Pohjois-Kymen Kalevalaiset ry

• Pohjois-Kymen Kalevalaiset ry. on Pohjois-Kymenlaaksossa toimiva poliittisesti sitoutumaton perinne- ja kulttuuriyhdistys.
  • Yhdistyksemme jäsenet ovat kiinnostuneita kansanperinteestä ja sen siirtämisestä uusille sukupolville. Kiinnostuksemme kohteina ovat mm. Kalevala ja kalevalainen runous, muistitieto, tapa- ja esinekulttuuri, nykyperinne, Kalevala korut sekä kansallis- ja muinaispuvut. Järjestämme yleisötilaisuuksia ja näyttelyitä toimintamme ja Kalevalaisten Naisten Liiton eri teemojen esittelemiseksi. Vuoden 2021 teema on Metsän henki – veden voima.
  • Tähettäret runoryhmä esiintyy eri tilaisuuksissa.
  • Yhdistys on perustettu vuonna 1962.
  • Vuonna 2021 alussa jäseniä on 51.
  • Kuulumme yhtenä 52 jäsenyhdistyksestä valtakunnalliseen Kalevalaisten Naisten Liittoon, jossa jäseniä on yli 3000.
  • Vuonna 2021 jäsenmaksu on 25 €.
  • Kokoonnumme jäseniltaan joka kuukauden viimeisenä tiistaina klo 18 – 20, Kuusankosken seurakuntatalon kahviossa, Valtakatu 43.

Muu, Asukas- kotiseutu-, kylä- ja kaupunginosayhdistykset, Harrasteyhdistykset, Kulttuurialanyhdistykset, Naisyhdistykset

kulttuuri ja taide, perinteet, historia, sukuseurat

Avainsanat

esitelmät, folklore, historia, kalevala, kalevalaiset naiset, kansanperinne, kansanrunous, kulttuuriyhdistys, naisyhdistys

naiset

aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.), vanhukset (80 v. - ), nuoret aikuiset (18-29 v.)

• Postiosoite

Kalervontie 22 B, 45740 Kuusankoski