Kouvolan seudun Muisti ry

Kouvolan seudun Muisti ry

Muistiyhdistys lähelläsi – muistisairaiden ihmisten ja läheisten ikioma yhdistys.

Kouvolan seudun Muisti ry on vuonna 1990 perustettu kolmannen sektorin aktiivinen toimija Kouvolassa. Yhdistyksellä on toimintaa muistisairautta sairastavien henkilöiden ja heidän omaistensa hyväksi sekä aivoterveyden edistämiseksi. Yhdistys antaa neuvontaa ja ohjausta aivoterveyteen ja muistiin liittyvissä asioissa. Yhdistys järjestää vertaistukiryhmiä ja muita muistiin liittyviä ryhmätoimintoja.

Yhdistys välittää ajankohtaista tietoa muistiin liittyvistä asioista ja tukee tutkimus- ja koulutustoimintaa sekä kehittää muistisairauksien hoitomahdollisuuksia ja etuuksia ja edistää erityisesti kotona asumisen mahdollisuuksia yhteistoiminnassa viranomaisten ja asiakkaiden parissa toimivien eläkeläis-, sekä sosiaali- ja kansanterveysjärjestöjen kanssa. Yhdistys on alan kattojärjestönä toimivan Muistiliiton jäsen.

Yhdistyksen jäsenyys on 20 € / vuosi. Jäsenmaksun hinnalla saat kotiisi Muistilehden ja yhdisyksen jäsentiedotteen 4 kertaa vuodessa, sekä pääset jäsenhinnalla osallistumaan retkille ja tapahtumiin. Jäsenkirjeen lisäksi yhdistys tiedottaa toiminnastaan kotisivuilla www.kouvolanseudunmuisti.fi ja Facebook-sivuilla sekä Keskiviikko-lehden järjestöpalstalla.

Yhdistys tarjoaa puuhaa ja vaikuttamisen paikkoja jokaiselle. Jäsenmaksun maksamalla tuet yhdistyksen toimintaa. Yhdistyksen hallituksen jäsenet 2020:

  • puheenjohtaja Oili Valkeapää
  • varapuheenjohtaja Merja Mänttäri manttarimerja@gmail.com
  • sihteeri, retkivastaava ja vapaaehtoistoiminta Emma Kujala
  • muut varsinaiset jäsenet Kimmo Mäkinen ja retkivastaava Tuija Ahola
  • Varajäseninä jäsenvastaava Heini Lämsä heini.lamsa@hotmail.com ja Tiina Köninki.

Yhdistys hallinnoi Kymenlaakson Muistiluotsi asiantuntija- ja tukikeskuksen toimintaa. Yhdistys toimii Kouvolan alueella ja Kymenlaakson Muistiluotsi koko Kymenlaakson alueella.

Kymenlaakson Muistiluotsi -maakunnallinen asiantuntija- ja tukikeskus

Maakunnalliset Muistiluotsikeskukset muodostavat valtakunnallisen verkoston, johon kuuluu 18 keskusta. Muistiliitto koordinoi toimintaa. Kymenlaakson Muistiluotsin toimintaa tukee sosiaali- ja terveysministeriö Veikkauksen tuotoilla. Muistiluotsin toiminta on kaikille avointa ja Kymenlaakson Muistiluotsi toimii koko Kymenlaakson alueella. Toimistot sijaitsevat Kouvolassa ja Karhulassa. Hallinnoiva yhdistys on Kouvolan seudun Muisti ry ja yhteistyötä Kotkan Seudun muistiyhdistys ry:n kanssa. Kymenlaakson Muistiluotsin toimintamuotoja ovat asiakastyö, vapaaehtoistoiminta sekä vaikuttaminen ja verkottuminen.

 


Toimiala

Muu, Sairaus- ja potilasyhdistykset

Teemat

edunvalvonta, ikääntyminen ja veteraanitoiminta, ystävä- ja viriketoiminta, yleisötilaisuudet, eläkeläistoiminta, hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, kansanterveys, kaveritoiminta, kerhot, kokemusasiantuntijuus, omaistoiminta, osallisuus, sairastaminen, sosiaali ja terveys, tapahtuma, teemapäivät ja -viikot, tukihenkilötoiminta, vaikuttaminen, vammaisuus ja invaliditeetti, vapaaehtoisuus, verkkovertaistuki, vertaistuki, virkistys, yhdistyksen sääntömääräinen toiminta, yhteistyö ja verkostot

Avainsanat

muisti, muistiasiaa, muistihuoli, muistihäiriö, Muistikahvila, muistiluotsi, muistikummi, muistisairaus, muistisairaudet, aivoterveys, aivotreeni, muistiyhdistys

Kohderyhmä

asiakkaat, eläkeläiset, järjestötoimijat, jäsenet, kaikille, läheiset ja omaiset, kuntalaiset, kuntoutujat, liikuntarajoitteiset, opiskelijat, pitkäaikaissairaat, potilaat, vammaiset ja invalidit

Ikäryhmä

ikäihmiset (63-79 v.), kaikenikäiset, vanhukset (80 v. - ), aikuiset (30-62 v.)

Osoitteet

  • Käyntiosoite

    Hallituskatu 7 B, 45100 Kouvola

Yhteystiedot

Kotikunta: Kouvola
Sähköposti:
toimisto@kouvolanseudunmuisti.fi
Puhelin: 0405239697

Lisätietoa verkossa

Kotisivut


Toiminta-alue

Alue
Kymenlaakso

Kunta
Kotka, Kouvola, Pyhtää, Hamina, Virolahti, Miehikkälä

Käyntiosoite

Saunapolku 6, 45150 Kouvola, Suomi

Henkilöt

Hellsten, Sanna

muistiluotsi

p. 0452704003
s. sanna.hellsten@kouvolanseudunmuisti.fi

Levonen, Tarja

toiminnanjohtaja

p. 0405239697
s. tarja.levonen@kouvolanseudunmuisti.fi

Orava, Tiina

muistiluotsi

p. 0505187630
s. tiina.orava@kouvolanseudunmuisti.fi

Pussinen, Jenni

muistiluotsi

p. 0458582333
s. jenni.pussinen@kouvolanseudunmuisti.fi

Valkeapää, Oili

puheenjohtaja

p. 0451012119
s. oili.valkeapaa@hotmail.com