Ylätunniste

Uutisia

Osaamis-, ohjelma- ja tekijäpankki yhdistystoimijoille

Hyvät yhdistys- ja yhteisölliset toimijat! Uusi tapa toimia hankkeen tavoitteisiin kuuluu yhdistystoimijoiden osaamis-, ohjelma- ja tekijäpankin perustaminen. Vastaava pankki löytyy jo Kouvolan kaupungin sivuilta ja hankkeen tarkoituksena on päivittää ja kehittää olemassa olevaa pankkia syksyn 2018 aikana. Pyytäisin sinua nyt pohtimaan, mitä sinä osaat ja voisit tarjota muille? Entä edustamasi yhdistys tai yhteisö? Lue lisää.

Kansainvälinen vapaaehtoisten päivä on 5.12.2018

Joka toinen meistä on sellainen – vapaaehtoinen! Keskiviikkona 5. joulukuuta vapaaehtoiset ja vapaaehtoistyö saavat erityistä huomiota, kun Suomessa vietetään Kansainvälistä Vapaaehtoisten päivää. Lue lisää.

Luo luottamusta - suojele lasta - opas ja verkkokoulutus

THL on julkaissut oppaan ja verkkokoulutuksen lapsen tuen ja avun saantia turvaavasta yhteistyöstä ja tietojenvaihdosta. Koulutus on suunnattu lasten, nuorten ja perheiden kanssa toimiville. Lue lisää.

Muistipuisto, innostavia tehtäviä ja aivoterveyttä tukevaa tietoa

Muistipuisto® on helppokäyttöinen ja innostava verkkosivusto, joka sisältää aivoterveyttä tukevaa tietoa, tekemistä ja käytännön vinkkejä. Lue lisää.

Info-Lango, monikielinen etäneuvontapalvelu

Info-Lango on monikielinen etäneuvontapalvelu, josta saat neuvoa ja opastusta esimerkiksi asumiseen, työelämään, koulutukseen, vapaa-ajan viettoon sekä sosiaali- ja terveyspalveluihin liittyvissä kysymyksissä. Lue lisää.

Ikäinstitutti kutsuu toimijoita mukaan kehittämistyöhön

Ikäinstituutti kutsuu kouvolalaisia toimijoita mukaan kehittämistyöhön tukemaan iäkkäitä heidän arjessaan. Toiminnan avaustilaisuus pidetään Kouvolan kansalaisopistolla 25.9. klo 13-15. Lue lisää.

Tieto- ja viestintätekniikan koulutuksia yhdistyksille ja yrityksille

Kouvolan kansalaisopiston tieto- ja viestintätekniikan koulutusten avulla paikalliset yritykset, yhdistykset ja kansalaisjärjestöt ja muut toimijat pysyvät mukavasti digitalisaation kyydissä. Lue lisää.

Lukulehto ja Voikkaan olohuone avaavat jälleen ovensa Kouvolassa

Kaupunkiolohuoneet Lukulehto ja Voikkaan olohuone ovat kaikille kuntalaisille tarkoitettuja tiloja oleskeluun ja viihtymiseen. Niihin voi pistäytyä lukemaan päivän lehdet, kahvittelemaan ja tapamaan muita kävijöitä. Lue lisää.

Kuka on seuraava Kouvolan valovoimainen vapaaehtoinen

Kaupunki pyytää ehdotuksia viidettä kertaa jaettavan Kouvolan valovoimainen vapaaehtoinen -palkinnon saajaksi 5.10.2018 mennessä. Palkinto voidaan myöntää yhdelle tai useammalle henkilölle tai ryhmälle, yhteisölle tai yhdistykselle tai muulle taholle, joka on tehnyt Kouvolassa merkittävän vapaaehtoisteon tai -tekoja tai luonut kaupungille myönteistä julkisuuskuvaa vapaaehtoistoiminnallaan. Lue lisää.

Lisää uutisia löydät Yhdistysinfosta

Tapahtumia (21.9. - 9.10.2018)

Tapahtumat on jaoteltu  alueittain (Kouvolan seutukunta, Kotka-Haminan seutukunta, Etelä-Karjala ja Loviisa), jotta oman alueen tapahtumat olisi helpompi löytää.

Lisätietoa tapahtumasta saat klikkaamalla tapahtuman otsikkoa.

Toimintaa

Yhdistysinfon toimintaa -osiosta löydät Kymenlaakossa, Etelä-Karjalassa ja Loviisassa tapahtuvat toimijoiden järjestämät säännölliset toiminnat.

Mm. kansanlauluryhmä, draamakerho, seniorikerho, matkailuoppaan peruskurssi ja erilaista kulttuuritoimintaa.

Toimitilat

Yhdistysinfon toimitilat -osiosta löydät runsaasti lainattavissa ja vuokrattavissa olevia tiloja Kymenlaaksossa, Etelä-Karjalassa ja Loviisassa.

Vapaaehtoistehtäviä

Yhdistysinfon vapaaehtoistehtäviä -osiosta löydät avoinna olevia vapaaehtoistehtäviä.

Mm. Lappeenrannan seudun eläinsuojeluyhdistys ry hakee taloustiimiin jäseniä, MLL:n Kymen piiri ry etsii mm. ystäviä maahanmuuttajaäideille, kavereita lapselle tai nuorelle ja eroauttamistyön perheluotsia.

---

Yhdistysinfon vuoden 2018 kahdeksas uutiskirje lähetetään sähköisesti kaikille järjestö-ja yhdistystoimijoille sekä muille uutiskirjeen tilanneille vkolla 42. Jos haluat uutisesi julkaistavan järjestötiedotteessa, ilmoita siitä 15.10.2018 mennessä tästä. Mikäli haluat toimittaa materiaalisi sähköpostitse, lähetä se osoitteeseen jenna.paajanen@socom.fi.

Kehitämme Yhdistysinfon uutiskirjettä jatkuvasti, jotta se palvelisi Teitä paremmin. Palautetta ja kehittämisehdotuksia voit lähettää osoitteeseen uutiskirje@yhdistysinfo.fi.

Yhdistysinfon ylläpito toivottaa kaikille kuulaita syyspäiviä!