Unto Ahjotuli maalauksia neljältä vuosikymmeneltä – Galleria Pihatto

28.08.2018 klo 11:00 - 22.09.2018 klo 15:00 / Muu / Kaakkois-Suomen valokuvakeskus ry/Galleria Pihatto
Unto Ahjotuli, Galleria Pihatto, Lappeenranta

Näyttely on koottu retrospektiivisessa ja nostalgisessa hengessä aikansa aatteiden, idealismin ja kulttuurivaikuttajien henkilökuvien kautta.

80-luvun postmodernismin ristiriitaisuuksien saattelemana syntyi tyylikeinoista riippumattomia teoksia. Mikään tyylikeino ei ollut toistaan arvokkaampi. Museoilla oli hankinta vaikeuksia omaksua teoksia, jotka ”sotkivat” taidokkaasti erilaisia ilmaisukeinoja. Näyttelyssä on esimerkki teoksesta (Aamulla ennen oivaltavaa päivää, 1984) johon liittyy kuitenkin yllättävä varhainen poikkeus, kun Eero Laajo toimiessaan Etelä-Karjalan taidemuseon johtajana hankki teoksen museon kokoelmiin. Se oli taiteilijaa kannustavaa ja ymmärryksestä kertova oivallus.

Pihaton alkuaikojen kesänäyttelyt, Kantri ja urbaani sekä kokoomanäyttelyt Yli unelmien, Kunnian polut taiteessa sekä performanssit jäävät vain viitteeksi joissakin teoksissa. Toivottavasti nyt koottu näyttely antaa riippumattomasta taiteesta näytteitä ja mitä valtion taiteilijaeläkkeellä on saatu tuotettua.

 

Pihaton ja Pehtoori rakennuksen olosuhteet muokkaavat ripustusta eri museoiden teoslainoja rajoittaen. Teoksia on esillä Lappeenrannan taidemuseosta, Imatran taidemuseosta, Kotkan kaupungin kokoelmista ja mm. Olavi Heinon Kotkan kokoelmista.

Muualla museoissa olevista teoksista on näytteitä 70 x 50 cm mustesuihkutulosteina. Pehtorin talossa on lisäksi noin 100 näyttelyesitettä ja julkaisunäytteitä esittelevä pöytä. Teos- ja tilannevalokuvat: Ari Nakari.

Näyttelyn avoimet avajaiset ovat tiistaina 28.8.18 klo:18. Musiikkiesitys.

Näyttely avoinna myös sunnuntaisin!

 

 

Osoitteet

  • galleria pihatto

    Valtakatu 80, Lappeenranta, Suomi

Toiminta-alue

Valtakunnallinen

galleria pihatto

Valtakatu 80, Lappeenranta, Suomi

Teemat

kulttuuri ja taide

Kohderyhmä

kaikille

Ikäryhmä

kaikenikäiset

Valtakunnallinen

Kyllä

Lisätiedot

Avoinna ti-pe klo:11-18, la-su 11-15.

Linkkejä

Kotisivut/Galleria Pihatto

Instagran/Galleria Pihatto

Facebook/Galleria Pihatto

Hinta

Tapahtuma on maksuton

Tilan saavutettavuus

  • Tilaan pääsee pyörätuolilla
  • Tilaan pääsee rollaattorilla
  • Tilassa on inva-wc
  • Pysäköintimahdollisuus

Liitteet