Mielen tukija tai kriisiauttaja

Suoritus ajankohta: 6.7.2021 - 31.12.2021 / Haku päättyy: 12.10.2021 / auttava puhelin ja nettineuvonta, päivystäminen, kriisityö, tukihenkilötoiminta / MIELI Etelä-Karjalan Mielenterveys ry

Koulutamme säännöllisesti uusia vapaaehtoisia tukihenkilöitä valtakunnalliseen kriisipuhelimeen, Sekasin-chattiin, Solmussa-chattiin sekä Tukinettiin.

Valtakunnallisen kriisipuhelimen päivystäjänä vapaaehtoinen vastaa kriisipuhelimeen tuleviin soittoihin. Kriisipuhelin tarjoaa keskusteluapua kriisissä oleville soittajille.

Sekasin-chat on 12-29 -vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille suunnattu verkkopohjainen chat. Siellä vapaaehtoinen päivystäjä vastaa chatin kautta tuleviin yhteydenottoihin ja tukee näin nuoria ja nuoria aikuisia erilaisissa mieltä askarruttavissa asioissa.

Tukinetissä vapaaehtoinen voi toimia MIELI tukisuhteissa henkilökohtaisena tukihenkilönä vastaten säännöllisesti tuettavansa viesteihin.

Seuraava tukihenkilön peruskurssi järjestetään kaksi kertaa tulevan syksyn aikana.

Peruskurssin laajuus on yhteensä 35 h sis. teoria, harjoittelut, työnohjaus sekä päiväkirja.

Ensimmäinen kurssiryhmä alkaa tiistaina 24.8. klo 16.30

Toinen kurssiryhmä allkaa torstaina 14.10 klo 16.30.

Kurssin järjestää Saimaan kriisikeskus ja MIELI Etelä-Karjalan mielenterveys ry. Kurssi järjestetään osin etänä ja osin paikan päällä, riippuen alueen koronatilanteesta.

Katso tarkemmat kurssipäivät ja kurssiohjelma tästä.

Yhteydenotto: toimisto@mieliek.fi tai 054530020 / 0404156656

Sekasin-chatissä toimimiseen järjestetään n. 20h kestävä Moodle-koulutus, jonka voit suorittaa omien aikataulujen mukaan.

Sekasin-chattiä koordinoi kriisityöntekijä Eveliina Montonen.

Jos kiinnostuit Sekasin-chatin koulutuksesta, ota yhteyttä Eveliina Montoseen 040 415 5503 tai sähköpostilla etunimi.sukunimi@mieliek.fi

Etelä-Karjala

Lappeenranta, Imatra, Taipalsaari, Savitaipale, Lemi, Parikkala, Rautjärvi, Luumäki, Ruokolahti

Tehtävän suorittamisajankohta

• Arki-iltaisin
  • Arkipäivisin
  • Sovittavissa
  • Viikonloppuisin

Suorittamispaikan esteettömyys

• Tilaan pääsee pyörätuolilla
  • Tilaan pääsee rollaattorilla
  • Pysäköintimahdollisuus

Toiminnan aiheet

kriisiapu, kriisipuhelin, kriisityö, verkkoauttaminen

Minkä ikäisten parissa vapaaehtoinen tulee toimimaan

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.), vanhukset (80 v. – )

Toiveet ja edellytykset

Minkä ikäisille tehtävä on tarkoitettu

Millaisia taitoja ja edellytyksiä vapaaehtoiselta vaaditaan

Oman elämäsi tulee olla tasapainossa ja haluat olla kuuntelijana. Saat iloa auttamisesta ja kehityt ihmisenä. Ihmisenä toimiminen riittää, tehtävä ei edellytä aiempaa kokemusta tai ammattiosaamista. Koulutamme tehtävään.

Odotamme sitoutumista tukitoimintaan, säännöllistä osallistumista tukihenkilötyöhön sekä osallistumista yhteisiin työnohjauksiin.

Tehtävään perehdytys

• Haastattelu
  • Koulutus/koulutukset

Mitä vapaaehtoinen saa

• Todistus
  • Uudet taidot
  • Uudet tuttavat
  • Verkostoituminen
  • Uusi koulutus

Vapaaehtoisen tuki

Järjestämme tukihenkilöille säännöllisiä työnohjauksia ja purkukeskusteluja. Vapaaehtoistyön koordinaattorit ovat tukenasi jatkuvasti.

Järjestämme vapaehtoisillemme virkistystoimintaa sekä koulutuksia sekä mahdollisuuden viettää aikaa yhdessä muiden vapaaehtoisten kanssa.