MLL:n ystäväkoulutus

14.10.2017 klo 10:00 - klo 15:00 / Koulutus/seminaari / Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kaakkois-Suomen piiri ry

Oletko kiinnostunut kansainvälisyydestä ja muista kulttuureista? Haluatko tutustua Suomessa asuviin maahanmuuttajaäiteihin? Erityisesti kotona lapsiaan hoitavat maahanmuuttajaäidit jäävät helposti eristyksiin, sillä heiltä puuttuvat luonnolliset tukiverkostot eikä heillä usein ole mahdollisuutta lähteä kielikursseille. Kaikki äidit eivät saa neuvolasta tietoa esimerkiksi perhekahviloista tai kerhotoiminnoista. Niillä, jotka tietoa saavat, saattaa olla korkea kynnys lähteä yksin tutustumaan perhekahvilaan tai oman asuinalueen muuhun lapsiperhetoimintaan. Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toiminnan päätavoitteena on vahvistaa maahanmuuttajaäitien vanhemmuutta ja osallisuutta sekä ehkäistä heidän syrjäytymistään.

Kielenoppiminen uudessa kotimaassa on haasteellista, jos äidillä ei ole ketään, jonka kanssa puhua suomea. Myös monet arkiset toimet, kuten kaupassakäynti, ovat vaikeita ilman kielitaitoa. Kaupan hyllyltä on hankala löytää oikeaa purnukkaa ilman suomen kielen osaamista. Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toiminnan kautta maahanmuuttajaäidit saavat suomenkielisen naisen ystäväkseen, jonka kanssa he voivat harjoitella suomen kielen puhumista sekä tutustua suomalaiseen yhteiskuntaan ja tapoihin.

Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toiminnassa jokaiselle maahanmuuttajaäidille pyritään löytämään ystävä, joka asuu lähistöllä ja jonka kanssa äidillä on yhteisiä harrastuksia ja kiinnostuksen kohteita tai vaikka samanlainen elämäntilanne. Suomea puhuva vapaaehtoinen puolestaan pääsee tutustumaan uusiin kulttuureihin ja niiden tapoihin. Kaksisuuntainen kotoutuminen lisää ymmärrystä kulttuurien välillä ja vähentää ennakkoluuloja.

Ystäväkoulutus 14.10. Haminassa. Ilmoittautumiset 6.10. mennessä virpi.merilainen@mll.fi p. 040 589 5584

Osoitteet

  • Kumppanuustalo Hilma

    Teollisuuskatu 8, Hamina, Suomi

Toiminta-alue

Alue
Kaakkois-Suomi, Kymenlaakso

Kunta
Hamina

Kumppanuustalo Hilma

Teollisuuskatu 8, Hamina, Suomi

Teemat

harrastus ja vapaa-aika, hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, kotoutuminen, lapsuus ja perhe-elämä, monikulttuurisuus, kansainvälisyys ja kehitysyhteistyö, vapaaehtoisuus, ystävä- ja viriketoiminta

Kohderyhmä

eläkeläiset, kaikille, kuntalaiset, miehet, naiset, opiskelijat, pariskunnat, perheet, vapaaehtoiset

Ikäryhmä

aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.), kaikenikäiset, nuoret aikuiset (18-29 v.), vanhukset (80 v. - )

Hinta

Tapahtuma on maksuton

Ilmoittautumistiedot

Lisätiedot ja ilmoittautumiset 6.10. mennessä virpi.merilainen@mll.fi p. 040 589 5584 tai verkossa http://kymenpiiri.mll.fi/tule-vapaaehtoiseksi/