Perhe- ja läheistyö Kakspy ry

Perhe- ja läheistyö tarjoaa läheisille tietoa, tukea ja virkistystä.

Meihin voi ottaa yhteyttä kuka tahansa, jolla on huoli jonkun läheisensä hyvinvoinnista. Toiminta on tarkoitettu päihteiden käytön tai mielenterveyden haasteita kohdanneiden läheisille. Mielenterveys on kuitenkin laaja käsite ja muuttuva tila. Mitä aikaisemmin päästään purkamaan siihen liittyviä huolia, sitä suuremmat mahdollisuudet on ehkäistä tilanteiden ajautumista kriisiin. Tai sitten ainakin ollaan paremmin varautuneita siihen.

Usein uusi asiakas tavataan ensin yksilövastaanotolla. Käydään läpi huolta aiheuttavaa tilannetta ja millaisia ilmiöitä siihen yleisesti ottaen liittyy. Työssä keskitytään toimivien ratkaisujen löytämiseen, jotta arjen kuormitusta saadaan helpotettua. Lisäksi pohditaan oman jaksamisen tilaa ja keinoja sen tukemiseen.

Jos voimia riittää, tarjotaan mahdollisuutta tulla vertaistuen piiriin, joko osallistumaan ryhmään tai kuulemaan kokemusasiantuntijan tarinaa. Lisäksi puuhataan yhdessä erilaisia virkistysjuttuja. Ne voivat olla kävelyretkiä metsään ja nuotion äärelle, purjehdusta tai itsensä hemmotteluiltoja, joogaa tai rentoutusta perhe- ja läheistyön toimipisteellä.

Toiminta on luottamuksellista ja käyttäjälle maksutonta.

Englanti, Suomi

Lapsi- ja perheyhdistykset, Omais- ja läheisyhdistykset, Päihde- ja mielenterveysyhdistykset, Yleisen terveyden ja hyvinvoinnin yhdistykset

omaistoiminta, osallisuus, nuoruus, lapsuus ja perhe-elämä, hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, mielenterveys, päihteet ja riippuvuudet, kokemusasiantuntijuus, verkkovertaistuki, vertaistoiminta, vertaistuki, virkistys

Asiasanat