Kotkan Korttelikotiyhdistys ry

Kotkan Korttelikotiyhdistys ry/ www.korttelikoti.fi

on yleishyödyllinen, voittoa tavoittelematon asukasyhdistys ja välityömarkkinatoimija. Toimimme yhteistyössä alueiden asukkaiden ja eri viranomaistahojen kanssa kestävän kehityksen hengessä. Ylläpidämme Kotkassa viittä kohtaamispaikkaa.

Arvot

Ihmisen kunnioittaminen
Hyvinvoinnin edistäminen
Vastuullinen yhteistyö
Yhdenvertaisuus
Syrjinnän ehkäiseminen
Yhteisöllisyys

Kylän yhteinen olohuone ma – pe klo 8 – 15

Korttelikodissa on mahdollisuus tavata tuttuja tai vaikkapa lukea päivän lehti. Korttelikodeista saa neuvontaa, tukea ja perheenomaista tunnelmaa. Kuka tahansa voi varata korttelikodin vaikkapa perhejuhlia varten kohtuullista korvausta vastaan.

Korttelikodeissa kokoontuu erilaisia virikeryhmiä: laulua, pelejä, askartelua, jumppaa, runo- ja kirjallisuuspiirejä ym. Jokaisessa korttelikodissa on tietokone internet yhteyksin asiakkaan käyttöön, joten esim. laskunmaksu, sähköpostin lukeminen tai yhteydenpito ystäviin käy kätevästi. Tarvittaessa opastusta koneen käyttöön saa henkilökunnaltamme. Kysy myös yksilöllisestä tietokonekurssistamme.

Apua ja huolenpitoa

Yhdistyksemme järjestää alueiden pienituloisille (tulot alle 1500/kk) kotona asumisen tukipalveluja. Näihin töihin työllistämme pitkään työelämän ulkopuolella olleita henkilöitä. Näitä tukipalveluja ovat mm. siivous, ulkoilu, nurmikon leikkaus, lumityöt ikkunoiden pesu, asiointipalvelu kaupassa, apteekissa ja terveyskeskuksessa käynneillä, kirjaston kirjojen nouto ja palautus. Päivittäisten kotiaskareiden lisäksi työntekijöillämme on yleensä aikaa myös seurustella asiakkaan kanssa, viedä häntä ulos ja käydä hänen kanssaan vaikkapa puistossa tai torilla. Kysy lisätietoja palveluista lähimmästä korttelikodista.

Työvalmennusta pajoilla

Yhdistyksemme valmentaa vuosittain yli 200 pitkään työpaikkaa vailla ollutta ihmistä kohti työelämää. Työntekijöidemme tulevaisuus on meille tärkeää ja pyrimme parantamaan heidän työelämävalmiuksiaan monin eri tavoin, kuten tarjoamalla erilaisia koulutuksia työn ohessa. Meille pääsee töihin alueen TE- palveluiden tai Monialaisten työelämäpalveluiden kautta.

Työelämään valmennus tapahtuu työpajoilla: Kotihoitopaja, Ravitsemus –, kahvila ja virikepaja, kansalaistaitojen, Kulttuurin ja suomen kielen paja, Remontointipaja, Viikarin aikuisten työpaja sekä Digipaja.

Voit tukea toimintaamme lahjoituksella tilille: FI48 5172 0220 0347 56

Kotkan Korttelikotiyhdistys ry

www.korttelikoti.fi * p 044 090 3035

etunimi.sukunimi@korttelikoti.fi