Kotkan Pelastakaa Lapset ry

Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja päämäärä

Kotkan Pelastakaa Lapset ry:n toiminnan ydinalueet ovat lastensuojelussa, avustus- ja vaikuttamistoiminnassa.

Yhdistyksen tarkoituksena ja päämääränä on parantaa sitä tapaa, jolla lapsia kohdellaan sekä saada aikaan välittömiä ja pysyviä parannuksia lasten elämään. Erityinen huomio kohdistetaan kaikkein haavoittavimmassa asemassa oleviin lapsiin.

Lisäksi yhdistys edistää lasten osallisuuden toteutumista. Yhdistyksen toiminnan perustana on YK:n Lapsen oikeuksien sopimus. Yhdistys edistää lapsen oikeuksien toteutumista ja ottaa lapsen oikeudet huomioon kaikessa toiminnassaan.

Yhdistys on poliittisesti ja eri uskontokuntiin sitoutumaton, voittoa tavoittelematon kansalaisjärjestö.

Yhdistyksen toimintaa ohjaa liiton strategia, joka pohjautuu kansainvälisen Pelastakaa Lapset -järjestön (Save the Children) strategiaan.

Yhdistyksen toimintamuodot
Yhdistys voi:

• tarjota jäsenilleen ja muille vapaaehtoisille toiminta- ja osallistumismahdollisuuksia
  • edistää lasten hyvinvointia vaikuttamalla kansalaisiin, päättäjiin, yrityksiin ja viranomaisiin monin eri tavoin
  • avustus- ja muulla toiminnallaan tukea ja parantaa haavoittavassa asemassa olevien lasten oikeuksien toteutumista, elinoloja ja hyvinvointia
  • osallistua ja tukea liiton toimintaa Suomessa ja maailmalla
  • tukea/tuottaa voittoa tavoittelematta lastensuojelupalveluja

Yhdistys, Muut yhdistykset

vapaaehtoisuus, lapsuus ja perhe-elämä, varainhankinta ja rahoitus, muu

Avainsanat

vapaaehtoinen, hyväntekeväisyys, vaikuttaminen, avustukset, lapsiperheet, lapsityö, lasten oikeudet, oppimateriaalituki, harrastetuki, jouluavustukset, varainhankinta, varainkeräys, lahjoitukset, Lahjoita lapsille, vapaaehtoistoiminta

kaikille, jäsenet, vapaaehtoiset, kuntalaiset

aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.), nuoret aikuiset (18-29 v.)

• Postiosoite: Kumppanuustalo Viikari, Mariankatu 24, 48100 Kotka

Mariankatu 24, Kotka, Suomi