Vielä ehdit hakea Anjalankoski -rahoitusta

Pilottiluonteisen Anjalankoski-rahoituksen todennäköisesti viimeiseksi jäävä hakukierros päättyy  30.4., joten nyt kannattaa tehdä hakemus! Rahoituksen tavoitteena on aktivoida entisen Anjalankosken alueella toimivia yhdistyksiä, yhteisöjä ja mikroyrityksiä. Anjalankoski-rahoitusta voi saada esimerkiksi yleishyödyllisiin pieniin investointeihin ja kehittämisprojekteihin, jotka hyödyttävät mahdollisimman suurta joukkoa, ideoiden testaukseen, toimintamallien kehittelyyn tai vaikkapa mikroyrittäjyyttä tai elinkeinotoimintaa yleisesti edistävään toimintaan.

Yhteen projektiin tukea voi saada 100 € – 6 000 € ja omarahoitus on 0-50 %. Tukiprosentti määräytyy tapauskohtaisesti. Tukea voivat hakea entisen Anjalankosken alueella toimivat rekisteröityneet tai rekisteröitymättömät yhdistykset, muut yhteisöt, mikroyritykset tai yrityksen perustamista suunnittelevat yksityishenkilöt.

Lisätietoja Anjalankoski-rahoituksesta täältä

Väitöskirja: Työhyvinvoinnin paradoksit kolmannen sektorin palkkatyössä

YTM Kirsi Selanderin väitöskirjasta selviää, että kolmannella sektorilla tehtävä palkkatyö on Suomessa lisääntynyt. Tästä huolimatta palkkatyötä leimaa vapaaehtoistyön organisaatiokulttuuri, joka ei kaikilta osin tue palkatun henkilöstön työhyvinvointia.

Kolmannen sektorin toimijoita toivotaan osallistuvan hyvinvointipalveluiden tuotantoon, mutta esimerkiksi vapaaehtoisten halu sitoutua kolmannen sektorin toiminaan on heikentynyt.

Selanderin mukaan kolmannella sektorilla tulisi kiinnittää enemmän huomiota työn organisointiin ja johtamiseen, jotta voidaan vaikuttaa työntekijöiden työhyvinvointiin.

Kirsi Selanderin koko väitöskirjan löydät Jyväskylän yliopiston sivuilta

Hilman Iloa Arkeen -pysäkin avoimia ja maksuttomia toimintoja

Kaipaatko iloa arkeen? Tule mukaan toimintoihimme:

Maanantaisin klo 10 – 12

 • avointa digiopastusta. Voit tuoda oman laitteesi (tabletti, kännykkä, läppäri) tai opetella Hilman koneiden käyttämistä
 • yhteistyössä Digitutorit aktiivisen kansalaisen apuna -hankkeen kanssa

Keskiviikkoisin klo 10 – 12

 • avointa digiopastusta
 • yhteistyössä Ravimäkiyhdistyksen kanssa

Torstaisin klo 8 – 12

 • taidekahvilassa on mahdollisuus vapaaseen taiteen tekemiseen omilla välineillä yhdessä Haminan Taideseuralaisten kanssa
 • tarjolla mukavaa seuraa ja vertaistoimintaa

Torstaisin klo 15 – 17

 • perhekahvila, jossa voit tutustua muihin lapsiperheisiin, nauttia kupin kuumaa, seurustella, vaihtaa kokemuksia!
 • yhteistyössä Haminan Perhekeskuksen, MLL:n ja seurakunnan kanssa

Sunnuntaisin (joka toinen viikko) klo 12 – 15

 • 24.2., 10.3., 24.3., 7.4., 21.4., 5.5. ja 19.5.)
 • Haminan keskiaikaiset -ryhmässä on mahdollisuus ottaa ensiaskel keskiaikaharrastukseen. Alkuun ei tarvitse mukaan mitään, voit istahtaa ja kysellä mistä lähteä liikkeelle
 • annamme opastusta kaikkeen harrastukseen liittyvässä, kädentaidoista elävöittämiseen

Torstaisin (kerran kuussa) klo 10 – 11.30

 • Kymenlaakson Muistiluotsin järjestämä Muistikahvila
 • to 4.4. Mielen hyvinvointia arkeen

Tervetuloa osallistumaan!

Kumppanuustalo Hilma

Kadettikoulunkatu 3, Hamina

 

Haku auki KKI-hanketukeen työikäisten liikkuttamiseksi

Haku auki KKI-hanketukeen työikäisten liikkuttamiseksi

KKI (Kunnossa Kaiken Ikää)-hanketuki on tarkoitettu myönnettäväksi hankkeille, joissa järjestetään aloittelijoille sopivaa liikuntatoimintaa sekä kehitetään keinoja kannustaa terveytensä kannalta liian vähän liikkuvia työikäisiä säännöllisen liikuntaharrastuksen pariin. Tavoitteena on vakiinnuttaa hankkeen uusi toimintamuoto osaksi järjestävän tahon/tahojen normaalia toimintaa.

KKI-hanketukea hakevia kannustetaan huomioimaan seuraavat KKI-painopistealueet:

liikuntaneuvonta osana liikunnan palveluketjua,
työyhteisöjen liikuntaa ja terveyttä tukevat mallit sekä
fyysisesti huonokuntoiset miehet

Hakuajat ovat maaliskuussa (1. – 31.3.) ja syyskuussa (1. – 30.9.).

Lue lisää tuesta sekä hakuehdoista ja tutustu muihin KKI-hankkeisiin osoitteessa: https://www.kkiohjelma.fi/hanketuki

 

Sosiaaliturvan tarkistuslista sekä järjestöjen sosiaaliturvaopas on päivitetty

EAPN-Fin (Suomen köyhyyden ja syrjäytymisen vastainen verkosto) on jo useampana vuonna julkaissut vuosittain päivitetyn Sosiaaliturvan tarkistuslistan. Sosiaaliturvan tarkistuslista muistuttaa, mitä tukia ja palveluita on tarjolla. Tarkistuslista toimii paitsi apuna suoraan kansalaisille, se sopii myös työvälineeksi ammattilaisten neuvontatyöhön.

Lue lisää EAPN-Fin -sivuilta. Sivuilta löydät myös ladattavan sosiaaliturvan tarkistuslistan sekä järjestöjen sosiaaliturvaoppaan pitkäaikaissairaille ja vammaisille henkilöille.

Lasten Liike-kerho haku on nyt auki (31.3. asti)

Lasten Liike-kerho haku on nyt auki (31.3. asti)

Iltapäivä on monille perheille kuormittavaa aikaa lasten koulupäivän loppuessa aikaisin ja harrastusten painottuessa iltaan. Lasten Liikkeen tavoitteena on tuoda liikunnalliset iltapäiväkerhot jokaisen lapsen ulottuville. Nyt liikuntakerhot tavoittavat vain 23 % lapsista, vaikka suurin osa haluaisi mukaan.

Olympiakomitean koordinoimat Lasten Liike kerhot toimivat paikallisten urheiluseurojen ja yhdistysten voimin. Lasten Liike tukee yhdistyksiä kerhojen järjestämistä erilaisilla palveluilla. Kerhoihin tavoitellaan erityisesti lapsia, joilla ei ole mahdollisuutta muuhun harrastustoimintaan.

Nyt avatun haun myötä paikalliset yhdistykset voivat hakea tukea kerhojen käynnistämiseen Lasten Liikkeeltä.
Tuki haetaan koko lukuvuodeksi kerrallaan ja sen suuruus on 500 euroa per kerho. Tuki on tarkoitettu täydentämään muita tukimuotoja siellä missä tarve on suurinta. Hakuaika lukuvuoden 2019-2020 avustuksille on 1.-31.3.2019.

Tutustu tarkemmin osoitteessa: https://www.lastenliikeiltapaiva.fi/ ja hae mukaan. Vie seurasi tai koulusi harrastusmahdollisuudet uudelle tasolle.

Lasten Liike -info

Petteri Mäkelä
Lasten ja nuorten liikunnan kehittäjä
KYMENLAAKSON LIIKUNTA RY
044 013 7081

Kohtaamispaikkapäivät Porvoossa 9. – 10.5.2019

Kansalaisareena; Valtakunnalliset Kohtaamispaikkapäivät järjestetään Porvoon Taidetehtaalla 9.–10.5.2019. Päivien teemana on kolmannen sektorin rooli ja tulevaisuus hyvinvointipalveluissa muuttuvassa toimintaympäristössä. Osanottomaksu on 60 euroa/osanottaja sisältäen ohjelman mukaiset ruokailut (lounas ja kahvit kumpanakin päivänä sekä iltatilaisuus 9.5.2019). Tarkempi ohjelma ja aikataulu julkaistaan pian.

Lue lisää: http://www.kansalaisareena.fi/tapahtumat/valtakunnalliset-kohtaamispaikkapaivat-porvoo/

Early bird -ilmoittautuminen Vapaaehtoistoiminnan messuille alkaa 1.4.

Early bird -ilmoittautuminen Vapaaehtoistoiminnan messuille alkaa 1.4.

Kansalaisareenan vapaaehtoistoiminnan messut järjestetään tänä vuonna Helsingin Vanhalla ylioppilastalolla 21. syyskuuta klo 12-16. Messuille ovat tervetulleita niin aiempien vuosien näytteilleasettajat kuin uudet kokeilijat. Vapaaehtoistoiminnan messujen ilmapiiriä ovat kehuneet niin kävijät kuin näytteilleasettajatkin. Koe tämä mahtava tilaisuus rekrytoida uusia vapaaehtoisia sekä tehdä yhdessä muiden vapaaehtoisorganisaatioiden kanssa hyvän tekeminen houkuttelevaksi kaikille!

Early bird -ilmoittautujalle pöytäpaikan hinta on 160 €. Early bird -hinta on voimassa 1.-30.4., minkä jälkeen paikan hinta on 200 €. Pöydän jakaminen toisen organisaation kanssa on mahdollista.

www.kansalaisareena.fi

SampoMobiili – palveluja ja oppimista pyörillä

SampoMobiili on Saimaan ammattiopisto Sampon liikkuva oppimisympäristö. SampoMobiilin avulla opiskelijamme voivat tarjota erilaisia palveluita yrityksille, yhdistyksille ja yksityishenkilöille eri puolilla Etelä-Karjalan maaseutualuetta.

Tällä hetkellä voimme tarjota mm.
– IT-tukea
– verenpainemittausta
– ravintoneuvontaa
– jumppaohjeistusta
Lue lisää: www.sampomobiili.fi