Haapasaari-Seura r.y.

Haapasaari-seura ry:n toimintaan kuuluu muun muassa saariston perinteen vaaliminen sekä paikalliskulttuurin turvaaminen. Haapasaari-seura on pyrkinyt etsimään yhteistyömahdollisuuksia Kotkan kaupungin ja saaren yhteisöjen kanssa ja toiminut tarvittavan tiedon välittäjänä saarelaisille. Seura osallistuu erilaisten yhteistyötä ja kehitystä edistävien järjestöjen ja toimikuntien toimintaan. Seura järjestää yhteisiä juhlia seuran jäsenille ja kyläläisille. Haapasaaressa perinteiset Puikkaripäivät vietetään heinäkuussa juhlallisine lipunnostoineen, soutukilpailuineen ja illanviettoineen. Lisäksi pidetään kirkossa messu ja tarjoillaan kalakeitto koulun pihamaalla. Talvipuikkarit pidetään maaliskuussa mantereella, vuosikokouksen yhteydessä. Haapasaari-seura isännöi Kotkan kaupungin omistamaa Haapasaaren koulua, jossa kesäisin on useita erilaisia näyttelyitä. Koulu on myös leirikoululaisten suosima kohde ja kesäisin siellä on järjestetty taideleiritoimintaa ja pidetty erilaisia perhejuhlia mm. häitä.

Asukas- kotiseutu-, kylä- ja kaupunginosayhdistykset

• Kotka, Finland

arja.flink@pp.inet.fi