Vapaaehtoiseksi läksykummiksi

Suoritus ajankohta: 1.1.2021 / Haku päättyy: 1.1.2022 / tukihenkilötoiminta / Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kaakkois-Suomen piiri ry

Läksykummitoiminta on MLL Kaakkois-Suomen piirin ja MLL Lappeenrannan yhdistyksen organisoimaa ja ammatillisesti ohjattua vapaaehtoistoimintaa.

Läksykummitoiminnan tarkoituksena on tarjota peruskouluikäiselle lapselle henkilökohtaista tukea koulunkäyntiin sekä luotettavan aikuisen juttuseuraa. Tavoitteena on edistää lapsen luku- ja kielitaitoa sekä ylläpitää lapsen koulumotivaatiota. Läksykummitoiminta tukee myös vanhempien jaksamista ja koko perheen hyvinvointia.

Läksykummin kanssa lapsi voi esimerkiksi tehdä koulutehtäviä, lukea kirjoja tai ihan vain jutella kivoista jutuista. Yhteydenpito läksykummin ja lapsen välillä tapahtuu pääosin etäyhteydellä puhelimen tai tietokoneen kautta.

MLL Kaakkois-Suomen piiri koordinoi, kouluttaa ja ohjaa vapaaehtoisia sekä tarjoaa vertaistukea ja virkistyksiä vapaaehtoisille.

Lisätietoa:

Henna Karhu, henna.karhu@mll.fi, p. 050 477 8444 (Etelä-Karjala)

Hannaleena Ahtiainen, hannaleena.ahtiainen@mll.fi, p. 050 313 1194 (Kymenlaakso)

Kymenlaakso, Etelä-Karjala, Kaakkois-Suomi

Lappeenranta, Taipalsaari, Savitaipale, Lemi, Luumäki, Parikkala, Rautjärvi, Ruokolahti, Imatra, Kouvola, Kotka, Hamina, Pyhtää, Virolahti, Miehikkälä

Minkä ikäisten parissa vapaaehtoinen tulee toimimaan

lapset (7-12 v.)

Toiveet ja edellytykset