Ylätunniste

Uutisia

Toivon työpaja Kouvolassa

Mielenterveyden keskusliitto järjestää Kouvolassa maksuttoman Toivon työpaja -kurssin 3.-5.2. ja 24.2.2020. Kurssilla tarjotaan kahvi ja lounas. Kurssi on tarkoitettu toipumisen tueksi työelämän ulkopuolella oleville mielenterveyden ongelmia kokeville ihmisille. Lue lisää.

Kymenlaakson urheilugaala 31.1.2020

Maakunnan liikunta- ja urheiluväen yhteen kokoava tilaisuus, Kymenlaakson Urheilugaala järjestetään jälleen pääyhteistyössä Kymenlaakson Liiton, Suomen Urheilugaalan ja Veikkaus Oy:n kanssa 31.1.2020 kello 18.30 alkaen. Lue lisää.

Hyvä kysymys

Väestöliiton uusi verkkopalvelu hyvakysymys.fi tuo suomalaisten järjestöjen tuottamat palvelut ja vertaistuen kaikkien ulottuville. Se tukee ja kannustaa ihmisiä löytämään ratkaisun mieltä askarruttaviin elämäntilanteisiin. Palvelu on maksuton ja tarkoitettu kaikille. Lue lisää.

OLVI-säätiön apurahat nyt haettavissa

OLVI-säätiö on vuonna 1955 perustettu yleishyödyllinen säätiö. Se avustaa lasten ja vanhusten hyväksi tapahtuvaa toimintaa, lahjakkaitten nuorten opintoja ja parantaa jatko-opintojen edellytyksiä.  Lisäksi Olvi-säätiö avustaa kotiseututyötä sekä tukee ja edistää luonnonvarojen käytön ja elintarviketalouden kehittämistä, mihin sisältyy oleellisena osana kala- ja maatalouden kehittäminen. Kevään apurahat on haettavissa 1.1. - 31.3. Lue lisää.

STEA on julkaissut vuoden 2020 avustusehdotukset

Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEAn avustusehdotus vuodelle 2020 on julkaistu. Pääset tutustumaan siihen osoitteessa avustukset.stea.fi. Lue lisää.

Osallisuuden osaamiskeskuksen julkaisu: Nuorten osallisuudesta elinvoimaa

Julkaisun tavoitteena on herättää ajatuksia, miten ja millaisilla tavoilla ja menetelmillä nuorten osallisuutta kunnissa voidaan vahvistaa arjen käytännöissä. Julkaisun sisällössä on hyödynnetty oivalluksia ja ajatuksia, jotka ovat nousseet esille kuntien viranhaltijoille ja nuorille suunnatuissa koulutus- ja työpajatilaisuuksissa. Lue lisää.

Kansalaisareena on palkinnut vuoden 2019 vapaaehtoiset

Inka Setälä ja Lea Grönlund valittiin Vuoden 2019 vapaaehtoisiksi.  

http://www.kansalaisareena.fi/vapaaehtoinen/

Digi kuuluu kaikille

Laki digitaalisten palveluiden tarjoamisesta velvoittaa pääosin viranomaisen asemassa toimivia organisaatioita tekemään verkkopalveluistaan eli verkkosivustoista ja mobiilisovelluksista saavutettavuusvaatimusten mukaisia. Viranomaisten lisäksi saavutettavuusvaatimukset koskevat julkisoikeudellisia laitoksia ja osaa järjestöistä. Saavutettavuusvaatimukset.fi -sivustolle on koottu paljon tietoa saavutettavuudesta sekä konkreettisia esimerkkejä mm. verkkosivujen, lomakkeiden ja videoiden saavutettavuudesta. Lue lisää.

Opas tuetun vapaaehtoistoiminnan järjestämiseen

Pro Lapinlahti mielenterveysseura ry:n julkaisu Osallisuuden polku tarjoaa tuetun polun vapaaehtoistoimintaan ja helpottaa haastavassa elämäntilanteessa olevien ihmisten pääsyä mukaan.  Opas on suunnattu erityisesti mielenterveys- ja päihdekuntoutujille, työttömille ja eläkeläisille. Perusajatus on tarjota yhteisö, jossa voi hyväksyvässä ilmapiirissä, toiminnan kautta tuoda esiin omia kykyjä, kehittää sosiaalisia taitoja ja saada positiivisia ryhmäkokemuksia. Lue lisää.

Tapahtumia

Lisätietoa tapahtumasta saat klikkaamalla tapahtuman otsikkoa.

Tietopankki

Yhdistysinfon tietopankki -osiosta löydät eri teemojen alta monipuolisen valikoiman oppaita, ohjeita ja työvälineitä kansalais- ja yhdistystoiminnan tueksi. Tietopankista löytyy tietoa myös valtakunnallisista ja alueellisista verkostoista sekä työvälineitä vapaaehtois- ja vertaistoiminnan tueksi.

Tekemistä ja tietoa

Löydä tekemistä ja tietoa Kaakkois-Suomen alueelta Yhdistysinfon Löydä tekemistä ja tietoa -osiosta. Mm. vapaaehtoistehtäviä, yhdistysten järjestämään toimintaa, vuokrattavia toimitiloja sekä paljon muuta.

---

Yhdistysinfon vuoden 2020 toinen uutiskirje lähetetään sähköisesti kaikille järjestö-ja yhdistystoimijoille sekä muille uutiskirjeen tilanneille vkolla 7. Jos haluat uutisesi julkaistavan järjestötiedotteessa, ilmoita siitä 10.2.2020 mennessä tästä. Mikäli haluat toimittaa materiaalisi sähköpostitse, lähetä se osoitteeseen yllapito@yhdistysinfo.fi. 

Kehitämme Yhdistysinfon uutiskirjettä jatkuvasti, jotta se palvelisi Teitä paremmin. Palautetta ja kehittämisehdotuksia voit lähettää osoitteeseen uutiskirje@yhdistysinfo.fi.

Yhdistysinfon ylläpito toivottaa kaikille iloa päivään!