Avoimet Kylät -päivä

09.06.2018 klo 00:00 - klo 23:59 / Muu, Virkistys / Kymenlaakson Kylät ry

Valtakunnallinen Avoimet Kylät -päivä 9.6.2018

Valtakunnallinen Avoimet Kylät -päivä 9.6.2018 tarjoaa jälleen tapahtumia kylissä ympäri Suomen. Päivän aikana järjestetään tapahtumia niin pienissä kuin isoissakin kylissä. Ohjelmassa on mukavaa yhdessä olemista ja tutustumista kylien elämänmenoon. Kylätapahtumat ovat esim. kyläyhdistysten kirpputoreja, kahviloita, soutelua, opastettuja luontokierroksia, lintubongausta, Kylärallia, yhteisen kyläpoppanan kudontaa, musiikkiesityksiä, museokierroksia… Jokaisella kylällä on ne omat juttunsa, joita haluaa esitellä. Tapahtumat ovat kaikille avoimia ja pääosin maksuttomia.

Ideana on, että kylien monipuolisten tapahtumien järjestelyistä ja ohjelmista vastaavat kylien aktiiviset ihmiset, yhdistykset, yritykset ja toimijat. Tapahtuman ei tarvitse olla suuren suurta juhlaa vaan yhdessä tekemisen meininkiä omilla resursseilla. Mikäli teillä on jo olemassa jokin vakiintunut tapahtuma kesäkuun toisena lauantaina, niin sekin voidaan liittää osaksi Avoimet Kylät -päivää. Päivän laajemmasta koordinoinnista, tiedottamisesta ja markkinoinnista vastaavat maakunnalliset kyläyhdistykset (Kymenlaakson Kylät ry) ja Suomen Kylät ry.

Mites Kymenlaakso?

Kymenlaakson Kylät ry koordinoi tapahtumapäivää vastaanottamalla kylien tapahtumailmoitukset, lisäämällä ne yhteiselle karttapohjalle nettiin ja tiedottamalla yleisesti tapahtumapäivästä mahdollisimman laajalle kuulijakunnalle budjetin sallimissa määrin. Kaikki ilmoitetut kylätapahtumat lisätään www.avoimetkylat.fi sivustolle omalle karttapohjalle. Sivustolla on vielä tällä hetkellä näkyvissä viime vuoden kartta, johon voi käydä tutustumassa ja makustelemassa viime vuoden Suomi100 -tunnelmia.

Kylien tapahtumatiedotuksen tueksi www.avoimetkylat.fi -sivustolla on juliste- ja tiedotepohjia, joita kylät voivat vapaasti hyödyntää. Kymenlaakson Kylät ry:n toimistolle voi myös tulla tulostamaan ja laminoimaan tapahtumajulisteita. Viime vuodesta on jäljellä n. 50 Avoimet Kylät -tienvarsikylttiä, joita voidaan antaa lainaan tapahtumakylille (kylttejä voi varata meidän kautta ja hakea lähempänä tapahtumaa KyKyn toimistolta Kuusankoskelta tai Leader Sepran toimistolta Haminasta).

Tämän perus tapahtumatiedottamisen lisäksi KyKyllä on laittaa resursseja kahteen suurempaan tapahtumakokonaisuuteen:

1. Kyläralli -tapahtuma pilotoidaan Iitissä Avoimet Kylät -päivänä 9.6. Kylärallissa matkaan lähdetään autokunnittain perhe-, kaveri- tai työporukalla ja kierretään kyliä suorittaen rastipisteitä kesäpäivästä nauttien. Kyläralli -työryhmä valmistelee tapahtumaa kovaa vauhtia ja asiasta tiedotetaan lisää lähiaikoina. Lisätietoa: Leena Borg, Kymenlaakson Kylät ry, Näkyvät Kylät -hanke, borg@kymenkylat.fi, p. 040 838 9989.

1. Viime vuotiseen tapaan järjestämme maksuttoman bussiretken Etelä-Kymenlaakson kylille. Bussiretki suuntautuu kahdelle kylälle, jossa pääsemme nauttimaan paikallisesta tunnelmasta ja herkuista, ja meille on tarjolla kylän näköistä ohjelmaa ja opastusta. Bussiretkeä suunnitellaan yhdessä Leader Sepran ja Ekamin opiskelijoiden kanssa. Lisätietoa bussiretken suunnittelusta; Tanja Mynttinen, Kymenlaakson Kylät ry, mynttinen@kymenkylat.fi, p. 044 297 7738.

Kaikki kylät ja tahot, jotka haluavat Avoimet Kylät -päivän tapahtumansa mukaan yhteiseen tiedotukseen, niin ilmoittakaa tapahtuma viimeistään 15.4.2018 sähköpostitse: toimisto@kymenkylat.fi ; Kylä, Kunta, Lyhyt tapahtumakuvaus, Tapahtumapaikka, Tarkka osoite, Tapahtuma-aika, Järjestävä taho, Yhteyshenkilö, Yhteyshenkilön puh., Kotisivujen osoite. Varmistattehan, että ilmoituksessa on kaikki pyydetty tieto ja että tiedot ovat varmasti oikein. Esimerkiksi tarkkojen osoitetietojen puutteellisuus aiheutti viime vuonna sen, ettei tapahtuma näkynyt nettisivuston karttapohjalla ollenkaan. Ilmoittamanne tiedot kopioidaan sellaisenaan tapahtumalistalle nettiin eli älkää laittako ilmoitukseen turhaa tietoa tai sellaista tekstiä, jota ette halua päätyvän kaikkien nähtäväksi. Ilmoituksia voi kyllä tarvittaessa täydentää ja tarkentaa myöhemmin, mutta koitetaan saada kerralla tiedot oikein nettiin.

Leena Borg, p. 040 838 9989 (Pohjois-Kymenlaakso)
Tanja Mynttinen, p. 044 297 7738 (Etelä-Kymenlaakso)
toimisto@kymenkylat.fi
www.avoimetkylat.fi