Lappeenrannan Palveluskoirayhdistys ry

Lappeenrannan Palveluskoirayhdistys, lyhyemmin LPKY, on vuonna 1946 perustettu monipuolinen koiraharrastajien yhdistys. Sen tarkoituksena on luoda edellytyksiä koiraharrastukselle, jakaa tietoa ja antaa ohjausta koirien kouluttamiseen liittyvissä asioissa. LPKY tarjoaa puitteet harrastaa ennen kaikkea koiran kanssa kokeisiin, näyttelyihin ja kilpailuihin aikoville, mutta myös perustietoa pelkästään ”kotikoiran” kouluttajille. Jokaviikkoisten koulutusten lisäksi LPKY järjestää jäsenilleen tapahtumia; kursseja, koulutustilaisuuksia, leirejä ja harjoituskilpailuja. Koulutuksiin ja tapahtumiin ovat tervetulleita niin seura-, palvelus- kuin monirotuisetkin koirat. LPKY:n toiminta jakautuu kolmeen pääalueeseen: seurakoira-, palveluskoira- ja pelastuskoiratoimintaan, joilla yhdistys järjestää koulutusta, kokeita ja kilpailuja, niin virallisia kuin leikkimielisiäkin. Lisäksi yhdistys antaa puitteet nuorison koiraharrastukselle, vetokoirille ja erilaiselle tempaustoiminnalle. Yhdistyksen maja Haukkulaakso on kaikkien jäsenten käytettävissä.

Harrasteyhdistykset

• Lappeenranta, Suomi