MIELI Etelä-Karjalan Mielenterveys ry

Me MIELI Etelä-Karjalan Mielenterveys ry:ssä edistämme ja tuemme eri-ikäisten eteläkarjalaisten mielenterveyttä ja henkistä hyvinvointia. Olemme tehneet sitä jo runsaan 40 vuoden ajan. Teemme yhteistyötä alan paikallisten toimijoiden kanssa. Järjestö järjestää ja osallistuu vuosittain erilaisiin paikallisiin ja valtakunnallisiin tapahtumiin. Järjestämme avoimia tilaisuuksia, joissa kerromme toiminnastamme ja koulutamme vapaaehtoisia auttamaan muita. Järjestö noudattaa MIELI Suomen Mielenterveys ry:n eettisiä periaatteita.

MIELI Etelä-Karjalan Mielenterveys ry:n toimintaan kuuluvat myös Saimaan kriisikeskus sekä Yhes-hanke. Saimaan kriisikeskus tarjoaa maksutonta ja anonyymiä keskusteluapua elämän ongelma- ja kriisitilanteisiin täydentäen julkisia terveyspalveluja.

Yhes-hanke on kolmivuotinen hanke, jonka aikana kaikkiin Etelä-Karjalan kuntiin avataan matalan kynnyksen Yhes-kohtaamispaikat. Kohtaamispaikat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia, ja toimintaa ohjaavat koulutetut vapaaehtoiset. Tämän lisäksi hankkeen aikana avataan virtuaalisia kohtaamispaikkoja verkkoon. Tällä hetkellä kohtaamispaikkoja on avattu jo Lappeenrantaan ja Taipalsaarelle, sekä verkossa Facebookin Yhes-keskustelupalstalle sekä Tukinetiin.

Muu, Yleisen terveyden ja hyvinvoinnin yhdistykset

mielenterveys

Avainsanat

mielen hyvinvointi