Ylätunniste

Uutisia

Tule mukaan helpottamaan yhdistyslakia ja yhteisöllistä kansalaistoimintaa!

Onko yhdistyksen perustaminen ja hallinto vaikeaa? Pitäisikö yhdistyksen rekisteröintiä, rekisteristä poistumista ja päätöksentekoa helpottaa? Oikeusministeriön työryhmä selvittää, miten yhdistysten ja muiden kansalaistoimijoiden toimintamahdollisuuksia voitaisiin parantaa ja lisätä. Tavoitteena on edistää kansalaistoimintaa ja kehittää kevyemmin säänneltyjä toimintamuotoja. Lue lisää.

MHAW - Mental Health Art Week on täällä taas!

Hyvän mielen kulttuuri- ja taidetapahtumaviikko järjestetään kuudetta kertaa toukokuussa 20.-26.05.2019 Toimintaviikko alentaa kynnystä keskustella mielenterveydestä ja sen merkityksestä niin yksilöille kuin yhteisölle. Lue lisää.

Yhdistyksille Y-tunnus ja uudet palvelut

Patentti- ja rekisterihallitus uudistaa yhdistysrekisterin tietojärjestelmät kokonaisuudessaan. Samalla kaikki yhdistykset ja uskonnolliset yhdyskunnat saavat Y-tunnuksen. Myös yhdistysrekisterin ilmoittamis- ja tietopalvelut uudistuvat. Uudistukset tapahtuvat alkaen 1.7.2019. Lue lisää.

Verohallinto on koonnut yhdistyksille tietoa tulorekisteristä

Tutustu kattavaan tietopakettiin, osallistu maksuttomalle verkkokurssille tai tutustu esitys- ja koulutusmateriaaleihin sekä verkkoseminaarien tallenteisiin. Lue lisää.

Kouvolalaisille yhdistyksille: Yhteistyötä - Toimitiloja - Toimintaa

Kouvolan Korttelikotiyhdistys tarjoaa kouvolalaisille yhdistyksille mahdollisuutta yhteistyön kehittämiseen. Samalla tarjoamme kolmen korttelikotimme tiloja maksuttomaan käyttöön. Lue lisää.

Mediakasvatusseura ry:n julkaisu Medianuoruus -opas aikuisille

Julkaisun tarkoituksena on auttaa nuorten kanssa työskenteleviä keskustelemaan, ottamaan selvää ja suhteuttamaan ajankohtaisia nuoriin ja mediaan liittyviä ilmiöitä – siis toimimaan mediakasvattajina. Julkaisussa käsiteltäviksi aihepiireiksi on pyritty valitsemaan sellaisia nuoriin ja mediaan liittyviä aiheita, jotka todennäköisesti mietityttävät monia kasvattajia. Julkaisua varten on haastateltu median ja mediakasvatuksen asiantuntijoita sekä nuoria. Lue lisää.

Terveyden edistämisen määrärahan haku on auki 13.5–14.6.2019

Terveyden edistämisen määrärahan haku on auki 13.5–14.6.2019 välisen ajan. Vuoden 2020 painopistealueet on julkaistu ennakkouutisena, mutta tarkemmat hakuohjeet päivittyvät toukokuussa haun auetessa. Lue lisää.

Onpa ilmoja pidellyt - Ilmastonmuutos puhutti Kotkassa

Ilmaston lämpeneminen on todellinen, pitkälti ihmisen toiminnasta johtuva ongelma maapallolla. Mutta me kaikki voimme kantaa kortemme kekoon ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Tämä oli tärkein sanoma Kymenlaakson maaseutufoorumissa, joka järjestettiin maanantaina 9. huhtikuuta Kotkassa. Merikeskus Vellamon auditorio oli lähes täynnä, kun 13. Kymenlaakson maaseutufoorumi käynnistyi Euroopan parlamentin varapuhemiehen Heidi Hautalan videotervehdyksellä. Lue lisää.

Lisää uutisia löydät Yhdistysinfosta

Tapahtumia (1.5. - 8.6.2019)

Tapahtumat on jaoteltu  alueittain (Kouvolan seutukunta, Kotka-Haminan seutukunta ja Etelä-Karjala), jotta oman alueen tapahtumat olisi helpompi löytää.

Lisätietoa tapahtumasta saat klikkaamalla tapahtuman otsikkoa.

Tietopankki

Yhdistysinfon tietopankki -osiosta löydät eri teemojen alta monipuolisen valikoiman oppaita, ohjeita ja työvälineitä kansalais- ja yhdistystoiminnan tueksi. Tietopankista löytyy tietoa myös valtakunnallisista ja alueellisista verkostoista sekä työvälineitä vapaaehtois- ja vertaistoiminnan tueksi.

Tekemistä ja tietoa

Löydä tekemistä ja tietoa Kaakkois-Suomen alueelta Yhdistysinfon Löydä tekemistä ja tietoa -osiosta. Mm. vapaaehtoistehtäviä, yhdistysten järjestämään toimintaa, vuokrattavia toimitiloja sekä paljon muuta.

---

Yhdistysinfon vuoden 2019 kuudes uutiskirje lähetetään sähköisesti kaikille järjestö-ja yhdistystoimijoille sekä muille uutiskirjeen tilanneille vkolla 23. Jos haluat uutisesi julkaistavan järjestötiedotteessa, ilmoita siitä 31.5.2019 mennessä tästä. Mikäli haluat toimittaa materiaalisi sähköpostitse, lähetä se osoitteeseen yllapito@yhdistysinfo.fi. 

Kehitämme Yhdistysinfon uutiskirjettä jatkuvasti, jotta se palvelisi Teitä paremmin. Palautetta ja kehittämisehdotuksia voit lähettää osoitteeseen uutiskirje@yhdistysinfo.fi.

Yhdistysinfon ylläpito toivottaa kaikille aurinkoa ja lämpöä päiviin!