Yhdistysinfon Uutiskirje 3/2022

Kymenlaakson järjestöjen neuvottelukunnan toiminta käynnistyi

Kymenlaakson järjestöjen neuvottelukunnan ensimmäinen järjestäytymiskokous pidettiin 17.2.2022. Neuvottelukunnan puheenjohtajaksi valittiin Katja Valkeinen (Kouvolan Hyvinvointiyhdistykset ry), varapuheenjohtajaksi Tuomas Valtonen (Kouvolan Korttelikodit ry), sihteerinä toimii Hanna Pikka (Kumppanuustalo Viikari) ja viestintävastaavana toimii Minna Mänttäri (Kumppanuustalo Hilma). Neuvottelukunnan kaksi ensimmäistä toimintavuotta toteutetaan pilottina, jotta voidaan yhteisesti arvioida neuvottelukunnan toimintaa ja sopia tarvittavista muutoksista.

Kymenlaakson järjestöjen neuvottelukunta edustaa kaikkia kymenlaaksolaisia järjestöjä/yhdistyksiä ja toimii em. toimijoiden edunvalvojana sekä maakunnan ja kuntien keskustelukumppanina järjestötoimintaa koskevissa asioissa.

Kymenlaakson järjestöjen neuvottelukunnan yksi merkittävä haaste on oman toiminnan näkyväksi tekeminen ja järjestöverkostojen toimijoiden tavoittaminen. Vuoden 2022 aikana neuvottelukunta järjestää maakunnallisen järjestöfoorumin. Järjestöfoorumin ajankohta ja sisältö tarkentuu kevään aikana.

Lisätietoa neuvottelukunnan toiminnasta on saatavilla täältä. Neuvottelukunnan Facebook –sivut valmistuvat kevään aikana.

Yhdistysinfo.fi uudistuu: kuulumisia uudistustyön ääreltä.

Meillä on ilo kertoa, että Yhdistysinfo.fi -uudistustyö etenee suunnitelmien mukaisesti ja uuden verkkopalvelun nimi on jo tiedossa. Kevään 2022 jälkeen koko Suomen järjestöjen tiedot ja toimintailmoitukset löytyvät osoitteesta Lähellä.fi.

Katso uudistuksesta kertova video täältä.

Helppokäyttöisyys ja asiakaslähtöisyys

Uuden palvelun toteutuksesta vastaa Digiloikka Oy. Digiloikka on tarttunut uudistustyöhön kunnianhimoisesti ja ratkaisukeskeisesti. Iloksemme olemme jo tammikuun 2022 aikana käynnistäneet testausryhmät valikoitujen järjestöjen ja käyttäjien osalta. Vastaanotto on ollut helpottunut ja riemuisa!

Osana uudistusta tulemme panostamaan erityisesti käyttäjälähtöisyyteen, eli siihen, mikä on teille järjestöille olennaista palvelun osalta sekä miten asiakas löytää itselleen tärkeää tietoa mahdollisemman helposti. Osana uudistusta selkeytämme myös järjestöiltä kerättävien tietojen muodon, jotta julkisen sektorin toimijoille olisi helpompaa integroida palvelu osaksi omia toimintojaan ja palvelunohjausta.

• PTV-muodossa (palvelutietovaranto) kerättävät tiedot helpottavat Lähellä.fi-järjestötietopalvelun integroimisen esimerkiksi osaksi tulevien hyvinvointialueiden palveluja ja nettisivuja. Näin yhä useampi alueen kansalainen löytää järjestötyön ja -toiminnan pariin. Olemme aloittaneet alustavat yhteistyökeskustelut useilla hyvinvointialueilla ja esimerkiksi Uudenmaan hyvinvointialueilla vastaanotto on ollut todella positiivinen, kehuu uudistustyöryhmän jäsen, HyTe ry:n kehittämispäällikkö Jussi Sorsimo.

Uusi Lähellä.fi-järjestötietopalvelu käytössä jo maaliskuussa 2022

Uusi Lähellä.fi-järjestötietopalvelu on näillä näkymin valmiina käyttöönotettavaksi helmikuun 2022 aikana. Maaliskuussa 2022 alkaa uuteen palveluun siirtyminen. Tulette saamaan tarkan ohjeistuksen ja aikataulun palveluun siirtymisestä ja miten tiedot tulee syöttää uuteen järjestelmään. Palveluun rekisteröityessä saatte samalla hoidetuksi vanhojen tietojen päivityksen.

Voitte tässä vaiheessa kirjoittaa avoimeen palauteboksiin yleisiä ajatuksia uudesta järjestötietopalvelusta, uudistukseen liittyvästä viestinnästä tai toiveita ohjeistuksista ja viestintämateriaaleista, joita voisitte tarvita uuteen palveluun siirryttäessä.

Kirjaa ajatuksia palauteboksiin tästä

Seuraava uutiskirje on todella tärkeä, joten välitäthän tämän viestin kaikille asiasta kiinnostuneille ja Yhdistysinfo.fi käyttäjille.

Katso myös vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin alta:

Usein kysytyt kysymykset – yhdistykset

Usein kysytyt kysymykset – julkinen sektori

Lisätietoja:

Henna Hovi