Ylätunniste

Uutisia

Yhdistysinfon hallinnointi ja ylläpidon vastuu siirtyy 1.5.2020 alkaen Kaakkois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Oy Socomilta Kymen-Karjalan sosiaali-ja terveysturva ry:lle. Siirto ei vaikuta verkkopalvelun käyttäjiin. 

Yhdistysinfoon on avattu korona-apu -sivusto. Sivustolle kootaan tietoa yhdistysten ja muiden toimijoiden tarjoamasta korona-avusta, sekä etäyhteydellä järjestettävistä koulutuksista, tapahtumista ja toiminnasta. https://www.yhdistysinfo.fi/loyda-tekemista-ja-tietoa/korona-apu-etatukea-ja-toimintaa/

---

STEA avaa koronavirustilanteeseen liittyvän ylimääräisen avustusten haun vuodelle 2020 – hakuaika 6.4.-22.4.

STEA avaa koronavirustilanteeseen liittyvän ylimääräisen avustushaun 6.4.2020. Vuonna 2020 myönnettävien ylimääräisten STEA-avustusten määrä on yhteensä noin 5 miljoonaa euroa. Avustuksia kohdennetaan kahteen uuteen hankekokonaisuuteen: 1. Psykososiaalisen tuen ja kansalaisneuvonnan digitaalisten palveluiden laajentaminen ja volyymin kasvattaminen 2. Haastavassa elämäntilanteessa ja syrjäytymisriskissä olevien henkilöiden ja perheiden arjen auttaminen ja psykososiaalinen tuki. STEA

Keskusteluapua Saimaan Kriisikeskukselta

Saimaan Kriisikeskus tarjoaa maksutonta matalankynnyksen keskusteluapua pandemian aikana puhelimitse tai videovälitteisesti. Ota yhteyttä: toimisto@saimaankriisikeskus.fi tai puh. 05 4530020 (ma-to klo 11-13:00). Yhes-keskustelupalsta, kaikille eteläkarjalaisille avoin kohtaamispaikka toimii Facebookissa osoitteessa https://www.facebook.com/groups/209796156950988/  Valtakunnallinen kriisipuhelin, Mieli ry p. 09 2525 0111, Kriisipuhelimen ruotsinkielinen linja, Kristelefon, puh. 09 2525 0112 ma, ke klo 16.00-20.00 sekä ti, to, pe klo 9.00-13.00 Lue lisää.

Yhdistysten vuosikokoukset poikkeustilan aikana - tallenne webinaarista

Siviksen ja SOSTEn perjantaina 27.3.2020 yhdessä järjestämään ajankohtaiswebinaariin “Yhdistysten vuosikokoukset poikkeustilan aikana” osallistui ennätysmäärä yhdistys- ja järjestötoimijoita. Kouluttajana toimi SOSTEn lakimies Patrik Metsätähti, joka kertoi, millaisia toimintavaihtoehtoja yhdistysten hallituksilla on, ja mitä niiden tulisi yhdistyslainsäädännön suhteen huomioida tehdessään päätöksiä yhdistyksen kevätkokouksen järjestämisestä poikkeustilan aikana. Webinaarissa käsiteltiin myös, millaisia toimia etäosallistumisen mahdollistaminen yhdistyksen vuosikokouksissa vaatii. Katso tallenne: https://www.youtube.com/watch?v=IavNWKhuJj4&feature=youtu.be

Leader Sepralta tukea pieniin hankkeisiin

Leader Sepralta tukea pieniin hankkeisiin

Leader Sepralla on käynnissä kaksi teemahanketta, jotka mahdollistavat tuen hakemisen tavallista hanketta pienempään toimenpiteeseen kevyemmällä paperityöllä.
Investointihankkeen kautta on mahdollista toteuttaa pieniä luontoon, liikkumiseen ja matkailuun liittyviä investointeja ja kehittämishankkeen kautta taas voi saada tukea esimerkiksi opintomatkaan tai koulutustapahtumaan.

Lue lisää.

Googlen yhteisötukien hakuaika 16. maaliskuuta - 1. toukokuuta

Google Community Grants -yhteisötukien hakuaika on jälleen alkanut. Yhteisötukea voidaan myöntää hankkeille, joilla on suora vaikutus Haminan palvelinkeskuksen alueen yhteisöön ja joiden painopiste on jokin seuraavista: luonnontieteiden ja teknologian opetuksen kehittäminen, positiiviset ympäristövaikutukset, erityisesti ilmakehässä olevan hiilidioksidin vähentäminen energiansäästöjen ja uusiutuvien energialähteiden avulla, paikallisen kulttuurin tuominen internetiin, internetin käyttömahdollisuuksien lisääminen. Lue lisää.

Digitaalinen sosiaalityö lasten ja nuorten tukena

Pelastakaa Lapset ry:n digisosiaalityön sivuille on koottu neuvoja, vinkkejä ja keinoja digin hyödyntämiseen asiakastyössä. Sivulta löytyy myös vinkkejä poikkeustilanteeseen sosiaalityön ammattilaisille. Mm. Milloin sosiaalityötä voi tehdä etänä? ja Sovellukset sosiaalityön asiakastyön tukena. https://www.pelastakaalapset.fi/digisosiaalityo/

Monikieliset materiaalit koronaviruksesta

Kotouttaminen.fi – Sivustolle on koottu kattavasti eri viranomaisten ja ministeriöiden tuottamaa monikielistä materiaalia liittyen koronavirukseen.

---

Tietopankki

Yhdistysinfon tietopankki -osiosta löydät eri teemojen alta monipuolisen valikoiman oppaita, ohjeita ja työvälineitä kansalais- ja yhdistystoiminnan tueksi. Tietopankista löytyy tietoa myös valtakunnallisista ja alueellisista verkostoista sekä työvälineitä vapaaehtois- ja vertaistoiminnan tueksi.

Tekemistä ja tietoa

Löydä tekemistä ja tietoa Kaakkois-Suomen alueelta Yhdistysinfon Löydä tekemistä ja tietoa -osiosta. Mm. vapaaehtoistehtäviä, yhdistysten järjestämään toimintaa, vuokrattavia toimitiloja sekä paljon muuta.

---

Yhdistysinfon vuoden 2020 viides uutiskirje lähetetään viikolla 20. Jos haluat uutisesi julkaistavan järjestötiedotteessa, ilmoita siitä 8.5.2020 mennessä tästä. Mikäli haluat toimittaa materiaalisi sähköpostitse, lähetä se osoitteeseen yllapito@yhdistysinfo.fi. 

Yhdistysinfon ylläpito toivottaa kaikille iloista pääsiäisen aikaa!