Hyvä ikääntyminen Rautjärvellä

14.08.2019 klo 14:00 - 16:00 / Kokous/tapaaminen

Helmi-hanke järjestää Rautjärven kunnan kanssa yhteistyössä kaikille kiinnostuneille avoimen keskustelutilaisuuden ”Hyvä ikääntyminen Rautjärvellä” keskiviikkona 14.8.2019 klo 14-16 Rautjärven kunnantalolla (Simpeleentie 12, 56800 Simpele)

Tilaisuudessa vaihdetaan yhdessä ajatuksia:

• miten Rautjärvellä voidaan vähentää ikäihmisten yksinäisyyttä ja turvattomuutta etenkin haja-asutusalueella
  • mitä yhteisöllistä toimintaa ja kohtaamisen paikkoja löytyy, kaivataanko jotakin lisää
  • mitä vapaaehtoistoiminnalle kuuluu, tarvitaanko uutta virtaa

Ikääntyneiden yksinäisyys on viime vuosina puhututtanut paljon. Yksinäisyyden taustalla olevat syyt voivat olla moninaiset, kuten eläköityminen, pitkät välimatkat, leskeksi jääminen, sairaudet, toimintakyvyn heikkeneminen, sosiaalisen verkoston harveneminen, jne. Etsivän vanhustyön toimintamallien avulla voidaan löytää niitä, jotka ovat jääneet vailla seuraa ja tekemistä.  Myös yhteisöllisen toiminnan, kuten harrasteryhmien, arjen olohuoneen ja kunta-järjestö-seurakunta yhteistyön kautta voidaan tukea vanhenevan väestön hyvinvointia.

Lämpimästi tervetuloa mukaan keskustelemaan, miten mielestänne Rautjärvellä voidaan parhaiten vastata ikäihmisten osallisuuden ja hyvinvoinnin tarpeisiin. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Lisätietoja:
Heini Maijanen, projektipäällikkö
heini.maijanen@socom.fi
Puh. 050 595 4246

Tilaisuus on osa Helmi Hyvää elämää ikääntyneenä -hanketta, jossa tuetaan maaseudun ikäihmisten kotona asumista tutussa elinympäristössä sekä vahvistetaan heidän osallisuuden ja turvallisuuden tunnettaan. Hanke toteutetaan ajalla 1.5.2019-30.4.2021 Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson maaseutumaisissa kunnissa. Hanketta rahoittaa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto (maaseuturahasto) ja rahoituksen on myöntänyt Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus.

• Rautjärven kunnantalo

Simpeleentie 12, Rautjärvi, Suomi

Etelä-Karjala

Rautjärvi