Ryhdy ystäväksi maahanmuuttajaäidille

Suoritus ajankohta: 1.8.2018 / Haku päättyy: 31.12.2020 / tukihenkilötoiminta / Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kaakkois-Suomen piiri ry

Oletko kiinnostunut kansainvälisyydestä ja muista kulttuureista? Haluatko tutustua Suomessa asuviin maahanmuuttajaäiteihin? Erityisesti kotona lapsiaan hoitavat maahanmuuttajaäidit jäävät helposti eristyksiin, sillä heiltä puuttuvat luonnolliset tukiverkostot eikä heillä usein ole mahdollisuutta lähteä kielikursseille. Kaikki äidit eivät saa neuvolasta tietoa esimerkiksi perhekahviloista tai kerhotoiminnoista. Niillä, jotka tietoa saavat, saattaa olla korkea kynnys lähteä yksin tutustumaan perhekahvilaan tai oman asuinalueen muuhun lapsiperhetoimintaan. Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toiminnan päätavoitteena on vahvistaa maahanmuuttajaäitien vanhemmuutta ja osallisuutta sekä ehkäistä heidän syrjäytymistään.

Kielenoppiminen uudessa kotimaassa on haasteellista, jos äidillä ei ole ketään, jonka kanssa puhua suomea. Myös monet arkiset toimet, kuten kaupassakäynti, ovat vaikeita ilman kielitaitoa. Kaupan hyllyltä on hankala löytää oikeaa purnukkaa ilman suomen kielen osaamista. Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toiminnan kautta maahanmuuttajaäidit saavat suomenkielisen naisen ystäväkseen, jonka kanssa he voivat harjoitella suomen kielen puhumista sekä tutustua suomalaiseen yhteiskuntaan ja tapoihin.

Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toiminnassa jokaiselle maahanmuuttajaäidille pyritään löytämään ystävä, joka asuu lähistöllä ja jonka kanssa äidillä on yhteisiä harrastuksia ja kiinnostuksen kohteita tai vaikka samanlainen elämäntilanne. Suomea puhuva vapaaehtoinen puolestaan pääsee tutustumaan uusiin kulttuureihin ja niiden tapoihin. Kaksisuuntainen kotoutuminen lisää ymmärrystä kulttuurien välillä ja vähentää ennakkoluuloja.

Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toimintaa toteutetaan MLL:n Kymen piirin kumppanuuskunnissa: Haminassa, Imatralla, Kotkassa, Kouvolassa, Lappeenrannassa, Luumäellä ja Pyhtäällä. Lisätietoja virpi.merilainen@mll.fi p. 040 589 5584 (Kymenlaakso) ja Julia Lyytinen julia.lyytinen@mll.fi p. 0400 873 603 (Etelä-Karjala)

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kymen piiri

Hallituskatu 5, Kouvola, Suomi

Osoitteet

  • Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kymen piiri

    Hallituskatu 5, Kouvola, Suomi

Toiminta-alue

Alue
Kaakkois-Suomi

Kunta
Lappeenranta, Hamina, Imatra, Kotka, Kouvola, Luumäki, Pyhtää

Yhteystiedot

Virpi Meriläinen
virpi.merilainen@mll.fi
0405895584
Koordinaattori

Kotisivut

Facebook -sivut

Instagram -sivut

Minkä ikäisten parissa vapaaehtoinen tulee toimimaan

vauvat ja taaperot (0-2 v.), leikki-ikäiset (3-6 v.), lapset (7-12 v.), nuoret (13-17 v.), nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.)

Toiveet ja edellytykset

Minkä ikäisille tehtävä on tarkoitettu

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.)

Tehtävä soveltuu

Miehille, Naisille, Nuorille, Perheille

Tehtävään perehdytys

  • Haastattelu
  • Koulutus/koulutukset