Siun Olkkari toimii Imatranajojen lipunmyyntipaikkana

Siun Olkkari tekee tänäkin vuonna yhteistyötä Imatranajojen kanssa.
Tule hakemaan ajoliput Olkkarista. Olemme avoinna viikolla 24 seuraavasti:

ma – ke 12-16, to 12-18, pe 12-19.

Poikkeehan paikalle!

Olkkarista saat myös samalla kesäviemiset! Tarjolla on runsaasti laadukkaita työpajalla tehtyjä tuotteita; mm. pellavaiset saunatuotteet.
Tuuha kaupoille 🙂

Yöt kesän valkeat – Konsertti suven syleilyssä

Yöt kesän valkeat – Konsertti suven syleilyssä

Tenori Jyrki Anttila
Piano & urut Maija Anttila

 

Tenori Jyrki Anttila esittää kesäisiä sävelmiä ja kauneimpia hengellisiä lauluja. Ohjelmisto on koottu yleisölle tutuksi tulleista lauluista, kuten Armolaulu, espanjankielinen O Padre ja Oi katso mikä aamu. Konsertissa kuullaan myös usein toivottuja kappaleita kuten Helismaan unohtumaton Lauluni aiheet, Merikannon Elämälle, Annina ja Ma elän, sekä Kuulan eteläpohjalaisia kansanlauluja. Konsertin nimikkokappale on tenori Jussi Björlinin tunnetuksi tekemä Yöt kesän valkeat Jyrki Anttilan tulkistemana. Säestäjänä toimii pianisti Maija Anttila, joka soittaa konsertissa myös urkusooloja.

Jyrki ja Maija Anttila ovat olleet naimisissa yli kymmenen vuotta ja konsertoineet yhdessä yhtä kauan – heitä yhdistää rakkaus musiikkiin.

 

Kesällä 2019:

 

IMATRA, Tainionkosken kirkko
La 6.7. klo 16.00
Liput Lippupisteestä

KUHMO, Kuhmon kirkko
Ke 10.7. klo 18.00
Liput Lippupisteestä

JOENSUU, Joensuun kirkko
Su 7.7 Klo 16:00
Liput Lippupisteestä

 

Liput myynnissä:
alk. 20€ / ryhmät min. 10 hlöä 15€
Kaikista Lippupisteen toimipaikoista, ovelta tuntia ennen esitystä sekä R-Kioskeilta.
Ryhmät: ryhmamyynti@operart.fi, puh. 044 770 3589

Onko järjestönne kohderyhmänä lapset ja perheet? Nouseeko kohtaamisissa esiin vanhemmuus?

Osaava vanhemmuus -hanke on Suomen Mielenterveys ry:n koordinoima, Sosiaali- ja terveysministeriön veikkauksen tuotoilla tukema hanke. Tarjoamme järjestöjen työntekijöille mahdollisuuden kouluttautua Lapset puheeksi -menetelmäosaajaksi ja materiaalia järjestöjen vapaaehtoisten Hyvä arki lapselle -koulutukseen. Myös Eksote kouluttaa Lp-menetelmään henkilökuntaansa ja kuntien varhaiskasvattajia vuosina 2019-2020.

Lapset puheeksi -menetelmä perustuu Suomen Mielenterveys ry:n koordinoimien Toimiva lapsi ja perhe -työmenetelmien joukkoon. Päämääränä on tukea lapsen hyvää kehitystä ja ehkäistä yli sukupolvien siirtyviä ongelmia. Menetelmää käytetään tilanteissa, joissa vanhemmuuden voimavaroja verottaa jokin iso tekijä perheen arjessa, esimerkiksi vanhemman fyysinen sairaus, mielenterveys- tai päihdeongelma, työttömyys tai avioero.

Maksuton Lapset puheeksi- keskustelu ja neuvonpitokoulutus järjestetään Lappeenrannassa Lappeen seurakuntatalolla (Kirkkokatu 10, 4.krs neuvotteluhuone) 5.9.19, 24.10.19 ja 21.11.19 klo 9.30-15.30. Koulutus on suunnattu järjestöissä työskenteleville kasvatus-, sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille. Ensimmäisenä koulutuspäivänä käydään läpi menetelmän tausta ja pureudutaan käytäntöön. Toisena koulutuspäivänä keskitytään koulutettavien menetelmäohjaukseen ja käydään läpi vapaaehtoisille suunnatun Hyvä arki lapselle -koulutuksen materiaali. Kolmantena koulutuspäivänä jatketaan menetelmäohjausta ja opiskellaan Lapset puheeksi -neuvonpidon perusteet. Koulutukseen mahtuu max. 20 osallistujaa. Kouluttajina toimivat Marja Uotila (Osaava vanhemmuus –hankkeen projektipäällikkö) ja Olli Ahonen (menetelmäkoordinaattori Kasvun tuki/ Suomen Mielenterveys ry).
Lounas ja kahvi ovat omakustanteiset.
Ilmoittautuminen 12.8.19 mennessä jenni.tolvanen@mieli.fi
Lisätietoja www.mieli.fi/osaavavanhemmuus / www.mieli.fi/lapsetpuheeksi

 

Ilmoittaudu ystäväksi ystävää tarvitsevalle

Ystävästä voi olla apua esimerkiksi silloin jos kokee itsensä yksinäiseksi, ei ole mielekästä tekemistä tai omasta lähipiiristä ei löydy juttuseuraa tai harrastuskaveria.

Ystävätoimintaan olet aina tervetullut mukaan.

Kotisivu https://rednet.punainenristi.fi/kuusankoski
Facebook https://www.facebook.com/sprkuusankoski/?ref=br_rs
Liity mukaan toimintaan https://vapaaehtoiset.punainenristi.fi/#/login

Etkö vielä saanut kesätöitä? Tuunaa itse itsellesi kesäduuni!

Iitissä ja Kouvolassa tuunataan kesäduuneja niille, joilla ei flaksi käynyt kesätyönhaussa. Workshopit on kaikille avoimia ja maksuttomia ja niissä on tarjolla konkreettista apua siihen, miten luoda itselleen kesäduuni ja miten aloittaa homma.
Jos kesäduuni jäi saamatta ja pelkkä lomailu turhauttaa, tule Kausalan Nuokulle tai Kouvolan Ohjaamoon! Tuunaa itsellesi kesäduuni -workshopeissa mietitään oikein porukalla, mitä kukakin voisi kesätyönään tehdä ja minne palvelujaan voisi tarjota. Tarjolla on konkreettista apua ideoimiseen, homman aloittamiseen ja kaikkeen siltä väliltä. Tavoitteena on, että workshopin päätteeksi jokaisella osallistujalla on ajatus omasta kesätyöstä ja käsitys siitä, miten lähteä edistämään sitä.

Työpajat ovat kaikille kesätöitä etsiville avoimia ja maksuttomia.
Workshopin toteuttavat yhteistyössä Rekrystä toimeen -hanke ja Pohjois-Kymen 4H:n Polku 4H-yrittäjyyteen -hanke.

Tuunaa itsellesi kesäduuni -workshopit:
Kausalan Nuokulla perjantaina 7.6.2019 kello 13.00-15.00
Kouvolan Ohjaamossa maanantaina 10.6. kello 13.00-15.00
Lue lisää Kausalan workshopista Duunista toimeen -sivuilta »
Lue lisää Ohjaamon workshopista Duunista toimeen -sivuilta »

Kokemustoiminnan verkkosivut

Kokemustoimijan tehtävä on ymmärryksen ja tiedon lisääminen eri alojen ammattilaisille ja opiskelijoille, sekä suurelle yleisölle.

Kokemustoimija on Kokemustoimintaverkoston ja siihen kuuluvien järjestöjen kouluttama kokemustiedon jakaja. Kokemustoimijat ovat haastavan elämänkokemuksen omaavia, pitkäaikaissairaita, vammaisia henkilöitä tai heidän läheisiään, jotka välittävät kokemustietoa. Kokemustoimija toimii pääasiassa suhteessa henkilöihin, joilla ei ole vastaavaa henkilökohtaista kokemusta haastavasta elämäntilanteesta, vammasta, sairaudesta tai niissä läheisenä olemisesta.

Kokemustoimintaverkoson sivuilta löydät tietoa jäsenjärjestöistä, kokemustoimijan tehtävistä, koulutuksesta sekä paljon muuta.

 

Riittämätön avun saanti syrjäyttää nuoria miehiä

Diakonia-ammattikorkeakoulun ja THL:n tuoreesta tutkimuksesta käy ilmi, että syrjäytyneet saavat apua ja palveluja myöhemmin kuin koulutetut ja työssä olevat taustalla olevista ongelmista huolimatta. Tämä koskee esimerkiksi lastensuojelun sijoituksia, psykiatrista osastohoitoa ja päihdehoitoa.

Osataanko erityisesti poikien ja nuorten miesten tuen tarvetta tunnistaa? Palvelujärjestelmän sisällä suunnistaminen vaatii paljon osaamista ja tietoa järjestelmän toiminnasta. Toisin sanoen avun saaminen vaatii eniten juuri silloin, kun voimia on vähiten.

Tulosten perusteella erityistä huomiota tulisi kiinnittää mielenterveyspalveluiden toimivuuteen ja saatavuuteen. Yhteiskunnan tuen ja rakenteiden tulisi vastata erityisesti pystyvyyden ja työllistymiseen liittyvien kykyjen vahvistamiseen. Nuorten aikuisten pitkäaikaistyöttömyys ja kouluttamattomuus on ongelma, johon tarvitaan sektorirajat ylittäviä ratkaisuja sekä nuorten ja perheiden tarpeisiin vastaavia matalan kynnyksen palveluita.

Lue lisää DIAK:n sivuilta

Nuorten aikuisten syrjäytymiseen liittyvät tekijät ja sosiaali- ja terveyspalveluiden ajoittuminen, Sosiaalilääketieteellinen aikakauslehti 2019: 56: 114–128. Linkki julkaisuun: https://journal.fi/sla/article/view/73002

Vammaisjärjestöjen julkilausuma: Vammaisten ihmisten yhdenvertaisuus on varmistettava vammaislainsäädännön uudistuksessa

Autismiliitto ry, FDUV rf, Kehitysvammaisten Tukiliitto ry, Kehitysvammaliitto ry ja Vammaisperheyhdistys Jaatinen ry ovat allekirjoittaneet julkilausuman, jossa edellytetään, että tulevassa vammaispalvelulaissa henkilökohtaista apua koskevasta säännöksestä poistetaan voimavaraedellytys. Voimavaraedellytys asettaa eri tavoin vammaiset henkilöt täysin eriarvoiseen asemaan suhteessa henkilökohtaisen avun saamiseen.

Koko julkilausuman löydät mm. Vernerin verkkosivuilta

Kymenlaakson kylät ry:n Näky-hanke touhottaa menemään läpi kesän.

Heinäkuussa kylät näkyvät mm. Näkyvä Koria -projektin myötä ja elokuussa Kouvolan kävelykatu Manskin Kyläjuhlaviikolla 5.-11.8.2019. Jo Asuntomessujen ensimmäisellä viikolla Manskille ilmestyy KSAO:n ja XAMK:n oppilaiden myyntikojuja, saattaa sieltä löytyä vielä myyntikoju sinullekin jos haluat tuotteistasi tarjolle ja tuottamaan.
Näkyvät Kylät -hanke järjestää Korian taajamaan koko asuntomessukuukauden ajaksi yhteisöllisen tilan, johon Korian kehittämisestä innostuneet tahot ovat tervetulleita mukaan. Tämä tila tulee olemaan lähes koko taajama-alueen kokoinen, päänäyttämönä toimii Elimäen Vilppulan nuorisoseurantalo. Alueelle on kaavailtu toimintaa ja tekemistä vauvasta vaariin – yhteisöllistä, yhdessä ja paikallisen kehittämisen ehdoilla.

Näkyvät Kylät-hanke jatkuu vielä marraskuun lopulle asti, joten nyt viimeistään on hyvä miettiä mitä Näky-hanke voisi tarjota Kouvolan ja Iitin alueen kylille. Koulutusta, kyläsuunnitelmia ja -esitteitä, näkyvyyttä asuntomessujen aikana,maaseudun tonttipörssin ja tonttiasiamiesverkoston edistäminen? Lisätietoa hankkeesta ja kesän tapahtumista antavat Projektipäällikkö Leena Borg leena.borg@kymenkylat.fi ja Näkyvä Koria-projektista vastaava hankevetäjä Maija Raikamo maija.raikamo@kymenkylat.fi.

Lisätietoa myös Kymenlaakson kylien nettisivuilta:
https://kymenlaaksonkylat.fi/wp-admin/post.php?post=2938&action=edit