Väärän kuninkaan päivä: kohtaamisfoorumi Lappeenrannassa

26.09.2017 klo 13:00 - klo 15:00 / Kokous/tapaaminen, Muu / Yhdistysinfo

Kohtaamisfoorumi Lappeenrannan vapaaehtoistoimijoille, vapaaehtoisorganisaatioille, kaupunginvaltuutetuille sekä julkishallinnon edustajille

tiistaina 26.9.2017 ME-talolla (kauppakeskus Opri, 2. krs.)

klo 13–15 ja klo 16.30–18.30 (voit valita kellonajoista itsellesi parhaiten sopivan)

Toimintaympäristö niin vapaaehtoistoiminnassa kuin kunnissa on muutoksessa. Hyvinvoinnin ja terveyden edistämistä tulee muutosten keskellä entisestään vahvistaa lisäämällä monialaista yhteistyötä ja täsmentämällä terveyden edistämisen vastuutahojen määrittelyä.

Tule mukaan kokeilemaan, miltä tuntuu istua ns. pöydän toisella puolella ja etsimään vastauksia mm. seuraaviin kysymyksiin

• Kuinka järjestötoimijan tulisi viestiä kaupungin suuntaan tullakseen kuulluksi?
  • Kuinka valtuutettuna voisi edistää järjestökentän toimintaa?
  • Miten kaupungin palveluita voisi kehittää yhdessä järjestötoimijan kanssa?

Päivän päätteeksi emme valitse väärää kuningasta, vaan olemme löytäneet konkreettisia keinoja edistää ja kehittää yhteistyötä. Samalla pääsemme kuulemaan keväällä avatun ME-talon toiminnasta!

Tavoitteena on selvittää yhteistyön kehittämismahdollisuuksia, esimerkiksi kuinka Lappeenrannan kaupunki voisi paremmin tukea vapaaehtoisten toimintaa ja voisiko vapaaehtoisten välistä yhteistyötä edistää koordinoinnilla tai muilla toimilla.

Foorumi liittyy Kulttuurituotannon YAMK-kehittämistyöhön (Humanistinen ammattikorkeakoulu ja Metropolia ammattikorkeakoulu), jonka tilaajana on Lappeenrannan kaupunki. Työn nimi on Hyvinvointia välittämässä – yhteistyö- ja välitystoimintamalli kunnan ja vapaaehtoistoimijoiden välillä. Työssä kartoitetaan hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen saralla toimivien vapaaehtoistoimijoiden ja -organisaatioiden yhteistyötä toistensa sekä julkishallinnon organisaatioiden kanssa.

Ilmoittautumiset osoitteella minna.taipale@humak.fi 20.9. mennessä!

Tervetuloa mukaan!

*Väärän kuninkaan päivä on tullut tunnetuksi mm. Mika Waltarin Sinuhe Egyptiläinen teoksesta. Sinä päivänä vaihdettiin osia, ylhäisö pukeutui rääsyihin ja palveli kalliisiin vaatteisiin pukeutuneita orjia ja köyhiä. Illan päätteeksi valtakunnan kahjoin köyhä valittiin kuninkaaksi.

• ME-talo

Kauppakeskus Opri, Valtakatu, Lappeenranta, Suomi

Etelä-Karjala, Kaakkois-Suomi

Lappeenranta

ME-talo

Kauppakeskus Opri, Valtakatu, Lappeenranta, Suomi

hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, vapaaehtoisuus, yhteistyö ja verkostot

Asiasanat

vapaaehtoistoiminta, yhteistyö

ammattilaiset ja asiantuntijat, järjestötoimijat, vapaaehtoiset, viranomaiset ja kumppanit, yhdistyksen työntekijät

kaikenikäiset

Ilmoittautumistiedot

Ilmoittautumiset osoitteella minna.taipale@humak.fi 20.9. mennessä!