Ylätunniste

Uutisia

Kymenlaakson kylät ry:n Näky-hanke touhottaa menemään läpi kesän.

Heinäkuussa kylät näkyvät mm. Näkyvä Koria -projektin myötä ja elokuussa Kouvolan kävelykatu Manskin Kyläjuhlaviikolla 5.-11.8.2019. Jo Asuntomessujen ensimmäisellä viikolla Manskille ilmestyy KSAO:n ja XAMK:n oppilaiden myyntikojuja, saattaa sieltä löytyä vielä myyntikoju sinullekin jos haluat tuotteistasi tarjolle ja tuottamaan. Lue lisää.

Millaisia tehtäviä yhdistyksenne tarjoaisi uusille vapaaehtoisille?

Tervetuloa Vapaaehtoistreffeille 17.9.2019 Porukkataloon tapaamaan vapaaehtoistyöstä kiinnostuneita kuntalaisia ja kertomaan tehtävistä joita yhdistyksenne tarjoaa! Näillä treffeillä ei etsitä uutta sihteeriä eikä jäseniä yhdistykseen, vaan tarjotaan toisen-laista mahdollisuutta osallistua ja tutustua toimintaan. Lue lisää.

SPR:n ystävien kesäkahvila

SPR:n ystävien kesäkahvila

SPR:n Ystävien kesäkahvilassa Helmi Caféssa, voit nauttia kahvikupposen hyvässä seurassa.

Lue lisää.

Lappeenrannan taidemuoseon näyttelyantia

Tervetuloa Väinö Rautio. Viipurilaissyntyisen taiteilijan retrospektiivi -näyttelyyn.

Saimaan rannalta -näyttely, esittelee museon yhdessä salissa Lappeenrantaa kuvaavia teoksia taidemuseon omista kokoelmista. Näyttely on koottu Lappeenrannan 370-vuotisjuhlan kunniaksi. Lue lisää.

Riittämätön avun saanti syrjäyttää nuoria miehiä

Diakonia-ammattikorkeakoulun ja THL:n tuoreesta tutkimuksesta käy ilmi, että syrjäytyneet saavat apua ja palveluja myöhemmin kuin koulutetut ja työssä olevat taustalla olevista ongelmista huolimatta. Tämä koskee esimerkiksi lastensuojelun sijoituksia, psykiatrista osastohoitoa ja päihdehoitoa. Lue lisää.

Vammaisjärjestöjen julkilausuma: Vammaisten ihmisten yhdenvertaisuus on varmistettava vammaislainsäädännön uudistuksessa

Autismiliitto ry, FDUV rf, Kehitysvammaisten Tukiliitto ry, Kehitysvammaliitto ry ja Vammaisperheyhdistys Jaatinen ry ovat allekirjoittaneet julkilausuman, jossa edellytetään, että tulevassa vammaispalvelulaissa henkilökohtaista apua koskevasta säännöksestä poistetaan voimavaraedellytys. Lue lisää.

Retkelle Etelä-Karjalaan

Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiö on toteuttanut uuden nykyaikaisen retkeilyportaalin, joka löytyy osoitteesta www.ekarjala-retkeily.fi. Sivustolta löydät runsaasti reittejä ja retkikohteita sekä tietoa retkeilijän etiketistä. Lue lisää.

Etkö vielä saanut kesätöitä? Tuunaa itse itsellesi kesäduuni!

Iitissä ja Kouvolassa tuunataan kesäduuneja niille, joilla ei flaksi käynyt kesätyönhaussa. Workshopit on kaikille avoimia ja maksuttomia ja niissä on tarjolla konkreettista apua siihen, miten luoda itselleen kesäduuni ja miten aloittaa homma. Lue lisää.

Lisää uutisia löydät Yhdistysinfosta

Tapahtumia

Tapahtumat on jaoteltu  alueittain (Kouvolan seutukunta, Kotka-Haminan seutukunta ja Etelä-Karjala), jotta oman alueen tapahtumat olisi helpompi löytää.

Lisätietoa tapahtumasta saat klikkaamalla tapahtuman otsikkoa.

Tietopankki

Yhdistysinfon tietopankki -osiosta löydät eri teemojen alta monipuolisen valikoiman oppaita, ohjeita ja työvälineitä kansalais- ja yhdistystoiminnan tueksi. Tietopankista löytyy tietoa myös valtakunnallisista ja alueellisista verkostoista sekä työvälineitä vapaaehtois- ja vertaistoiminnan tueksi.

Tekemistä ja tietoa

Löydä tekemistä ja tietoa Kaakkois-Suomen alueelta Yhdistysinfon Löydä tekemistä ja tietoa -osiosta. Mm. vapaaehtoistehtäviä, yhdistysten järjestämään toimintaa, vuokrattavia toimitiloja sekä paljon muuta.

---

Yhdistysinfon vuoden 2019 seitsemäs uutiskirje lähetetään sähköisesti kaikille järjestö-ja yhdistystoimijoille sekä muille uutiskirjeen tilanneille vkolla 34. Jos haluat uutisesi julkaistavan järjestötiedotteessa, ilmoita siitä 19.8.2019 mennessä tästä. Mikäli haluat toimittaa materiaalisi sähköpostitse, lähetä se osoitteeseen yllapito@yhdistysinfo.fi. 

Kehitämme Yhdistysinfon uutiskirjettä jatkuvasti, jotta se palvelisi Teitä paremmin. Palautetta ja kehittämisehdotuksia voit lähettää osoitteeseen uutiskirje@yhdistysinfo.fi.

Yhdistysinfon ylläpito toivottaa kaikille aurinkoista ja rentouttavaa kesää!