Inkeroisten seudun Karjalaseura ry

Yhdistys on karjalaisten ja muuten Karjalasta kiinnostuneiden yhteistyöseura Inkeroisissa ja eteläisessä Anjalassa. Toiminnan tarkoituksena on karjalaisen kulttuurin ylläpito ja edistäminen sekä muunkinlainen Karjalan ja karjalaisuuden tunnetuksi tekeminen. Yhteistyökumppaneitamme ovat Karjalaisseurojen Kymenlaakson piirin ohella mm. seurakunta ja sotaveteraanit. Yhdistys on perustettu keskelle Kymenlaaksoa v. 1947 Sippolan Inkeroisissa. Toimialueena on alusta asti ollut Inkeroisten ohella toisella puolen Kymijoen olevat entisen Anjalan pitäjän eteläiset kylät Ahvio, Muhniemi ja Anjalan kirkonkylä. Nykyisin olemme Kouvolan kaupungin eteläisin Karjalaseura.

Yhdistys, Harrasteyhdistykset, Kulttuurialanyhdistykset, Monialayhdistykset

kulttuuri ja taide, käden taidot, matkat ja vierailut, perinteet, historia, sukuseurat, opinnot, tiede, kasvatus ja sivistys, yhdistyksen sääntömääräinen toiminta

Avainsanat

karjalaisuus, karjalan liitto