Ylätunniste

HUOM! Varmistathan aina tilaisuuden järjestävältä taholta, järjestetäänkö tilaisuus vai ei. Monia tapahtumia on nyt jouduttu perumaan koronaviruksen takia.

Uutisia

Järjestöjen sosiaaliturvaopas on päivitetty

Sosiaaliturvaopas on päivitetty vuodelle 2020. Verkkosivuille on koottu laajasti tietoa pitkäaikaissairaiden ja vammaisten henkilöiden sekä ikääntyneiden henkilöiden sosiaaliturvasta ja palveluista. Sosiaaliturvan tarkoituksena on turvata ihmisille riittävä toimeentulo ja huolenpito kaikissa elämäntilanteissa. Oppaasta hyötyvät kaikki asiasta kiinnostuneet, ja se on sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöiden käytettävissä. Lue lisää.

Yksityistie -koulutusta Etelä-Kymenlaaksossa

Onko uudistunut yksityistielaki sinulle tuttu, miten GDPR-asiat tiekunnassanne on hoidettu? Entä Digiroad? Vastaako yksikkölaskelma tätä päivää? Mistä avustuksia tiekunnalle? Mietittekö näitä asioita tiekunnassanne tai pähkäiletkö näitä yksiksesi? Tule mukaan yksityistiekoulutukseen, niin tiedät näistäkin enemmän! Koulutus on suunnattu tiekuntien toimitsijamiehille ja hoitokunnan jäsenille, niin konkareille kuin vasta-alkajillekin. Lue lisää.

Isä-lapsi kerho Keltakankaalla

Isä-lapsi ryhmä on käynnistynyt! Vertaistukea isille ja yhdessä tekemistä lapsille:) Tervetuloa kaikki mukaan avoimeen toimintaan keltakankaan perhekeskukseen os. Keltakankaantie 8, 46860 Keltakangas. Ryhmä kokoontuu parillisten viikkojen torstaina klo 17-19. Kevään kokoontumiskerrat: 5.3, 19.3, 16.4, 30.4 ja 14.5. Luvassa mukavaa yhdessä oloa ja tekemistä toisten isien ja lasten kanssa. TARJOLLA PIENTÄ VÄLIPALAA! lisätietoja ryhmän vetäjiltä: suvi.lyytikainen@kymsote.fi, Simo.pettersson@kymsote.fi, isa.makela@mll-kouvola.fi

Tiedote Kouvolan Yhdistyksille vuodesta 2020 - Kouvolan Ydinkeskusta ry

Kouvolan Yhdinkeskusta ry:n tarkoitus on ylläpitää ja kehittää kaupunkikeskustan vetovoimaisuutta, kehittää sen toimivuutta ja viihtyisyyttä, toimia yhdistyksen jäsenten edustajana sekä kehittää Kouvolassa toimivien yritysten ja eri tahojen välistä yhteistyötä ja vuorovaikutusta. Täältä löytyvässä tiedotteessa on mainittu muutamia Kouvolan Ydinkeskusta ry:een liittyviä asioita, joita Kouvolalaiset yhdistykset voivat hyödyntää myös omassa toiminnassaan. Tietoa löytyy mm. Pohjola-torin kirpputorista, markkinoista ja taiteiden yöstä. 

Kesätyöntekijöitä yhdistyksiin

Kouvolan kaupunki järjestää kesällä 2020 koululaisille kesätyöpaikkoja yhdistyksiin lähelle nuorten asuinpaikkoja eri puolilla kaupunkia. Kaupunki toimii työnantajana, maksaa palkan ja vakuuttaa työntekijän. Järjestö toimii lähiesimiehenä, joka perehdyttää työhön, ohjaa ja valvoo työtä. Järjestöjen kesätyöntekijätoiveesta toivotaan tietoa viimeistään 24.3. sähköpostitse yhteisotyo@kouvola.fi. Lue lisää.

Ryhdy vapaaehtoiseksi kirjakassien kuljettajaksi

Kiinnostaako kirjakassien kuljettaminen ikäihmisille? Kirjaston kotiinkuljetuspalvelu tarvitsee lisää vapaaehtoisia kirjakassin kuljettajia. Kirjakassin kuljetus kirjastolta asiakkaan kotiin tapahtuu kerran kuudessa viikossa. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä lähimpään kirjastoosi! Lue lisää.

Kymenlaakson Kylät kouluttaa yhdistystoimijoita

KyKy kouluttaa yhdistystoimijoita! Maaliskuun viimeisenä viikonloppuna, 28.-29.3.2020 on mahdollisuus kouluttautua KyKyn piikkiin Nuorisokeskus Anjalassa. Koulutukseen toivotaan kylätoimijoita ympäri Kymenlaakson, erityisesti yhdistysten uudet luottamus- ja vastuuhenkilöt kannattaa patistaa kouluttautumaan tunnelmallisen ympäristökoulu Reginan tiloihin. Viikonloppu pitää sisällään yhdistystoiminnan perusteita, taloutta, tiedottamista sekä hätäEA-koulutuksen. Koulutus ruokailuineen on kaikille avoin ja maksuton. Lue lisää.

Liikuntaleikkikoulun ohjaajakoulutukset Kouvolassa ja Kotkassa

Liikuntaleikkikoulun ohjaajakoulutukset Kouvolassa ja Kotkassa

Kymenlaakson Liikunta ry järjestää Kymenlaaksossa kaksi Liikuntaleikkikoulun ohjaajakoulutusta keväällä 2020. 28.3.-29.3. Liikuntaleikkikoulu, Kotka 18.4.-19.4. Liikuntaleikkikoulu, Kouvola Laatua ja monipuolisuutta pienten lasten liikuntaan Liikuntaleikkikoulu, tutummin Liikkari, on valmis konsepti, jonka avulla urheiluseurat ja yhdistykset voivat tarjota laadukasta harrastustoimintaa 2-6 -vuotiaille lapsille. Lue lisää.

Avoimet kylät päivä 13.6.2020

Avoimet kylät päivä 13.6.2020

Avoimet Kylät -päivää vietetään taas lauantaina 13.6.2020. Viime vuonna valtakunnalliseen tapahtumapäivään ilmoitettiin mukaan 639 tapahtumaa, jotka keräsivät vierailijoita kylille yli 100 000. Jo kuudennen kerran järjestettävän tapahtuman ideana on saada positiivista pöhinää ja näkyvyyttä kylille. Tapahtumat voivat olla mitä vain pientä tai suurta kylän omannäköistä toimintaa. Ohjelmasta vastaavat kylien toimijat. Kymenlaakson Kylät ry kokoaa kylien tapahtumat yhteen ja markkinoi tapahtumapäivää yleisesti. Lue lisää.

Tapahtumia

Lisätietoa tapahtumasta saat klikkaamalla tapahtuman otsikkoa.

HUOM! Varmistathan aina tilaisuuden järjestävältä taholta, järjestetäänkö tilaisuus vai ei. Monia tapahtumia on nyt jouduttu perumaan koronaviruksen takia.

Tietopankki

Yhdistysinfon tietopankki -osiosta löydät eri teemojen alta monipuolisen valikoiman oppaita, ohjeita ja työvälineitä kansalais- ja yhdistystoiminnan tueksi. Tietopankista löytyy tietoa myös valtakunnallisista ja alueellisista verkostoista sekä työvälineitä vapaaehtois- ja vertaistoiminnan tueksi.

Tekemistä ja tietoa

Löydä tekemistä ja tietoa Kaakkois-Suomen alueelta Yhdistysinfon Löydä tekemistä ja tietoa -osiosta. Mm. vapaaehtoistehtäviä, yhdistysten järjestämään toimintaa, vuokrattavia toimitiloja sekä paljon muuta.

---

Yhdistysinfon vuoden 2020 neljäs uutiskirje lähetetään viikolla 15. Jos haluat uutisesi julkaistavan järjestötiedotteessa, ilmoita siitä 6.4.2020 mennessä tästä. Mikäli haluat toimittaa materiaalisi sähköpostitse, lähetä se osoitteeseen yllapito@yhdistysinfo.fi. 

Kehitämme Yhdistysinfon uutiskirjettä jatkuvasti, jotta se palvelisi Teitä paremmin. Palautetta ja kehittämisehdotuksia voit lähettää osoitteeseen uutiskirje@yhdistysinfo.fi.

Yhdistysinfon ylläpito toivottaa kaikille aurinkoisia kevätpäiviä!