Ylätunniste

Uutisia

Haminan Hyvän Mielen Jouluaatto -villasukkahaaste

Haminan Hyvän Mielen Jouluaatto -villasukkahaaste

Haminan villasukkahaaste 2019 alkaa... NYT! Viime vuonna oli aikaa 6 viikkoa ja "saalista" saatiin hurja määrä! Kaikki myös meni jakoon, osa jouluaaton vieraille, ja muut mm. sosiaali- ja diakoniatyön kautta, kotihoidolle sekä Kotkan sairaalan lastenosastolle. Myös tänä vuonna Haminan Hyvän Mielen Jouluaaton myötä on tarkoitus jakaa villasukkia, lapasia, hattuja, hartiahuiveja niin lapsille kuin aikuisille, etenkin ikäihmisille. Lue lisää.

Kouvola: Järjestöille, yhteisöille ja yhdistyksille avustuksia haettavana syksyllä 2019

Dorrit ja August Fuchsin rahaston apuraha 31.10.2019 mennessä. Kulttuurijärjestöjen tilavuokra-avustus 31.10.2019 mennessä. Kulttuurin kohdeavustukset yhdistyksille ja yhteisöille 29.11.2019 mennessä. Liikuntajärjestöjen tilavuokra-avustukset 31.10.2019 mennessä. Liikuntajärjestöjen tapahtuma-avustukset 30.10.2019 mennessä. Lue lisää.

Loviisan toimijat siirretty Uusimaalaiset.fi -sivustolle

Toimeksi.fi -verkkopalvelukokonaisuus koostuu valtakunnallisesta toimeksi.fi -verkkopalvelusta sekä alueellisista rinnakkaisverkkopalveluista. Loviisalaiset yhdistykset, järjestöt sekä heidän tuottamat toiminnat ovat aiemmin kuuluneet toimeksi.fi -verkkopalvelukokonaisuudessa Kaakkois-Suomessa toimivaan yhdistysinfo.fi -aluepalveluun. Lue lisää.

Rahaa jaossa nuorten hankkeisiin

Säpinäsatasten valintajakso päättyy 31.10.2019 Saisiko olla Säpinäsatasia? Pohjois-Kymen Kasvun Säpinäsataset ovat 13-29-vuotiaille myönnettävää, matalan kynnyksen projektirahoitusta. Lue lisää.

Etelä-Karjalan kesäyliopistossa tarjolla maksutonta koulutusta digitaitojen lisäämiseen

DiKATA-hanke tarjoaa vuoden 2020 loppuun mennessä yli 100 erilaista koulutusta digitaitojen lisäämiseen. Etelä-Karjalan kesäyliopisto on mukana hankkeessa, jonka koulutustarjonta on maksutonta ja siihen voi osallistua kuka tahansa. Lue lisää.

Kymenlaakson kesäyliopistossa tarjolla maksutonta koulutusta digitaitojen lisäämiseen

DiKATA-hanke tarjoaa vuoden 2020 loppuun mennessä yli 100 erilaista koulutusta digitaitojen lisäämiseen. Kymenlaakson kesäyliopisto on mukana hankkeessa, jonka koulutustarjonta on maksutonta ja siihen voi osallistua kuka tahansa. Lue lisää.

Kuntaliiton tuore opas auttaa edistämään yhdenvertaisuutta

Kuntaliitto on julkaissut oppaan yhdenvertaisuuden edistämiseen. ”Kaikkien kasvojen kunta - opas yhdenvertaisuuden edistämiseen kunnan toiminnassa” on tarkoitettu kunnan viranhaltijoille, toimihenkilöille ja luottamushenkilöille. Yhdenvertaisessa kunnassa kukaan ei joudu toista huonompaan asemaan iän, alkuperän, kansalaisuuden, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, poliittisen toiminnan, ammattiyhdistystoiminnan, perhesuhteiden, terveydentilan, vammaisuuden, seksuaalisen suuntautumisen tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella. Lue lisää.

Osallisuuden polku maahanmuuttajanuorille -käsikirja tarjoaa käytäntöjä nuorten parissa työskenteleville

Kotouttaminen.fi: Osallisuuden polku maahanmuuttajanuorille -hankkeen tarkoituksena oli kehittää työmalli eri toimijoiden välille, jossa suurimmassa syrjäytymisriskissä olevat maahanmuuttajataustaiset nuoret tavoitetaan ja he saavat tarvitsemansa palvelut. Hankkeen tuloksena on syntynyt uusi työmalli, jolla pystytään kustannustehokkaasti tavoittamaan vaikeimmassa asemassa olevat 12–29-vuotiaat maahanmuuttajataustaiset nuoret ja vastaamaan asiakaslähtöisesti heidän tarpeisiinsa. Lue lisää.

Paikka auki avaa oven työelämään - tulokset puhuvat puolestaan!

Nuorten Ystävien ohjelmapäällikkö Marjo-Riitta Tervonen kirjoittaa blogissaan, miten  STM:n Paikka auki -osatyökykyisten ja nuorten avustusohjelma on osoittanut paikkansa yhteiskunnassa. Nuorten Ystävät koordinoi avustusohjelmaa 2018 - 2021. Tukea saa niin työllistävät järjestöt kuin työntekijätkin. Paikka auki -työntekijät ovat tyytyväisiä työhönsä. Työsuhteen aikana on tapahtunut myönteisiä elämänmuutoksia mm. taloudellisen tilanteen ja elämän laadun kohenemiseen, itsevarmuuden ja itsetunnon vahvistumiseen sekä oman tulevaisuuden kirkastumiseen. Lue lisää.

Yhdistysten marrasmyyjäiset Porukkatalolla

Yhdistysten marrasmyyjäiset Porukkatalolla

Yhdistysten Marrasmyyjäiset Porukkatalolla lauantaina 16.11. klo 12-16. Varaa maksuton pöytäpaikka osoitteessa porukkatalo@kouvola.fi.

Lue lisää.

Kouvolan kirjastoissa kasvatetaan vapaaehtoistoiminnan puuta

Kouvolan kirjastoissa on nähtävillä Vapaaehtoistoiminnan kasvoja Kouvolassa -valokuvanäyttely. Valokuvanäyttely julkistettiin Kouvolan Porukkatalolla järjestettyjen Vapaaehtoistreffien puitteissa 17.9.2019. Porukkatalolta valokuvanäyttely jatkaa matkaansa viiteen eri Kouvolan seudun kirjastoon. Valokuvanäyttelyn ohessa kirjastoilla kasvatetaan ja kastellaan vapaaehtoistoiminnan puuta. Lue lisää.

Tapahtumia (22.10. - 13.11.2019)

Lisätietoa tapahtumasta saat klikkaamalla tapahtuman otsikkoa.

Tietopankki

Yhdistysinfon tietopankki -osiosta löydät eri teemojen alta monipuolisen valikoiman oppaita, ohjeita ja työvälineitä kansalais- ja yhdistystoiminnan tueksi. Tietopankista löytyy tietoa myös valtakunnallisista ja alueellisista verkostoista sekä työvälineitä vapaaehtois- ja vertaistoiminnan tueksi.

Tekemistä ja tietoa

Löydä tekemistä ja tietoa Kaakkois-Suomen alueelta Yhdistysinfon Löydä tekemistä ja tietoa -osiosta. Mm. vapaaehtoistehtäviä, yhdistysten järjestämään toimintaa, vuokrattavia toimitiloja sekä paljon muuta.

---

Yhdistysinfon vuoden 2019 kymmenes uutiskirje lähetetään sähköisesti kaikille järjestö-ja yhdistystoimijoille sekä muille uutiskirjeen tilanneille vkolla 46. Jos haluat uutisesi julkaistavan järjestötiedotteessa, ilmoita siitä 11.11.2019 mennessä tästä. Mikäli haluat toimittaa materiaalisi sähköpostitse, lähetä se osoitteeseen yllapito@yhdistysinfo.fi. 

Kehitämme Yhdistysinfon uutiskirjettä jatkuvasti, jotta se palvelisi Teitä paremmin. Palautetta ja kehittämisehdotuksia voit lähettää osoitteeseen uutiskirje@yhdistysinfo.fi.

Yhdistysinfon ylläpito toivottaa tunnelmallista talven odotusta!