Leader Sepra

Vuonna 1999 perustettu maaseudun kehittämisyhdistys Sepra toimii Etelä-Kymenlaaksossa; Pyhtää, Kotka, Hamina, Miehikkälä, Virolahti. Osana toimintaa on Etelä-Suomen Kalatalousryhmä ESKO, joka tukee kalatalouden ammattilaisia Suomelahden alueella Hangosta Virolahdelle. Kaikki toiminta pohjautuu Leader-periaatteeseen (www.leadersuomi.fi) ja on pienimuotoista, ihmisten kokoisille ideoille suunnattua. Sepran toiminta sisältää sekä innostamisen, yhdessä tekemisen että taloudellisen tuen hankerahan muodossa.

Omaehtoista toimintaa tuetaan niin maaseudulla, saaristossa kuin keskustoissakin johtoajatuksena asukkaiden tarpeet ja valmius tarttua itse asioihin. Hankerahoituksen lisäksi Leader Sepra osallistuu aluekehittämistyöhön maaseudun ja elinkeinojen kehittämisorganisaatioiden muodostamassa verkostossa tuoden ruohonjuuritason toimijoiden näkökulmaa päätöksentekoon ja kehittämistyöhön. Leader-ryhmä saa rahoituksensa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta (EU ja valtio), rakennerahastoista ja toiminta-alueensa kunnilta.

Vuodesta 2018 alkaen Sepra on ollut myös EU-tietopiste EDIC, joka etsii vastauksia erilaisiin EU-aiheisiin kysymyksiin ja antaa neuvoja siihen, mistä EU-tietoa löytyy. Erityisasiantuntemusta vaativissa kysymyksissä ohjataan muiden EU-verkostojen tai -palvelujen puoleen. Toimistoltamme saatavana myös EU-aiheista materiaalia ja voimme tilata sitä suurempia määriä esim. oppilaitoksen tarpeisiin.

Ota meihin yhteyttä toimisto(at)sepra.fi tai soitta  +358 44 377 4517. Voit myös soittaa maksuttomaan Europe Direct –palvelunumero 00 800 6 7 8 9 10 11


Toimiala

Muu, Muut yhdistykset

Teemat

varainhankinta ja rahoitus

Avainsanat

EU-tietopiste, hanketyö, aluekehittäminen, kehittämishanke

Kohderyhmä

kaikille

Ikäryhmä

kaikenikäiset

Osoitteet

  • Käyntiosoite

    Helsingintie 1A (B-porras), 49400 Hamina

Yhteystiedot

Sähköposti:
toimisto@sepra.fi

Lisätietoa verkossa

Leader Sepra

Facebook
Instagram
Twitter

Toiminta-alue

Alue
Kymenlaakso

Kunta
Hamina, Kotka, Miehikkälä, Pyhtää, Virolahti

Käyntiosoite

Helsingintie 1, 49400 Hamina, Suomi