Valokuvanäyttely Marja-Liisa Torniainen – NO MAN IS AN ISLAND

03.04.2018 klo 11:00 - 28.04.2018 klo 15:00 / Muu / Kaakkois-Suomen valokuvakeskus ry/Galleria Pihatto

Marja-Liisa Torniainen on Helsingissä syntynyt (1953) kuvataiteilija ja vapaa kirjoittaja, joka työskentelee Tampereella. Hän on Valokuvataiteilijoiden liiton, Taidemaalariliiton, Yleisen lehtimiesliiton, Sanaston ja Kuvaston jäsen paikallisten taiteilijayhdistysten lisäksi.

Nyt esille tulevat valokuvateokset ovat syntyneet Tampereen vastaanottokeskuksessa. Malleina loistavat pääasiassa keskuksen asukkaat Irakista ja Afganistanista, mutta mukana on myös yksi suomalainen ja yksi suomalais-syyrialainen henkilö, joilla ei ole mitään tekemistä ko. keskuksen kanssa. Suurin osa malleista on lapsia. Teosten ensimyynnistä menee proviisio malleina toimineille henkilöille ja heidän perheilleen.

Näyttelyn nimi juontaa juurensa englantilaisen kirkonmiehen ja kirjailijan tunnetusta tekstistä Kukaan ei ole saari, No Man Is An Island. Olemme kaikki kytköksissä toisiimme, siksi älä kysy, kenelle kellot soivat – ne soivat aina meille kaikille.
Niinpä kuvasarjan kantava ajatuksena onkin kaikkien olentojen perimmäinen samankaltaisuus; ihminen on ihminen aina ja kaikkialla huolimatta kansallisuudesta, uskonnosta taikka ihonväristä. Tekijän toiveena on jatkaa kuvauksia erilaisten yhteisöjen parissa.

Valokuvaprojekti on syntynyt osana Tampereen yliopiston hallinnoimaa kolmevuotista projektia Making Spaces of Justice Across East-West Divide – Tiede, taide ja sosiaalinen oikeudenmukaisuus. Projektiin kuuluvat myös Turun, Helsingin ja Pietarin yliopistot ja taiteilijoita, toimittajia ja tutkijoita Suomesta ja Venäjältä. Koska työryhmä on kansainvälinen, on sen blogi vain englanniksi: http://blogs.uta.fi/spacesofjustice/team/

Koko projektin ja nämä työt on mahdollistanut Koneen säätiön tuki.

Lisätietoja:

Marja-Liisa Torniainen Hälläpyöränkatu 3 C 14 33540 Tampere marjatorniainen@gmail.com 045 1209453 www.marjatorniainen.net

kulttuuri ja taide

kaikille

kaikenikäiset

Valtakunnallinen

Kyllä

Galleria Pihatto

Valtakatu 80 53130 Lappeenranta

• Galleria Pihatto

Valtakatu 80 53130 Lappeenranta

Valtakunnallinen

Avoinna näyttelyiden aikana
ti-pe 11-18, la 11-15
(su-ma suljettu)

Pihaan ajo Kaukaankadun puolelta.

Tapahtuma on maksuton

Tilan saavutettavuus