Ylätunniste

Uutisia

Nuorten kipinärahoja

Kipinärahat on Leader Länsi-Saimaan Nuoriso-Leader -toimintatapa, joka kannustaa nuoria käynnistämään uutta, omaehtoista vapaa-ajan toimintaa ja kokeilemaan yritystoimintaa. Samalla nuoret tutustuvat Leader- ja hanketoimintaan ja voivat vaikuttaa alueen kehittämiseen. Lue lisää.

Saisiko olla Säpinäsatasia?

Pohjois-Kymen kasvun Säpinäsatasia jaettiin viimeksi marraskuussa kouvolalaisten ja iittiläisten 13-29-vuotiaiden nuorten pieniin projekteihin. Kouvolan yhteiskoulun kymppiluokka sai rahaa yhteishenkeä nostattavaan projektiin, jossa hankitaan sohva taukotilaan ja järjestetään luokan yhteinen keilaustuokio. Monikulttuurikeskus Saagan ja Kouvolan iltalukion toiminnassa mukana olevien maahanmuuttajanuorten ryhmät saivat molemmat rahaa monikulttuuristen tapahtumien järjestämiseen. Mitä sinä tai kaveriporukkasi voisitte Säpinäsatasten avulla toteuttaa? Lue lisää.

Leader Sepran teemahankkeen hakuaika 29.1.-15.3.2020

Sepra on käynnistänyt kaksi uutta teemahanketta, jotka mahdollistavat tuen hakemisen tavallista hanketta pienempään toimenpiteeseen kevyemmällä paperityöllä. Investointihankkeen kautta on mahdollista toteuttaa pieniä luontoon, liikkumiseen ja matkailuun liittyviä investointeja ja kehittämishankkeen kautta taas voi saada tukea esimerkiksi opintomatkaan tai koulutustapahtumaan. Lue lisää.

Tuu esittään ittees! -valmennus

Tuu esittään ittees! -valmennusta esiintymiseen keskiviikkoina 15.4., 22.4. ja 29.4. klo 17-19 Tuu esittään ittees! -valmennus on sopiva just sulle ja mulle, meille kaikille! Valmennusta on tarjolla kolmena perättäisenä keskiviikkona Kouvolan Teatterin Klubilla (pieni näyttämö). Lue lisää.

Kumppanuustalo Hilman Iloa Arkeen -pysäkit

Kaipaatko iloa arkeen? Kumppanuustalo Hilman Iloa Arkeen -pysäkin toiminnot ovat kaikille avoimia ja maksuttomia! Lue lisää.

Lisää kesätyö- ja harjoittelupaikkoja nuorille?

Oletko kiinnostunut nuoren osallistamisesta yhdistyksesi toimintaan? Mitäs jos tarjoaisit kesä- tai sivutöitä tai työharjoittelupaikkoja? Etsimme juuri nyt yhdistysten tarjoamia tehtäviä kesällä 2020 toteutettavaan pilottiin yhteistyössä Kouvolan kaupungin, oppilaitosten ja muiden yhdistysten sekä paikallisten toimijoiden kanssa. Kysy lisätietoja tai ilmoita omassa yhdistyksessäsi tarjolla olevia tehtäviä ESR-rahoitteisen Kaiku -hankkeen vetäjälle: s-posti: tanja.rautavirta@pohjois-kymenkasvu; puh. 040 590 5655.

Osallistu Ikäinstituutin Vartti vahvuuksille -kampanjaan

Ikäinstituutti haastaa iäkkäiden parissa toimivat tahot järjestämään Vahvuusvartteja 1.3.-31.5.2020. Vartti voi olla osa ryhmäkeskustelua, kerhokokoontumista tai oma tapahtumansa. Ikäinstituutti tarjoaa järjestäjän tueksi tietoa ja tehtäviä. Vahvuuksien tunnistaminen ja käyttäminen tuo elämäniloa ja energiaa sekä kannattelee arjen haasteissa. Huomion kiinnittäminen vahvuuksiin on yksi keino vahvistaa mielen hyvinvointia. Lue lisää.

Tarjoa vapaaehtoistehtäviä Kouvolan pääkirjastolla

Vapaaehtoistoiminnan puu ja sekä aiheeseen liittyvä valokuvanäyttely saapuvat Kouvolan pääkirjastoon. Puun oksille saavat yhdistykset, yhteisöt sekä yksityiset henkilöt ripustaa tarjolle tehtäviä, joista kävijät voivat valita itselleen ja omiin aikatauluihinsa parhaiten soveltuvia. Vapaaehtoistoiminnan puu Kouvolan pääkirjastossa 10.2.-1.3.2020. Lisätietoja: Kouvolan kaupunki Yhteisöpalvelut Porukkatalo Savonkatu 23, 45100 Kouvola yhteisotyo@kouvola.fi vaihde 020 615 11

Yhteisölliset kahvit

Yhteisölliset kahvit Kouvolan porukkatalon (Savonkatu 23) 2. kerroksessa keskiviikkoisin klo 14. Tervetuloa! Lue lisää.

Avoimet kylät päivä 13.6.2020

Avoimet kylät päivä 13.6.2020

Avoimet Kylät -päivää vietetään taas lauantaina 13.6.2020. Viime vuonna valtakunnalliseen tapahtumapäivään ilmoitettiin mukaan 639 tapahtumaa, jotka keräsivät vierailijoita kylille yli 100 000. Jo kuudennen kerran järjestettävän tapahtuman ideana on saada positiivista pöhinää ja näkyvyyttä kylille. Tapahtumat voivat olla mitä vain pientä tai suurta kylän omannäköistä toimintaa. Ohjelmasta vastaavat kylien toimijat. Kymenlaakson Kylät ry kokoaa kylien tapahtumat yhteen ja markkinoi tapahtumapäivää yleisesti. Lue lisää.

Valikkoverkoston seminaarit vapaaehtoistoiminnan koordinaattoreille ja muille aiheesta kiinnostuneille

Kansalaisareenan valikkoverkoston seminaarit ovat avoimia kaikille vapaaehtoistoiminnan koordinaattoreille ja muille aiheesta kiinnostuneille. Laita päivät kalenteriin, lue tarkemmat tiedot Valikkoverkoston tapahtumakalenterissa ja ilmoittaudu mukaan maksuttomiin koulutuksiin! Lue lisää.

Valtakunnalliset kohtaamispaikkapäivät Jyväskylässä 2.-3.4.2020

Valtakunnalliset kohtaamispaikkapäivät Jyväskylässä 2.-3.4.2020 Tule mukaan XV Valtakunnallisille kohtaamispaikkapäiville Jyväskylään! Päivien teemana on tulevaisuuden kohtaamispaikat. Kohtaamispaikkapäivät on tarkoitettu kaikille kumppanuus- ja järjestötalojen, kohtaamispaikkojen ja yhdistysten edustajille, vapaaehtoisille, työntekijöille ja kuntien hyvinvointipalveluista päättäville sekä kaikille asiasta kiinnostuneille. Lue lisää.

Tapahtumia

Lisätietoa tapahtumasta saat klikkaamalla tapahtuman otsikkoa.

Tietopankki

Yhdistysinfon tietopankki -osiosta löydät eri teemojen alta monipuolisen valikoiman oppaita, ohjeita ja työvälineitä kansalais- ja yhdistystoiminnan tueksi. Tietopankista löytyy tietoa myös valtakunnallisista ja alueellisista verkostoista sekä työvälineitä vapaaehtois- ja vertaistoiminnan tueksi.

Tekemistä ja tietoa

Löydä tekemistä ja tietoa Kaakkois-Suomen alueelta Yhdistysinfon Löydä tekemistä ja tietoa -osiosta. Mm. vapaaehtoistehtäviä, yhdistysten järjestämään toimintaa, vuokrattavia toimitiloja sekä paljon muuta.

---

Yhdistysinfon vuoden 2020 kolmas uutiskirje lähetetään viikolla 11. Jos haluat uutisesi julkaistavan järjestötiedotteessa, ilmoita siitä 9.3.2020 mennessä tästä. Mikäli haluat toimittaa materiaalisi sähköpostitse, lähetä se osoitteeseen yllapito@yhdistysinfo.fi. 

Kehitämme Yhdistysinfon uutiskirjettä jatkuvasti, jotta se palvelisi Teitä paremmin. Palautetta ja kehittämisehdotuksia voit lähettää osoitteeseen uutiskirje@yhdistysinfo.fi.

Yhdistysinfon ylläpito toivottaa kaikille ihanaa Ystävänpäivää!