Takaisin edelliselle sivulle

i

Iitiä-Remusen kyläyhdistyksen perustamiskokous pidettiin 15.9.2008. Kyläyhdistyksen toiminta-ajatus voidaan kiteyttää seuraavasti: ”Kyläyhdistyksen tavoitteena on ajaa alueensa asukkaiden etuja, parantaa alueen viihtyvyyttä ja kaikenpuolista hyvinvointia, lisätä yhteishenkeä sekä vaalia alueen perinteitä”.

Iitin Sydänyhdistys toimii Iitin kunnan aluella. Yhdistykseen kuuluu noin 70 jäsentä. Yhdistyksessä kokoontuu kuukausittain sydänkerho. Lisäksi järjestetään muita tilaisuuksia ja toimitaan yhteistyössä muiden kunnassa toimivien yhdistysten kanssa.

Kaikista poliittisista puolueista riippumaton järjestö. Kerhon tarkoitus on koota eläkeläisiä yhteistoimintaan järjestäen virikkeitä ja viihdettä jäsenistön ja eri yhteistyöryhmien kesken. Kerho kokoontuu joka arkimaanantai Tuulensuojassa klo 12. Kesäkuukausina vain kuukauden ensimmäisenä maanantaina.

Ilmee-säätiö perustettiin sodan jälkeen tukemaan Ilmeen seuduilta siirtymään joutunutta ja Ilmeen rajaseudulle jäänyttä väestöä taloudellisesti ja henkisesti sekä kehittämään yhteyksien ylläpitämistä heidän välillään. Tukemista toteutettiin myöntämällä stipendejä Ilmeen seuduilta opintielle lähteneille opiskelijoille, erityisesti maatalouden kehittämistä koskevilla aloilla.

Vuosittain Imatralla järjestettävä big band -festivaali. Jazzmusiikin eri tyylilajien ohella festivaali tarjoaa musiikkia bluesista funkiin, rockista souliin ja viihdemusiikkiin.