Ylätunniste

Uutisia

Järjestöjen toiminnan avulla voidaan vahvistaa hyvinvointia

Päihde- ja mielenterveysjärjestöjen tutkimuksen mukaan järjestöjen toimintaan osallistumisella on yhteys erityisesti vertaisten ja kokemusasiantuntijoiden, matalan kynnyksen kohtaamispaikoissa ja päiväkeskuksissa kävijöiden sekä työllistettyjen tai kuntouttavassa työtoiminnassa mukana olevien koherenssin tunteeseen. Lue lisää.

Leader Länsi-Saimaan Kipinärahoja nuorille

Leader Länsi-Saimaan Kipinärahoja nuorille

Kipinärahat on Leader Länsi-Saimaan Nuoriso-Leader -toimintatapa, joka kannustaa nuoria käynnistämään uutta, omaehtoista vapaa-ajan toimintaa ja kokeilemaan yritystoimintaa. Samalla nuoret tutustuvat Leader- ja hanketoimintaan ja voivat vaikuttaa alueen kehittämiseen. Lue lisää.

Toimeksi.fi verkkopalvelukokonaisuuteen etsitään vastaavaa verkkopalveluasiantuntijaa sekä teknistä asiantuntijaa

Toimeksi.fi verkkopalvelukokonaisuuteen etsitään vastaavaa verkkopalveluasiantuntijaa sekä teknistä asiantuntijaa

Toimeksi.fi -verkkopalvelukokonaisuus koordinoi ja kehittää Toimeksi.fi -verkkopalvelun tekniikkaa, saavutettavuutta, esteettömyyttä, käytettävyyttä ja asiakaslähtöisyyttä yhdessä alueellisten verkostojen kanssa. Lue lisää.

Taloushallinnon opas yhdistyksille ja pienosuuskunnille

Kansan Sivistystyön Liitto KSL ja KSL-opintokeskus on julkaissut taloushallinnon oppaan yhdistyksille ja pienosuuskunnille. Oppaan tarkoituksena on taata kaikille yhdistyksille ja osuuskunnille toimiva taloudenhoito koosta ja luonteesta riippumatta.

Uusi strategia ohjaa STEA:n toimintaa

Strategian tarkoitus on antaa suuntaviivat STEAn toiminnalle ja sille, minkälaisten tavoitteiden tulisi ohjata STEAn avustustoimintaa kokonaisuutena tulevaisuudessa. Strategian taustalla on erilaisia selvitystöitä. Lisäksi strategian tueksi on toteutetty kyselyitä ja käyty keskusteluja laajasti sidosryhmien kanssa.Lue lisää.

Järjestöt mukana muutoksessa -ohjelma Maakunnallisten Järjestö 2.0 -hankkeiden yhteisten tavoitteiden toteutumisen seurantakysely

Hyvä järjestö tai viranomaistoimija, Sosiaali- ja terveysministeriö käynnisti syksyllä 2017 kolme Suomi 100 -avustusohjelmaa vuosille 2017-2020. Ohjelmilla vähennetään eriarvoisuutta, parannetaan työikäisten toimintakykyä ja kehitetään järjestötoimintaa. Tämä käsillä oleva kysely liittyy niistä yhteen, Järjestö 2.0 - mukana muutoksessa -ohjelmaan, joka koostuu 17 maakunnallisesta hankkeesta, joissa organisoidaan sote- ja maakuntamallia tukevat rakenteet myös suomalaiseen järjestötoimintaan. Lue lisää.

Vapaaehtoistoiminta nyt ja tulevaisuudessa

Vapaaehtoistoiminta nyt ja tulevaisuudessa

Lue, millaiset tulevaisuuden näkymät vapaaehtoistyöllä on. Mitkä asiat vaikuttavat vapaaehtoistyöhön nyt ja tulevaisuudessa. Sekä millaisia yhteistyöverkkoja tulisi kutoa, jotta Suomi olisi jatkossakin maailman paras paikka vapaaehtoistoiminnalle. Lue lisää.

Vuoden 2019 kymenlaaksolaisen kylän ja kylätoimijoisen haku on nyt käynnissä!

Vuoden 2019 kymenlaaksolaisen kylän ja kylätoimijoisen haku on nyt käynnissä!

Kymenlaakson Kylät ry käynnistää vuoden 2019 kymenlaaksolaisen kylän ja kylätoimijoiden valintakierroksen. Valinnoilla halutaan nostaa esiin kylien monipuolista toimintaa ja lisätä kylätoiminnan tunnettuutta ja näkyvyyttä. Tavoitteena on löytää aktiivisia kyliä ja kaupunginosia, tuloksellista kylätoimintaa ja saada hyviä esimerkkejä kylien toiminnasta ja yhteistyöstä. Lue lisää.

Lisää uutisia löydät Yhdistysinfosta

Tapahtumia (14.2. - 16.4.2019)

Tapahtumat on jaoteltu  alueittain (Kouvolan seutukunta, Kotka-Haminan seutukunta ja Etelä-Karjala), jotta oman alueen tapahtumat olisi helpompi löytää.

Lisätietoa tapahtumasta saat klikkaamalla tapahtuman otsikkoa.

Kotka-Haminan seutukunta

5. - 6.3.2019 Vertaisohjaajakoulutus

Tietopankki

Yhdistysinfon tietopankki -osiosta löydät eri teemojen alta monipuolisen valikoiman oppaita, ohjeita ja työvälineitä kansalais- ja yhdistystoiminnan tueksi. Tietopankista löytyy tietoa myös valtakunnallisista ja alueellisista verkostoista sekä työvälineitä vapaaehtois- ja vertaistoiminnan tueksi.

Tekemistä ja tietoa

Löydä tekemistä ja tietoa Kaakkois-Suomen alueelta Yhdistysinfon Löydä tekemistä ja tietoa -osiosta. Mm. vapaaehtoistehtäviä, yhdistysten järjestämään toimintaa, vuokrattavia toimitiloja sekä paljon muuta.

---

Yhdistysinfon vuoden 2019 kolmas uutiskirje lähetetään sähköisesti kaikille järjestö-ja yhdistystoimijoille sekä muille uutiskirjeen tilanneille vkolla 11. Jos haluat uutisesi julkaistavan järjestötiedotteessa, ilmoita siitä 11.3.2019 mennessä tästä. Mikäli haluat toimittaa materiaalisi sähköpostitse, lähetä se osoitteeseen jenna.paajanen@socom.fi.

Kehitämme Yhdistysinfon uutiskirjettä jatkuvasti, jotta se palvelisi Teitä paremmin. Palautetta ja kehittämisehdotuksia voit lähettää osoitteeseen uutiskirje@yhdistysinfo.fi.

Yhdistysinfon ylläpito toivottaa kaikille leppoisia kevätpäiviä!