Filha ry

Toimivat palkeet – ikääntyvän hengityssairaan arki -hanke

Toimivat palkeet – ikääntyvän hengityssairaan arki -hankkeen tavoitteena on parantaa hengityssairaiden omahoitoa ja löytää yksilöllisiä keinoja sairauden kanssa pärjäämiseen.

Toimivat palkeet -hanke toteutetaan Filha ry:n, Kouvolan hyvinvointipalvelujen, Kouvolan alueen apteekkien, Pohjois-Kymen Hengitysyhdistyksen, Pohjois-Kymen Allergia- ja astmayhdistyksen ja Kuusankosken Hengitysyhdistyksen yhteistyönä. Hanke toteutetaan Stean (entinen Raha-automaattiyhdistys) rahoituksella.

Keskeisessä roolissa ovat ikääntyvät hengityssairaat ja heidän läheisensä, joiden arkisia tarpeita ja palvelujen kehittämisehdotuksia kerätään koko hankkeen ajan. Tätä tietoa hyödynnetään kehitettäessä hyvinvointipalvelujen, apteekkien ja paikallisten yhdistysten palveluja. Tavoitteena on myös lisätä yhteistyötä näiden tahojen välillä.

Lopputuotoksena kehitetään eri toimijoiden palveluista sekä omahoitoon ja seurantaan liittyvistä asioista avoin ja julkinen palvelukartta.

Lisätietoa hankkeesta saa mukana olevilta Kouvolan eri yhteistyötahoilta sekä linkistä  http://www.filha.fi/fi/hankkeet/toimivat-palkeet

Hankkeen toimintaa voi seurata myös Facebookissa: www.facebook.com/toimivatpalkeet

Suomi, Englanti

Yhdistys, Yleisen terveyden ja hyvinvoinnin yhdistykset