Hujakkalan alueen Kyläyhdistys ry

Hujakkalan kylä Lappeenrannan eteläisessä osassa. Keskikaupungista matkaa noin 45 kilometriä ja Vaalimaalle noin 16 kilometriä. Kylä rajoittuu Miehikkälään. Hujakkala muodostuu 5 pienestä kyläryhmästä; Husu, Parkkola, Autio, Hujakka, Väkevälä ja Nurmela, joista kaksi viimeistä ovat entistä Säkkijärvenpitäjää. Asukkaita noin 150. Maa- ja metsätalous on vielä merkittävä toimeentulon antaja. Kylän alueella toimii kolme kivialan yritystä, jotka työllistävät jonkin verran asukkaita. Alueella on myöskin kaksi palvelualan yritystä; Ylämaan Rajamaja josta saa majoitus- ja juhlapalveluja sekä kokoustiloja käyttöön, sekä Lahtelan maatilamatkailu- ja majoituspalveluja . Hujakkalan alueella virtaa Urpalanjoki, jossa on Joutsenkosken Voimalaitos, joka tuottaa sähköä valtakunnan verkkoon. Lisäksi toimiva mylly, josta voi ostaa jauhot ja ryynit ilman lisäaineita. Samasta osoitteesta on saatavana myöskin hierontaa ja jalkahoitoa. Kylällä on mansikkaviljelmä josta saa tuoreet ja maukkaat mansikat kesällä, sekä luomutila josta saa tattaria ja spelttiä. Kylämaisemaa kaunistaa Joutsenkosken yläpuolella oleva Suurijärvi ja alapuolella Väkevänjärvi lähellä valtakunnan rajaa. Kylällä on seurojentalo jota kunnostettiin talkoilla kesällä 2010.

Asukas- kotiseutu-, kylä- ja kaupunginosayhdistykset

• Hujakkala, Suomi

paavo.apo@pp.inet.fi