Eläinkoti Pesä

Eläinkoti Pesä on Lappeenrannan Seudun Eläinsuojeluyhdistyksen omistama eläinkoti.

Eläinkoti Pesä on alun perin ollut omakotitalo ja sijaitsee taajama-alueella. Omakotitalohistorian takia talossa on useampi ”nurkka” kotia etsiville eläimille. Kotia etsivien tiloissa (entinen olohuone) on kuusi häkkiä. Kissoja voi olla enemmänkin, jos Pesälle saapuu esim. emo pentuineen tai kissat saapuvat samasta taloudesta. Osan häkeistä pystyy puolittamaan, mikäli hätätilanne tulee. Kotia etsivien tiloissa voi yksi häkillinen kissoja jaloitella kerrallaan esim. siivouksen ajan. Ensipesän (entinen makuuhuone) puolella on viisi häkkiä. Ensipesään sijoitetaan uudet kissan siksi aikaa, että ne rokotetaan. Eristysaika kestää vähintään 15vrk. Tarttuvien tautien ehkäisemiseksi tänä aikana kissat eivät jaloittele häkkien ulkopuolella, joten kissojen aktivointi ja niiden kanssa seurustelu on erittäin tärkeää. Kesytyshuone on vanha makuuhuone, johon mahtuu muutama kissa kerralla (samasta taloudesta tulleet tai emo pentuineen). Lisäksi kissoja mahtuu myös vanhaan saunaan, joka on remontoitu helposti pestäväksi ja valoisaksi eristystilaksi. Tämän lisäksi käytössä on pesuhuone, keittiö, kaksi varastohuonetta ja eteinen.

Jokaisella kissalla on häkissään oma raapimapuu sekä piilopaikka. Kaikilla on myös omat siivous- ja hygieniatarvikkeet (harjat) sekä lelut. Uroskissojen nimi ja ikä kirjoitetaan siniselle paperille, naaraiden punaiselle, niin vierailuajoilla ihmiset näkevät heti, minkälaisesta kissasta on kysymys. Kotia etsivien tiloissa voi jaloitella yksi häkillinen kissoja kerrallaan. Samasta taloudesta tulleet kissat voidaan majoittaa samaan häkkiin. Joskus samasta taloudesta tulleet kissat eivät kuitenkaan pienestä tilasta johtuen mahdu enää kahdestaan samaan häkkiin ja ne joudutaan pitämään erillään tappelujen välttämiseksi. Pesän tilat ovat sen verran rajalliset, että toistaiseksi siellä on keskitytty vain kissojen hoitoon, lahjoitusten vastaanottoon, hallituksen kokouksiin ja avoimiin oviin. Pesä on kuitenkin vain yksi yhdistyksen toimintamuodoista, vaikkakin näkyvin ja tärkein.

Soskuankatu 2, Lappeenranta, Suomi

Osoite

• Soskuankatu 2, Lappeenranta, Suomi

Lappeenrannan Seudun Eläinsuojeluyhdistys r.y.
lsey.lseyinfo@gmail.com

Yhteyshenkilö

Eläinkoti Pesän vastaava
lsey.elainkotipesa@gmail.com

Lappeenrannan Seudun Eläinsuojeluyhdistys r.y.

Etelä-Karjala

Lappeenranta