Opi ja ota käytäntöön kestävä kehitys-hanke: syötävä metsäpuutarha-työpajat 1/2 & 2/2

14.05.2019 klo 16:00 - 15.05.2019 klo 20:00 / Muu

Opi ja ota käytäntöön kestävä kehitys- hanke

Hankkeessa tutustutaan ja opitaan niin teoriassa kuin myös käytännössä kiertotalouden ja hiiliviisaan kestävän kehityksen perusasiat peruskurssisarjan ja syventävien työpajojen kautta. Hankkeessa järjestetään kahdeksan peruskurssipakettia, jonka lisäksi osaamista syvennetään kolmessa työpajassa (biohiili, metsäpuutarha ja ekologinen rakentaminen).
Hankkeen tuloksena osallistujilla on valmiudet laatia suunnitelma ja toimintamalli oman arjen kiertotalouden ja hiiliviisaan kestävän kehityksen toteuttamiseen.

Syötävä metsäpuutarha (Edible forest garden) on hyvin vanha tapa viljellä ruoka- ja muita hyötykasveja. Tällaisessa monikerroksisessa puutarhaviljelyssä puut, pensaat ja ruohovartiset kasvit kasvavat samassa tilassa ja muodostavat monimuotoisen ekosysteemin. Tule tutustumaan, millaista voisi olla suomalainen metsäpuutarhaviljely.

Syötävä metsäpuutarha-työpaja 1/2, ti 14.5. klo16-20
Syötävä metsäpuutarha 2000-luvun Pohjolassa: Monikerroksisen puutarhaviljelyn historiaa, ekologian peruskäsitteitä, ilmastonmuutos ja uusi kasvilajisto, esimerkkejä maailmalta ja Suomesta, havainnointi+villivihannes-kävely

Syötävä metsäpuutarha-työpaja 2/2, ke 15.5. klo16-20
Suunnittelu ajassa ja tilassa: Latvus-, pensas- ja maanpeitekerrokset, lajien systeemiset hyödyt, metsäpuutarhan perustamismahdollisuudet, suunnitteluprosessi ja suunnitteluharjoitus

Kouluttaja Joel Rosenberg (TaM) on toiminut luonto- ja ympäristöaiheiden tuntiopettajana useissa eri oppilaitoksissa. Joel on ollut mukana monissa kestävän elämäntavan hankkeissa ja on kasvattanut syötävää metsäpuutarhaa useita vuosia. Joel on Satokartta.net -sivuston perustaja ja kirjoittaa kirjaa pähkinöiden viljelyn mahdollisuuksista ilmastonmuutoksen Suomessa.

Hinta: 40€ koko työpaja tai 20€/työpajapäivä.

Työpajat 1/2 ja 2/2 liittyvät toisiinsa, joten suosittelemme osallistumaan molempiin. On kuitenkin mahdollista osallistua vain toiselle päivälle.

Työpajat toteutetaan Kettumäen kansanpuisto ry:n alueella (Os. Kotiseututie 10, 45700 Kuusankoski).

Lisää tietoa hankkeesta sekä työpajoihin ilmoittautuminen 11.5. klo20.00 mennessä osoitteessa https://kettumaki.johku.com/fi_FI .

Osoitteet

  • Kettumäen kansanpuisto

    Kotiseututie 10, Kouvola, Suomi

Toiminta-alue

Alue
Kaakkois-Suomi

Kunta
Kouvola

Kaupunginosa / Kylä
Kuusankoski

Kettumäen kansanpuisto

Kotiseututie 10, Kouvola, Suomi

Teemat

ympäristö, luonto ja eläimet

Avainsanat

kestävä kehitys, kiertotalous

Kohderyhmä

kaikille

Ikäryhmä

kaikenikäiset

Linkkejä

Kotisivut

Facebook

Hinta

Hinta: 40€ koko työpaja tai 20€/työpajapäivä.

Liitteet

Ilmoittautumistiedot

Työpajojen lisätiedot sekä ilmoittautuminen: https://kettumaki.johku.com/