Yhteisöllisen senioriasumisen II suunnittelupäivä Haminassa

22.09.2017 klo 09:30 - klo 14:00 / Kokous/tapaaminen, Muu / Yhdistysinfo

Tervetuloa mukaan kehittämään senioriasumista ja -palveluja Haminassa, jossa esimerkkikohteena on Jamilahden kansanopisto!

Aika:             pe 22.9.2017 klo 9.30-14.00
Paikka:         Jamilahden kansanopisto, Tikkupolku 1, 49460 HAMINA

Työpajassa esitellään 1.9. järjestetyn yhteissuunnittelupäivän pohjalta laadittuja senioreiden yhteisölliseen asumiseen soveltuvia alustavia tila-, toiminta- ja pihasuunnitelmia, ja suunnitellaan näitä yhdessä eteenpäin. Päivän aikana kuullaan myös eri hyvinvointipalveluyrittäjien ajatuksia siitä, mitä palveluja erityisesti yhteisöllisen asumisen piirissä voidaan tarjota. Vaikka et olisi osallistunut ensimmäiseen suunnittelupäivään, olet silti lämpimästi tervetullut mukaan.

Tapahtuma tarjoiluineen on maksuton kaikille asiasta kiinnostuneille. Osallistujille on varattu ilmainen lounas- ja kahvitarjoilu.

9.30                 Aamukahvit ja tervetuloa
10.00 – 10.30   Hyvinvointipalveluyrittäjien esittäytymiset
10.30 – 11.30   Alustavien ”suunnitelmien” esittely, Minna Kuusela, TTS
Kustannukset, Marika Salonen, TTS

11.30 – 12.00    Lounas

12.00 – 12.30  Senioreiden palvelutarpeet, alustavia tuloksia, Tarja Tapio, Saimaan amk
12.30 – 13.30  Työpajatyöskentely: suunnitelmien kommentointi/ uudet kehitysideat ja palvelukonseptit Heli, Mäntylä, TTS                           ja Tarja Tapio, Saimaa amk
13.30 – 14.00 Kahvit ja työpajatyöskentelyn purku

Lisätietoja tapahtumasta antaa Heini Maijanen, 050 325 0836 tai heini.maijanen@socom.fi.

• Jamilahden kansanopisto

Tikkupolku 1, Hamina, Suomi

Kaakkois-Suomi, Kymenlaakso

Hamina

Jamilahden kansanopisto

Tikkupolku 1, Hamina, Suomi

hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, ikääntyminen ja veteraanitoiminta

Asiasanat

yhteisöllinen asuminen, yhteisöllisyys, asuminen, senioriasuminen, ikääntyminen

ammattilaiset ja asiantuntijat, eläkeläiset, järjestötoimijat, vapaaehtoiset, viranomaiset ja kumppanit, yhdistyksen työntekijät

aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.), vanhukset (80 v. - )

Lisätiedot

Yhteinen koti maalla –hankkeessa parannetaan ikääntyneiden mahdollisuuksia asua maaseudulla tutussa asuinympäristössä kehittämällä erilaisia yhteisöllisen asumisen ratkaisuja. Hanke toteutetaan ajalla 1.10.2016-30.11.201.  Hanketta hallinnoi Kaakkois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Oy Socom ja se toteutetaan yhteistyössä Työtehoseura ry:n sekä Saimaan ammattikorkeakoulun kanssa. Hanketta rahoittaa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto (Maaseuturahasto), Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri, Haminan kaupunki, Saimaan ammattikorkeakoulu sekä Ympäristöministeriö. Rahoituksen on myöntänyt Kaakkois-Suomen ELY-keskus.
Lisätietoja hankkeesta: http://www.socom.fi/yhteinenkotimaalla/

Linkkejä

Yhteinen koti maalla

Tapahtuma on maksuton