Yhdistysinfon maaliskuun uutiskirje

Järjestöjen sote-muutostuki – järjestöt ihmisen tukena sote-Suomessa

Sote-uudistus mullistaa suomalaista sosiaali- ja terveydenhuoltoa. Uudistuksen seurauksena sosiaali- ja terveysjärjestöjen on uudella tavalla vakiinnutettava paikkansa muuttuvassa ympäristössä.

SOSTEn ja alueellisten verkostojärjestökumppaneiden muodostama Järjestöjen sote-muutostuki työskentelee sen puolesta, että järjestöt varmistavat paikkansa ihmisten osallisuuden, terveyden ja hyvinvoinnin turvaajina sote-uudistuksen jälkeisessä Suomessa.

Etelä-Karjalan, Kymenlaakson ja Päijät-Hämeen järjestöasiantuntija Henna Hovi aloittaa 1.6.21.

Lisätietoja:

https://www.soste.fi/jarjestojen-sote-muutostuki/ ja henna.hovi@kykasote.fi

---

 

 

Kouvolan vapaaehtoisuuden puu on julkaistu 1.3.2021

Puu löytyy osoitteesta: https://www.yhdistysinfo.fi/loyda-tekemista-ja-tietoa/vapaaehtoisuudenpuu/

Sivulta löytyy myös tehtävien ilmoittamisohjeet.

---

Pohjois-Kymen Kasvu tiedottaa:

Arvoisa yhdistyksen toiminnanjohtaja!

Tunnetko tekeväsi toiminnanjohtajana työtäsi yksin? Kaipaatko vertaistukea toisilta samanlaisten haasteiden kanssa painivilta? Pohjois-Kymen Kasvu ry järjestää 22.4.2021 klo 13–14 Teamsin kautta keskustelutilaisuuden yhdistysten toiminnanjohtajille. Tilaisuudessa tarkoituksena on pohtia, kannattaisiko yhdistysten toiminnanjohtajien muodostaa oma verkosto, ja jos kannattaisi, millainen muoto ja tavoite verkostolla olisi?

Tule mukaan pohdintaan ja avoimeen keskusteluun, mukaan pääset ilmoittautumalla 16.4. mennessä oheisen linkin kautta:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfY7GzcydaoTeNFBrW7uaKmeQS4DRYosspgnWUfzljqIA8suw/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

Ystävällisin terveisin

Pohjois-Kymen Kasvu ry

---

Sote-keskushanke yhteistyö Kymenlaaksossa

Kymenlaakson sote-keskushankkeen sähköinen alustatyö Yhdistysinfon ja järjestötietojen osalta etenee. Vaihtoehtoja järjestötiedon linkittämiseen sote-keskuksen sähköiseen alustaan selvitetään parhaillaan yhteistyössä Kymsoten ja Tieto Evryn asiantuntijoiden kanssa.

Tarkistattehan, että tietonne Yhdistysinfon toimijakortilla ovat ajan tasalla.

Lisätietoja tarvittaessa sote-keskusyhteistyöstä Kymenlaakson osalta: henna.hovi@kykasote.fi ja Yhdistysinfon kuukausikokouksissa.

---

Tulevia tapahtumia Kaakkois-Suomen alueella:

Puhutaan rahapelaamisesta -koulutus Haminan alueen järjestö- ja kuntatoimijoille

Koulutuksen ajankohta: Keskiviikko 12.5.2021 kello 12-15. Koulutuksen keston on 3 tuntia.

Koulutuspaikka: Koulutus järjestetään verkkokoulutuksena (Teams). Osallistumislinkki lähetetään muutamaa päivää ennen koulutusta.

Koulutuksen sisältö: Koulutuksessa käsitellään rahapelaamista ilmiönä, rahapelaamisen riskejä, puheeksiottoa, rahapeliongelmaa sekä sitä, mistä saa apua, tietoa ja tukea rahapelihaittoihin liittyen. Koulutusmateriaalit lähetetään postitse.

Tavoite: Koulutuksen jälkeen osaat ottaa rahapelaamisen puheeksi ja tunnistaa riskipelaamisen sekä haittoja aiheuttavan rahapelaamisen. Saat ymmärrystä rahapeli-ilmiöstä, rahapelaamiseen liittyvistä riskeistä sekä rahapeliongelmasta. Koulutuksen jälkeen osaat myös ohjata rahapelaamisen lopettamiseen apua tarvitsevan henkilön avun piiriin.

Kohderyhmä: Koulutus on suunnattu Haminan alueella työssään rahapelihaittoja kohtaaville työntekijöille, järjestöissä työskenteleville, vapaaehtoisille sekä kaikille, joita kiinnostaa oman osaamisensa kehittäminen rahapelaamisteemasta.

Hinta: Koulutus on maksuton.

Kouluttajat EHYT ry:n asiantuntijat: Eija Pietilä, eija.pietila@ehyt.fi ja Teresa Tenkanen, teresa.tenkanen@ehyt.fi. Mukana myös kokemusasiantuntija Sospedin Pelirajat´on-toiminnasta.

Lisätietoa: Camilla Metsäranta, camilla.metsaranta@a-klinikka.fi

Ilmoittautuminen ma 26.4.2021 mennessä: https://webropol.com/s/ehyt2021

---