Tule perhekummiksi lapsiperheelle

Suoritus ajankohta: 1.8.2018 / Haku päättyy: 31.12.2021 / tukihenkilötoiminta / Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kaakkois-Suomen piiri ry

Perhekummi

MLL:n lapsiperheitä tukeva perhekummitoiminta on piirin organisoimaa, ammatillisesti ohjattua vapaaehtoistoimintaa. Toiminnan tarkoituksena on lisätä perheen hyvinvointia ja vahvistaa koko perheen elämänhallintaa tukemalla ensisijaisesti perheen vanhempia.

Perhekummin tehtävänä on ennen kaikkea tukea perheen vanhempien vanhemmuutta, mutta on tärkeää, että jokainen perheen jäsen, myös lapsi/lapset, tulee kuulluksi ja nähdyksi. Tukeminen on käytännössä kuuntelemista, keskustelemista, ylimääräisenä käsiparina olemista, yhdessä tekemistä ja välittämistä. Perhe ja perhekummi tapaavat yleensä kerran viikossa tai joka toinen viikko. Tapaamiset sovitaan yhdessä ja toteutetaan suunnitelmallisesti.

 

Perhekummitoimintaa toteutetaan piirin kumppanuuskunnissa: Haminassa, Imatralla, Kotkassa, Kouvolassa, Lappeenrannassa, Luumäellä, Taipalsaarella ja Pyhtäällä.

Koulutuksia järjestetään pitkin vuotta, joista kerromme some-kanavissamme. Lisäksi perehdytämme mukaan toimintaan läpi vuoden. Otathan rohkeasti yhteyttä!

Lisätietoja voit kysyä koordinaattoreilta:
Kymenlaakson alue
Sanna Kytö  p. 040 749 9697
sanna.kyto@mll.fi
perhekummiJA
Etelä-Karjalan alue
Heini Penttilä p. 0400 873 603
heini.penttila@mll.fi

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kymen piiri

Hallituskatu 5, Kouvola, Suomi

Osoitteet

  • Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kymen piiri

    Hallituskatu 5, Kouvola, Suomi

Toiminta-alue

Alue
Kaakkois-Suomi

Kunta
Lappeenranta, Hamina, Imatra, Kotka, Kouvola, Pyhtää, Luumäki, Taipalsaari

Yhteystiedot

Virpi Meriläinen
virpi.meriläinen@mll.fi
040 589 5584
Kehittämispäällikkö

Kotisivut

Facebook -sivut

Instagram -sivut

Asiasanat

vapaaehtoisuudenpuu

Minkä ikäisten parissa vapaaehtoinen tulee toimimaan

vauvat ja taaperot (0-2 v.), leikki-ikäiset (3-6 v.), lapset (7-12 v.), nuoret (13-17 v.), nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.)

Toiveet ja edellytykset

Minkä ikäisille tehtävä on tarkoitettu

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.)

Millaisia taitoja ja edellytyksiä vapaaehtoiselta vaaditaan

Perhekummit ovat auttamisesta kiinnostuneita, sitoutuneita vapaaehtoisia. Haastattelemme Kaikki perhekummit etukäteen ja he osallistuvat MLL:n peruskoulutukseen sekä saavat lisäksi säännöllistä ohjausta vapaaehtoistyöhönsä. MLL:n perhekummit noudattavat vapaaehtoistyön eettisiä periaatteita ja ovat vaitiolovelvollisia.

Tehtävään perehdytys

  • Haastattelu
  • Koulutus/koulutukset

Liitteet