Linnoituksen Isännät – muotokuvanäyttely Galleria Pihatto

31.07.2018 klo 11:00 - 25.08.2018 klo 18:00 / Muu / Kaakkois-Suomen valokuvakeskus ry/Galleria Pihatto

Galleria Pihaton näyttelyssä elokuussa nähdään kunnioitettava joukko Linnoituksen Isäntiä vuodesta 1996 lähtien. Isännät on ikuistettu muotokuviin pääsääntöisesti valokuvaaja Ari Nakarin ja Tommi Kähärän toimesta.

Vuonna 1996 Lappeenrannan kaupungin kulttuuritoimisto aloitti Linnoituksen yössä uuden, siitä alkaen jokavuotiseksi perinteeksi muodostuneen käytännön valita vuosittain kaupungille oma Linnoituksen Isäntä. Isännäksi valitaan lappeenrantalainen tai Lappeenrannasta lähtöisin oleva, omalla alallaan ansioitunut ja kaupungille positiivista mainetta tuonut henkilö. Isännän valitsee kaupunginjohtaja. Linnoituksen Isänniksi on valittu henkilöitä, jotka ovat toimineet mm. kulttuurin- tai viihteen saralla, talousmaailman puolella, järjestötoiminnassa, koulumaailmassa ja politiikassa.

Linnoituksen Isäntien joukko koostuu 22 henkilöstä, jotka ovat sekä työssään, että omalla persoonallaan osoittaneet halukkuuttaan vaikuttaa ja edistää tärkeitä asioita. Linnoituksen isännät ovat osoittaneet inhimillistä otettaan yhteiskunnallisiin asioihin sekä haluaan uudistaa ja uudistua. Uusi, vuoden 2018-2019  linnoituksen isäntä valitaan elokuun 10.pv Lappeenrannan linnoituksen Vanhankaupungin päivillä satamatorilla klo:18:00. Linnoituksen Isännän Juhlakonsertti: Lappeenrannan kaupunginorkesteri pe 10.08.2018 19:00, Kehruuhuoneella.

Linnoituksen isŠntŠ 2017-2018, Juha-Matti Saksa, rehtori

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Osoitteet

  • Galleria Pihatto

    Valtakatu 80, Lappeenranta, Suomi

Toiminta-alue

Alue
Kaakkois-Suomi, Etelä-Karjala

Kunta
Lappeenranta

Galleria Pihatto

Valtakatu 80, Lappeenranta, Suomi

Teemat

kulttuuri ja taide

Kohderyhmä

kaikille

Ikäryhmä

kaikenikäiset

Tilan saavutettavuus

  • Tilaan pääsee pyörätuolilla
  • Tilaan pääsee rollaattorilla
  • Tilassa on inva-wc
  • Pysäköintimahdollisuus