Vehkalahden-Haminan Kotien Puolesta r.y.

Vehkalahden-Haminan Kotien Puolesta ry. täydentää yhteiskunnan palveluita, mutta ei korvaa niitä.

Yhdistys toteuttaa lähimmäispalvelua jäsenistön keskuudessa/ulkopuolella tilanteiden ja mahdollisuuksien mukaan.

Virkistys- ja lähimmäispalvelutoiminnan tavoitteena on iäkkäämpien jäsenten sosiaalisen passivoitumisen ehkäiseminen ja kotona selviytymisen tukeminen.

Nuorten ja lapsiperheiden tukeminen ja perhepoliittisen keskustelun edistäminen.

Säännöllisesti toimivat päiväkerhot ovat tärkeitä vapaaehtoistyön ja lähimmäispalvelu-toiminnan muoto ja selkäranka. Päiväkerhot ovat monelle ainoa ”henkireikä” kerhossa tapaa tuttuja ja saadaan paljon asialuentoja ja valistusta.

Ikäihmisten vesijumpat ovat yksi tärkeimmistä harrastuksista jota yhdistys järjestää. Tavoitteena on henkistä vireyttä ja fyysistä terveyttä edistävä toiminta.

RAY:n tukema sosiaalisin perustein järjestetty loma toteutetaan vuosittain.

Virkistyminen, rentoutuminen ja lomalaisten omien voimavarojen vahvistaminen ovat yhdistyksen järjestämien lomien tavoite.

Matkailu-, ym. nähtävyyksiin tehdään retkiä kiinnostuksen ja mahdollisuuksien mukaan.

Järjestöverkossa mukana oleminen tuo lisämahdollisuuksia tehokkaammin toimia eri-ikäisten ihmisten kanssa ja laajemman näkökulman merkitystä toiminnassa.

Yhdistys, Eläkeläis- ja senioriyhdistykset, Lapsi- ja perheyhdistykset, Muut yhdistykset

kaikille

kaikenikäiset