Ylätunniste

Uutisia

Kumppanuustalo Hilman syksyn ohjelmaa

Kumppanuustalo Hilman syksyn ohjelmaa

Kumppanuustalo Hilma on yhdistysten koti ja monipuolinen kansalaistoiminnan keskus. Hilmalla on tänä syksynä luvassa monipuolista kaikille avointa matalankynnyksen toimintaa, luentotilaisuuksia sekä tapahtumia. 

Lue lisää.

Selvityshenkilöt: Jatkossa vain harvat vammaisten henkilöiden erityispalvelut keskitetään (STM)

Vammaisten ihmisten on saatava tarvitsemansa tuki ja palvelut ensi sijassa lähipalveluina. Heidän on voitava käyttää esimerkiksi sote- ja maakuntauudistuksen voimaan tultua toimintansa aloittavia sosiaali- ja terveyskeskuksia valintansa mukaan ja esteittä. 

Lue lisää.

Muisti- ja ikäystävällinen asuminen ja asuinympäristö -opaskirja

Ympäristöministeriön oppaassa esitellään muistiystävällisyyden ja ikäystävällisyyden kansainväliset suuntaukset sekä niiden kannalta merkitykselliset käsitteet ja näkökulmat, kuten kaikille sopiva suunnittelu ja osallisuus. 

Lue lisää.

Missä elämänvaiheessa syrjäytyminen syntyy?

Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen (THL) ja Me-säätiön kehittämä työkalu ”syrjäytymisen dynamiikasta” auttaa ratkaisemaan syrjään jäämisen ongelmaa. Sen avulla apu ja tuki voidaan kohdentaa sinne, missä vaikutus on suurin.

Lue lisää.

Äänestä vuoden 2018 vapaaehtoista

Kansalaisareena palkitsee tänä vuonna viidettä kertaa Vuoden vapaaehtoisen. Kampanjan tavoitteena on nostaa vapaaehtoistoiminnan arvostusta ja näkyvyyttä. Palkinnon saaja toimii seuraavan vuoden ajan vapaaehtoistoiminnan lähettiläänä. Äänestys on auki 1. - 31.10.2018 

Lue lisää.

Nuoret mukaan vapaaehtoistoimintaan pelin avulla

Jeesaan-hankkeessa kehitetty vapaaehtoistoiminnan peli on uudenlainen ja hauska tapa perehdyttää nuoria vapaaehtoistoimintaan. 

Lue lisää.

Nuoret ideoivat maaseudun palveluita (KaakonKantri)

Nuoret ideoivat maaseudun palveluita (KaakonKantri)

Kyyhkylän Kartanossa, Mikkelissä järjestettiin syyskuussa nuorten ajatusten hautomo. Nuoret haluaisivat tuoda alueidensa historiaa ja kulttuuria esille interaktiivisemmin ja tekemisen kautta. 

Lue lisää.

Maaseudulla rakennetaan valtavasti lisää liikuntapaikkoja – Leader-rahoitus ja talkootyö avainasemassa

Maaseudulla rakennetaan valtavasti lisää liikuntapaikkoja – Leader-rahoitus ja talkootyö avainasemassa

Paikallisen kehittämisen Leader-ryhmät ovat osaltaan ratkaisemassa liian vähäisen liikunnan mukanaan tuomia ongelmia. Maaseudulle syntyy vuosittain yli 200 liikunta- ja harrastuspaikkaa.

Lue lisää.

Lisää uutisia löydät Yhdistysinfosta

Tapahtumia (23.10. - 13.11.2018)

Tapahtumat on jaoteltu  alueittain (Kouvolan seutukunta, Kotka-Haminan seutukunta, Etelä-Karjala ja Loviisa), jotta oman alueen tapahtumat olisi helpompi löytää.

Lisätietoa tapahtumasta saat klikkaamalla tapahtuman otsikkoa.

Toimintaa

Yhdistysinfon toimintaa -osiosta löydät Kymenlaakossa, Etelä-Karjalassa ja Loviisassa tapahtuvat toimijoiden järjestämät säännölliset toiminnat.

Mm. kansanlauluryhmä, draamakerho, seniorikerho, matkailuoppaan peruskurssi ja erilaista kulttuuritoimintaa.

Toimitilat

Yhdistysinfon toimitilat -osiosta löydät runsaasti lainattavissa ja vuokrattavissa olevia tiloja Kymenlaaksossa, Etelä-Karjalassa ja Loviisassa.

Vapaaehtoistehtäviä

Yhdistysinfon vapaaehtoistehtäviä -osiosta löydät avoinna olevia vapaaehtoistehtäviä.

Mm. Kumppanuustalo Hilma hakee avustajia perhekahvilaan ja Vuoroveto -kriisikeskus hakee kriisitukihenkilöitä.

---

Yhdistysinfon vuoden 2018 yhdeksäs uutiskirje lähetetään sähköisesti kaikille järjestö-ja yhdistystoimijoille sekä muille uutiskirjeen tilanneille vkolla 47. Jos haluat uutisesi julkaistavan järjestötiedotteessa, ilmoita siitä 19.11.2018 mennessä tästä. Mikäli haluat toimittaa materiaalisi sähköpostitse, lähetä se osoitteeseen jenna.paajanen@socom.fi.

Kehitämme Yhdistysinfon uutiskirjettä jatkuvasti, jotta se palvelisi Teitä paremmin. Palautetta ja kehittämisehdotuksia voit lähettää osoitteeseen uutiskirje@yhdistysinfo.fi.

Yhdistysinfon ylläpito toivottaa kaikille mukavaa talven odotusta!