Heikintalo

Heikintalon toiminnan päätavoitteet ovat yhteisöllisyyden ja osallistumismahdollisuuksien edistäminen sekä työelämäosallisuuden vahvistaminen.

Heikintalon toiminta edistää ja tukee arkielämän hallintaa, työllistymistä ja opiskelumahdollisuuksia sekä terveyttä että hyvinvointia.

Heikintalon toimintaan osallistuminen on maksutonta ja perustuu vapaaehtoisuuteen.

Parhaiten mukaan toimintaan pääsee osallistumalla toiminnalliseen päiväohjelmaan ja ryhmätoimintaan sekä virkistys- ja vapaa-ajan toimintaan.

Heikintalon toimintaan tutustumisen ja perehdytyksen jälkeen toimintaan voi liittyä täyttämällä osallistujalomakkeen. Lomakkeen käsittelyn jälkeen uusi osallistuja saa käyntinumeron ja voi hyödyntää kaikkia Heikintalon etuuksia.

Toiminnan kohderyhmä on 18-62-vuotiaat työikäiset.

Heikintalolla tehdään monipuolisia ja mielekkäitä työtehtäviä yhdessä.

Päähuomio kiinnitetään osallistujien vahvuuksiin, taipumuksiin ja kykyihin. Osallistujilla on mahdollisuus osallistua kaikkiin Heikintalon työtehtäviin ja ryhmiin sekä virkistys- ja vapaa-ajan toimintoihin.

Heikintalon toiminnan ydin on toiminnallinen päivä. Ryhmätoiminta on kaikille avointa toimintaa. Ryhmät pidetään Heikintalolla, ellei toisin mainita.

Heikintalon toimintaan osallistuja voi omien kykyjensä ja voimiensa sekä kiinnostuksen kohteidensa pohjalta asettaa itselleen omaehtoiset kuntoutus-, työllistymis-, opiskelu- ja muut tavoitteet Heikintalon yhteisössä.

Heikintalon toiminnalliseen päivään sisältyy työtehtävien lisäksi ryhmätoimintaa, muun muassa opiskeluryhmiä, hygieniapassi- ja ensiapukoulutusryhmä, ruuanlaitto- ja leivontaryhmä, musiikki- ja liikuntaryhmä sekä hyvinvointi- ja kulttuuriohjelmaa.

Yhdistys, Kohtaamispaikka, järjestö- tai vapaaehtoistoiminnan keskus, Yleisen terveyden ja hyvinvoinnin yhdistykset

sosiaali ja terveys

Avainsanat

toiminnallinen päivä

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.)

Käyntiosoite

Kauppakatu 61, Lappeenranta, Suomi