MLL Kaakkois-Suomen piirin toiminta digitaalisessa muodossa

23.03.2020 - 31.05.2020 / Harrasteryhmä, Kokous/tapaaminen, Muu ryhmämuotoinen tuki, Vertaisryhmä / Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kymen piiri ry

Toimintaa järjestetään

Mannerheimin Lastensuojeluliiton
Kaakkois-Suomen piiri jatkaa toimintaansa digitaalisessa muodossa

Vanhempien Facebook-ryhmä ja puhelintuki

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kaakkois-Suomen piiri toiminnot ovat siirtyneet verkkoon. ”Kun fyysiset kontaktit vähenevät, on yhteinen tehtävämme toimia ketterästi ja etsiä uusia keinoja auttaa toisiamme”, toteaa MLL:n Kaakkois-Suomen piirin toiminnanjohtaja Christa Carpelan.

”Perhesuhdetoiminnan koordinaattorit perustivat parisuhteen ja vanhemmuuden tueksi sekä tarvittaessa eroauttamisenkin mahdollistamiseksi koko piirin alueen kattavan Kaakon äipät ja iskät -ryhmän Facebookiin. Ryhmän toivotaan tavoittavan mahdollisimman laajasti koko piirin alueen äidit ja isät. Ryhmään pääsevät myös he, jotka toimivat työssään tai vapaaehtoisena perheiden parissa. Ryhmän tarkoitus on olla ennen kaikkea positiivinen ja kannustava vertaistuellinen vanhempien kohtaamispaikka nyt, kun perheet joutuvat rajaamaan sosiaalista elämää ja kohtaamaan täysin uudenlaisen elämäntilanteen ehkä lomautettuna, etätöissä, lasten kotikoulujen apukäsinä ja uudenlaisen arjen organisoijina” toteaa perhesuhdetoiminnan koordinaattori Saara Leiri.

Arkisin perhesuhdetoiminnan koordinaattorit tarjoavat jutteluseuraa, kuuntelijaa ja tukeaan sitä kaipaaville vanhemmille puhelimitse. Puhelintuki palvelee Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan alueilla arkisin klo 13-15.

Perhesatamatoimintaa on tarjolla tällä hetkellä vain MLL:n Lappeenrannan yhdistyksen Pikku-Tirikan Perhesatamassa, jossa tapaamiset ovat turvallisia, koska tiloissa ei ole muuta toimintaa. Sairaana tapaamiset tulee luonnollisesti perua.

Etäperhekahvilat

Kaakkois-Suomen piirin alueella kokoontuu normaalisti useita perhekahviloita. Nyt piiri tarjoaa perhekahviloille digitaalisen alustan sekä käytännön tukea, jolloin perhekahviloita ei tarvitse laittaa tauolle, vaan niihin voi osallistua kotoa käsin. Etäperhekahviloista tiedotetaan ainakin Facebookin Kaakon äipät ja iskät ryhmässä ja MLL:n Kaakkois-Suomen piirin kotisivuilla. Digitaalinen alusta mahdollistaa myös vierailijoiden osallistumisen etäyhteydellä äiteihin ja iseihin, eriaiheiset rajatummat vertaisryhmät sekä koulutukset.

Lastenhoitotoiminta

Lastenhoitotoiminta jatkuu toistaiseksi Kymenlaakson, Lappeenrannan, Imatran ja Taipalsaaren alueilla. Välitämme perheisiin koulutettuja ja luotettavia lastenhoitajia, jotka huolehtivat lapsesi turvallisuudesta, hoidosta ja viihtymisestä. Sairaan lapsen hoitoa ei tällä hetkellä välitetä.

Viranomaisohjeisiin nojaten vältämme kuitenkin sellaisia kontakteja, jotka eivät ole välttämättömiä, sillä pyrimme osaltamme siihen, ettei sairaus pääse leviämään.

MLL:n Kaakkois-Suomen piirin uudet digitaaliset toiminnat löydät osoitteesta:

Lisätietoja:

toiminnanjohtaja Christa Carpelan, christa.carpelan@mll.fi, puh. 050 4063763 ja
koordinaattori, Saara Leiri, saara.leiri@mll.fi, puh. 050 523 3984.

Kymenlaakso, Etelä-Karjala

Kouvola, Kotka, Hamina, Pyhtää, Virolahti, Miehikkälä, Lappeenranta, Imatra, Lemi, Luumäki, Parikkala, Rautjärvi, Ruokolahti, Savitaipale, Taipalsaari

hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, kaveritoiminta, lapsuus ja perhe-elämä, verkkovertaistuki, vertaistoiminta, vertaistuki, ystävä- ja viriketoiminta

Avainsanat

korona, korona-apu, korona-apua

kuntalaiset, lapset ja nuoret, miehet, naiset, perheet

vauvat ja taaperot (0-2 v.), leikki-ikäiset (3-6 v.), lapset (7-12 v.), nuoret (13-17 v.), nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.)