluissa, kirjastoissa ja tapahtumissa.

Toiminnan tavoitteena on tukea hyvää lapsuutta vahvistamalla sukupolvien ketjua, lisätä sukupolvien välistä myönteistä vuorovaikutusta ja yhteistoimintaa, siirtää kulttuuriperintöä, luoda aktiivisille suurille ikäluokille mahdollisuus tehdä antoisaa vapaaehtoistyötä sekä lisätä alueellista yhteisöllisyyttä ja yhteisvastuuta lapsista.

Mummit ja vaarit ovat luotettavia aikuisia, jotka haluavat antaa aikaansa lapsille ja perheille, ja tekevät lasten kanssa itselleen luontevia asioita: lukevat kirjoja, leikkivät, ulkoilevat, askartelevat tai käyvät metsäretkillä.

Vapaaehtoisena voit toimia myös lukumummina tai -vaarina päiväkodeissa tai kouluissa. Toiminnan tavoitteena on tarjota henkilökohtaisia lukuhetkiä kouluarjessa ja tukea näin lasten lukusujuvuutta, -taitoa ja -motivaatiota.Voit itse valita millaisessa paikassa haluat toimia vapaaehtoisena.

MLL:n Kaakkois-Suomen piiri perehdyttää, tukee ja ohjaa vapaaehtoisia. Vapaaehtoisille järjestetään vertaistapaamisia sekä koulutuksia.

Lisätietoa: Hannaleena Ahtiainen, hannaleena.ahtiainen@mll.fi, p. 050 313 1194

Toiminta-alue

Alue
Kymenlaakso, Etelä-Karjala, Kaakkois-Suomi

Kunta
Lappeenranta, Taipalsaari, Savitaipale, Lemi, Luumäki, Parikkala, Rautjärvi, Ruokolahti, Imatra, Kouvola, Kotka, Hamina, Pyhtää, Virolahti, Miehikkälä

Toiveet ja edellytykset

Minkä ikäisille tehtävä on tarkoitettu

aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.), vanhukset (80 v. – )

Liitteet