Etelä-Karjalan klassinen kuoro ry.

Etelä-Karjalan klassinen kuoro on lappeenrantalainen noin 40 laulajan sekakuoro. Kuoron taiteellisena johtajana toimii virolainen Tallinnan Musiikkiakatemian professori Toomas Kapten, joka on luotsannut kuoroa jo vuodesta 1990. Hänen johdollaan klassinen kuoro on vakiinnuttanut paikkansa eteläkarjalaisen konserttiyleisön mielissä korkeatasoisena amatöörikuorona.

Kuoron ohjelmiston pääpaino on suurissa kirkkomusiikkiteoksissa. Kuoro esiintyy eri orkestereiden kanssa, tärkeimpänä yhteistyökumppanina on Lappeenrannan kaupunginorkesteri. Yhteistyötä tehdään myös Lappeenrannan Musiikkiopiston orkesterin ja Rakuunasoittokunnan kanssa. Esiintymismatkoja on tehty Ruotsiin, Viroon ja Unkariin.

Etelä-Karjalan klassinen kuoro Lemin kirkon edessä vuonna 2016.
Etelä-Karjalan klassinen kuoro Lemin kirkon edessä vuonna 2016. Kuva Jorma Pulkkinen.

Suomi, Englanti

Harrasteyhdistykset, Kulttuurialanyhdistykset

harrastus ja vapaa-aika, kulttuuri ja taide

Avainsanat