Some- ja tapahtumaviestinnän koulutusta yhdistyksille ja järjestöille

Kaikumedia tukee Kouvolan seudun yhdistyksiä näkymään ja viestimään toiminnastaan entistä tehokkaammin.
Yhdistys- ja järjestötoimijoille järjestetään some- ja tapahtumaviestinnän lyhyt oppimäärä 24.9.

Yhdistykset saavat Kaikumedialta apua ja palveluita mm. graafisessa suunnittelussa, sosiaalisen median kanavien (kuten Facebook ja Instagram) hyödyntämisessä, yhdistysesitteiden ja -esittelyiden tekemisessä sekä video- ja äänieditoinnissa. Tukea on saatavilla myös erilaisten älylaitteiden hallintaan Kouvolan pääkirjaston alakerrassa sijaitsevasta Mediamajasta.

Ota yhteyttä ja päivitetään yhdistyksenne tähän päivään:
info@kaikumedia.fi
puh. 040 590 5655

Kouvolan kaupungin kulttuurin lahjoitusrahaston avustus on haettavissa

Avustus on tarkoitettu kouvolalaisten yhteisöjen kulttuuri- ja taidehankkeisiin, jotka ovat kulttuurialan ammattilaisten vetämiä. Kulttuuri- ja taidehankkeiden tavoitteena on jättää pysyvä jälki Kouvolaan, toteuttaa hanke yhdessä kuntalaisten kanssa ja lisätä kaupungin vetovoimaisuutta. Hakijan kotipaikan tulee olla Kouvola. Minimiavustussumma on 5 000 euroa.

Avustusta haetaan vapaamuotoisella kirjallisella hakemuksella. Hakemuksesta tulee ilmetä seuraavat asiat: Hankkeen perusidea, kenelle suunnattu, toteutustapa; milloin toteutettaisiin, kuka totetuttaa, kokonaiskustannusarvio, miten idea kytkeytyy kaupungin strategiaan, tuoko idea jotakin pysyvää uutta kaupungin kulttuuripalveluihin ja miten kaupungin vetovoimaisuus lisääntyy työn tuloksena.

Hakemuksen liitteiksi tulee toimittaa: Hankkeen vetäjän CV, toimintasuunnitelma ja talousarvio.Hakemukset 30.11.2019 mennessä osoitteella Kouvolan kaupunki, Porukkatalo, Leena Järvenmäki, Savonkatu 23, 45100 Kouvola tai sähköisesti osoitteeseen yhteisotyo(at)kouvola.fi.

Lue tarkemmat säännöt tästä.

Kouvolan Yhteisöblogi

Kouvolan Yhteisöblogi

Lähde mukaan seuraamaan Kouvolan kaupungin Yhteisöblogia.

Yhteisöblogissa julkaistaan ajankohtaisia kirjoituksia ja kuvia yhteisöllisyydestä, järjestötoiminnasta, retkistä, harjoituksista, tapahtumista ja muista aiheesta syntyneistä ajatuksista.

Pääset lukemaan blogia täältä.

 

Kouvola: Järjestöjen avustuksiin parannuksia

Kouvolan kaupunki kehittää järjestöavustuksia, tavoitteena saada avustukset paremmin tukemaan yhdistysten aktiivista toimintaa ja kaupungin tavoitteita ihmisten hyvinvoinnissa ja kaupungin elinvoimaisuudessa.

Liikunta- ja kulttuurilautakunta on pohtinut kriteereitä seminaarissaan 28.8.2019: Toiminta-avustukset muodostuvat kahdesta osasta: perusosa ja aktiivisuusosa. Perusosassa arvioidaan kaupungin asettamien tavoitteiden ja kasvukärkien toteutumista järjestöjen toiminnassa. Aktiivisuusosassa otetaan huomioon muun muassa järjestettävät tapahtumat, vertaistoiminta ja kansalaistoiminta, yhteistyö eri tahojen kanssa sekä kansainvälisyys ja koulutuksen tarjoaminen kumppaneille.

Tervetuloa keskustelemaan järjestöjen toiminta- ja tapahtuma-avustuksista keskiviikkona 18.9. klo 17-18.30 Porukkatalon 2. kerroksen aulaan, Savonkatu 23.
Lautakunta käsittelee avustuskriteereitä kokouksessaan 25.9.2019. Erityisesti paneudumme kaksiosaiseen rakenteeseen ja huomioon otettaviin kriteereihin sekä kriteerien painoarvoon.

Yhteisöpalvelut Anne Eriksson puh. 020 615 8492

Sosiaali- ja terveysalan yhdistyksiltä pyydetään esityksiä palkittavista vapaaehtoistoiminnan jäsenistä

Sosiaali- ja terveysalan yhdistyksiltä pyydetään esityksiä palkittavista vapaaehtoistoiminnan jäsenistä marraskuun alkuun 2019 mennessä.

Kouvolan sosiaali- ja terveysjärjestöjen yhteistyöverkosto Voimarinki pyytää sosiaali- ja terveysalan yhdistyksiä toimittamaan marraskuun alkuun mennessä esitykset jäsenistään, jotka yhdistys haluaa palkita ansiokkaasta vapaaehtoistoiminnasta. Yhdistys voi esittää palkittavaksi korkeintaan 3 jäsentään.

Ilmoita palkittavat tästä linkistä

Palkitsemista koskevat mahdolliset kysymykset voi lähettää osoitteeseen voimarinki@gmail.com.

Vapaaehtoisten palkitseminen tapahtuu 20.11. Kuusankoskitalossa pidettävässä Kiitosgaala -palkitsemisjuhlassa.

Kouvolan kaupunki
Yhteisöpalvelut
Porukkatalo
Savonkatu 23, 45100 Kouvola
yhteisotyo@kouvola.fi
vaihde 020 615 11

Kutsu Etelä-Karjalan EAKR-hakuinfoon pe 6.9.2019 klo 9.30 – 11.30

KUTSU

Uudenmaan liitto avaa 9.9.2019 EAKR-haun alueellisille kehittämishankkeille. Haku päättyy 17.10.2019 ja on yksivaiheinen eli hakemus tehdään määräaikaan mennessä suoraan EURA-järjestelmään (ilman ideavaihetta).
Etelä-Karjalassa rahoitusta on haettavissa noin miljoona euroa.
Hankeideoita haetaan Etelä-Karjalassa erityisesti seuraaviin painopisteisiin:

1. Älykkään palvelutuotannon edistäminen
i. pk-yritysten uudet liiketoimintamallit
ii. pk-yritysten innovaatiokyvykkyyden kehittäminen
iii. julkisten palvelurakenteiden uudistaminen
iv. kuntalähtöiset toimet vähähiilisyyden edistämiseksi

2. Kansainvälisen yhteistyön ja osaamisen syventäminen innovaatiostrategian toteuttamiseksi
Pyydämme ilmoittautumaan tilaisuuteen viimeistään perjantaina 30.8.2018, ilmoittautumislomakkeeseen LINKKI. Lo-makkeella toivomme tiedoksi ennakkokysymyksiä ja alustavia hankeideoita, joista voimme keskustella tilaisuudessa.

Ohjelma
9.30 Tervetulosanat, Satu Sikanen
9.45 Teemat ja rahoituksen hakeminen, Merja Taipale & Laura Peuhkuri
10.15 Uudenmaan liiton puheenvuoro kokemuksista kuluneella kaudella, Antti Taronen
10.30 Keskustelua ennakkokysymyksistä ja hankeideoista

TERVETULOA! (NH Koivikko, Maakuntagallerian 4. krs, Kauppakatu 40 D, Lappeenranta)
Etelä-Karjalan liitto yhteyshenkilö Merja Taipale, merja.taipale@ekarjala.fi, puh. 040 139 0174

Pohjois-Kymen Kasvun Säpinäsatasten seuraava hakujakso päättyy 31.10.

Tänä vuonna 13-29-vuotiaille nuorten omiin pieniin projekteihin tarkoitettuja Kasvun Säpinäsatasia on jo myönnetty mm. kesäpelien ja liikuntavälineiden hankintaan, vietnamilaisen ruokakulttuuri-illan järjestämiseen, koko perheen moottoriurheilu- ja liikuntatapahtumaan, kouluviihtyvyysprojektiin ja ryhmäytymispäivään, tintamareski-työpajaan ja valokuvanäyttelyn järjestämiseen.

Seuraava Säpinäsatasten hakujakso päättyy 31.10., joten nyt on hyvä aika ideoida oma projekti. Tutustu tarkemmin Säpinäsatasiin ja jätä hakemus!

Vapaaehtoistyön kasvot Kouvolassa -valokuvanäyttely etsii kuvauskohteiksi yhdistysten vapaaehtoistoimijoita

Vapaaehtoistyön kasvot Kouvolassa -valokuvanäyttely avautuu syyskuussa Porukkatalossa (Savonkatu 23). Näyttely on osa 17.9. Vapaaehtoisteffit -tapahtumaa.

Nyt etsitään kuvauskohteita valokuviin. Löytyykö yhdistyksestänne henkilöitä, joita voisi kuvata vapaaehtoistyönsä parissa? Ilmoittaudu osoitteeseen yhteisotyo@kouvola.fi.

Näyttely toteutetaan kaupungin yhteisöpalvelujen ja Pohjois-Kymen Kasvun Kaiku -osallisena Kouvolassa -hankkeen yhteistyönä. Kuvauksesta ja materiaalin tuottamisesta vastaavat Kaikumedian nuoret osaajat.

HS Vieraskynä: järjestöissä syntyy arvokkaita innovaatioita

Kansalaisareenan toiminnanjohtaja Leo Stranius ja Kuntoutussäätiön toimitusjohtaja Soile Kuitunen vaativat HS:n Vieraskynässä lisää rahoitusta järjestöjen tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnalle: ”Monet suomalaisten arkeen juurtuneet innovaatiot, palvelut ja toimintatavat ovat syntyneet järjestöjen ja vapaaehtoisten kehittämistyöstä.” ”Järjestöt aistivat yhteiskunnallisia muutoksia usein jo ennen kuin ne huomataan laajasti.” Lue lisää