Ryhdy perhekummiksi lapsiperheelle

Suoritus ajankohta: 01.08.2018 / Haku päättyy: 31.12.2020 / tukihenkilötoiminta / Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kymen piiri ry

MLL:n lapsiperheitä tukeva perhekummitoiminta on piirin organisoimaa, ammatillisesti ohjattua vapaaehtoistoimintaa. Toiminnan tarkoituksena on lisätä perheen hyvinvointia ja vahvistaa koko perheen elämänhallintaa tukemalla ensisijaisesti perheen vanhempia.

Perhekummin tehtävänä on ennen kaikkea tukea perheen vanhempien vanhemmuutta, mutta on tärkeää, että jokainen perheen jäsen, myös lapsi/lapset, tulee kuulluksi ja nähdyksi. Tukeminen on käytännössä kuuntelemista, keskustelemista, ylimääräisenä käsiparina olemista, yhdessä tekemistä ja välittämistä. Perhe ja perhekummi tapaavat yleensä kerran viikossa tai joka toinen viikko. Tapaamiset sovitaan yhdessä ja toteutetaan suunnitelmallisesti.

Perhekummitoimintaa toteutetaan piirin kumppanuuskunnissa: Haminassa, Imatralla, Kotkassa, Kouvolassa, Lappeenrannassa, Luumäellä ja Pyhtäällä. Lisätietoja sanna.kyto@mll.fi p. 040 749 9697 (Kymenlaakso) ja Julia Lyytinen julia.lyytinen@mll.fi p. 0400 873 603 (Etelä-Karjala).

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kymen piiri

Hallituskatu 5, Kouvola, Suomi

• Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kymen piiri

Hallituskatu 5, Kouvola, Suomi

Kaakkois-Suomi

Lappeenranta, Hamina, Imatra, Kotka, Kouvola, Pyhtää, Luumäki

Sanna Kytö
sanna.kyto@mll.fi
Koordinaattori

Kotisivut

Facebook -sivut

Instagram -sivut

Minkä ikäisten parissa vapaaehtoinen tulee toimimaan

vauvat ja taaperot (0-2 v.), leikki-ikäiset (3-6 v.), lapset (7-12 v.), nuoret (13-17 v.), nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.)

Toiveet ja edellytykset

Minkä ikäisille tehtävä on tarkoitettu

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.)

Millaisia taitoja ja edellytyksiä vapaaehtoiselta vaaditaan

Perhekummit ovat auttamisesta kiinnostuneita, sitoutuneita vapaaehtoisia. Haastattelemme Kaikki perhekummit etukäteen ja he osallistuvat MLL:n peruskoulutukseen sekä saavat lisäksi säännöllistä ohjausta vapaaehtoistyöhönsä. MLL:n perhekummit noudattavat vapaaehtoistyön eettisiä periaatteita ja ovat vaitiolovelvollisia.

Tehtävään perehdytys

• Haastattelu