Kouvolan seudun Muisti ry

Kouvolan seudun Muisti ry

Kouvolan seudun Muisti ry on perustettu vuonna 1990. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus on muistisairaiden ja heidän läheistensä hyvinvoinnin tukeminen ja oikeuksien edistäminen sekä yleisen muisti- ja aivoterveystietoisuuden lisääminen. Yhdistys antaa neuvontaa ja ohjausta aivoterveyteen ja muistiin liittyvissä asioissa. Yhdistys järjestää vertaistukiryhmiä, virkistystä ja toimintaa. Yhdistys on alan kattojärjestönä toimivan Muistiliiton jäsen.

Yhdistyksen jäsenyys on 20 € / vuosi. Jäsenmaksun hinnalla saat kotiisi Muistilehden ja yhdistyksen jäsentiedotteen 4 kertaa vuodessa, sekä pääset jäsenhinnalla osallistumaan retkille ja tapahtumiin. Jäsentiedotteen lisäksi yhdistys tiedottaa toiminnastaan kotisivuilla www.kouvolanseudunmuisti.fi ja Facebook-sivuilla sekä Keskiviikko-lehden järjestöpalstalla.

Yhdistys tarjoaa puuhaa ja vaikuttamisen paikkoja jokaiselle. Jäsenmaksun maksamalla tuet yhdistyksen toimintaa. Yhdistyksen hallituksen jäsenet 2021:

  • puheenjohtaja Oili Valkeapää oili.valkeapaa@hotmail.com, puh. 045 101 2119
  • varapuheenjohtaja Merja Mänttäri manttarimerja@gmail.com
  • sihteeri, retkivastaava ja vapaaehtoistoiminta Emma Kujala
  • muut varsinaiset jäsenet Kimmo Mäkinen ja retkivastaava Tuija Ahola
  • Varajäseninä jäsenvastaava Heini Lämsä heini.lamsa@hotmail.com ja Anne Koivula.

Yhdistys hallinnoi Kymenlaakson Muistiluotsi asiantuntija- ja tukikeskuksen toimintaa. Yhdistys toimii Kouvolan alueella ja Kymenlaakson Muistiluotsi koko Kymenlaakson alueella.

Kymenlaakson Muistiluotsi -maakunnallinen asiantuntija- ja tukikeskus

Maakunnalliset Muistiluotsikeskukset muodostavat valtakunnallisen verkoston, johon kuuluu 18 keskusta. Muistiliitto koordinoi toimintaa. Kymenlaakson Muistiluotsin toimintaa tukee sosiaali- ja terveysministeriö Veikkauksen tuotoilla. Muistiluotsin toiminta on kaikille avointa ja Kymenlaakson Muistiluotsi toimii koko Kymenlaakson alueella. Toimistot sijaitsevat Kouvolassa ja Karhulassa. Hallinnoiva yhdistys on Kouvolan seudun Muisti ry ja Kotkan Seudun muistiyhdistys ry:n kanssa tehdään yhteistyötä. Kymenlaakson Muistiluotsin toimintamuotoja ovat asiakastyö, vapaaehtoistoiminta sekä vaikuttaminen ja verkottuminen.

 


Toimiala

Muu, Sairaus- ja potilasyhdistykset

Teemat

edunvalvonta, ikääntyminen ja veteraanitoiminta, ystävä- ja viriketoiminta, yleisötilaisuudet, eläkeläistoiminta, hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, kansanterveys, kaveritoiminta, kerhot, kokemusasiantuntijuus, omaistoiminta, osallisuus, sairastaminen, sosiaali ja terveys, tapahtuma, teemapäivät ja -viikot, tukihenkilötoiminta, vaikuttaminen, vammaisuus ja invaliditeetti, vapaaehtoisuus, verkkovertaistuki, vertaistuki, virkistys, yhdistyksen sääntömääräinen toiminta, yhteistyö ja verkostot

Asiasanat

muisti, muistiasiaa, muistihuoli, muistihäiriö, Muistikahvila, muistiluotsi, muistikummi, muistisairaus, muistisairaudet, aivoterveys, aivotreeni, muistiyhdistys

Kohderyhmä

asiakkaat, eläkeläiset, järjestötoimijat, jäsenet, kaikille, läheiset ja omaiset, kuntalaiset, kuntoutujat, liikuntarajoitteiset, opiskelijat, pitkäaikaissairaat, potilaat, vammaiset ja invalidit

Ikäryhmä

ikäihmiset (63-79 v.), kaikenikäiset, vanhukset (80 v. - ), aikuiset (30-62 v.)

Osoitteet

  • Käyntiosoite

    Hallituskatu 7 B, 45100 Kouvola

Yhteystiedot

Kotikunta: Kouvola
Sähköposti:
toimisto@kouvolanseudunmuisti.fi
Puhelin: 0405239697

Lisätietoa verkossa

Kotisivut

Facebook
Instagram
Twitter
Youtube

Toiminta-alue

Alue
Kymenlaakso

Kunta
Kotka, Kouvola, Pyhtää, Hamina, Virolahti, Miehikkälä

Käyntiosoite

Hallituskatu 7, Kouvola, Suomi

Henkilöt

Hellsten, Sanna

muistiluotsi

p. 0452704003
s. sanna.hellsten@kouvolanseudunmuisti.fi

Levonen, Tarja

toiminnanjohtaja

p. 0405239697
s. tarja.levonen@kouvolanseudunmuisti.fi

Orava, Tiina

muistiluotsi

p. 0505187630
s. tiina.orava@kouvolanseudunmuisti.fi

Pussinen, Jenni

muistiluotsi

p. 0458582333
s. jenni.pussinen@kouvolanseudunmuisti.fi

Valkeapää, Oili

puheenjohtaja

p. 0451012119
s. oili.valkeapaa@hotmail.com