Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry

Elämäniloa ja hyvinvointia ilman päihde- ja pelihaittoja

Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry toimii koko maassa ja koko väestön parissa terveiden elämäntapojen edistämiseksi. EHYTin toiminnan tavoitteena on ehkäistä alkoholista, huumeista, nikotiinituotteista ja pelaamisesta aiheutuvia haittoja eri väestöryhmissä ja edistää ihmisten hyvinvointia. Työtä tehdään niin yksilötasolla (esim. oppitunnit, vanhempainillat, päihteettömät kohtaamispaikat, sosiaalinen media), yhteisöissä (mm. koulut, työyhteisöt, kunnat, opiskelijajärjestöt) ja koko yhteiskunnan tasolla, esimerkiksi vaikuttamalla lainsäädäntöhankkeisiin. Toiminnassa yhdistyvät jäsenyhdistysten ympäri Suomen tekemä työ, vapaaehtoistoiminta sekä oman henkilöstön osaaminen ja ehkäisevän päihde- ja pelihaittatyön asiantuntemus.

Aluetoimistossa työskentelevät aluekoordinaattorit auttavat ja kouluttavat kuntia ehkäisevän päihdetyön suunnittelussa ja toteuttamisessa. He työskentelevät yhdessä kuntapäättäjien, ammattilaisten, yhdistysten, vapaaehtoisten, opiskelijoiden ja muiden kohderyhmien kanssa.

Suomi, Ruotsi, Englanti, Somali, Venäjä

Yleisen terveyden ja hyvinvoinnin yhdistykset

hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen

Asiasanat