Ylätunniste

Uutisia

VertaisVeturi -koulutus elokuussa 2018 Kouvolassa

Kiinnostaako sinua kouluttautua Vertaisohjaajaksi? Kouvolan kaupunki/ Terveyden edistämisen palvelut järjestää elokuussa 2018 VertaisVeturi- koulutuksen. VertaisVeturi- koulutus perustuu Ikäinstituutin koordinoimaan VoiTas- koulutusohjelmaan. Koulutus on kaikille kiinnostuneille avoin, eikä vaadi aiempaa kokemusta ohjaamisesta. VertaisVeturi on hyvä tilaisuus järjestöille, seuroille ja yhdistyksille kouluttaa jäseniä liikunnan vertaisohjaajaksi. 

Lue lisää.

Kesäduuni - kampanja kouvolalaisten nuorten työllistämiseksi

Kouvolan kaupunki ja Sijaishaltija Oy ovat käynnistäneet ensimmäistä kertaa Kouvolassa Kesäduuni-kampanjan, jonka tarkoituksena on työllistää 180 kouvolalaista 9-luokkalaista tai vuonna 2002 syntynyttä nuorta kahdeksi viikoksi. Nuori työskentelee 60 tuntia, ja ansaitsee itselleen 360 euroa. Työnantajalle yhden työntekijän hinta on 266 euroa. Työn päätyttyä teidän tarvitsee maksaa vain yksi lasku, me hoidamme kaikki muut paperityöt.

Lue lisää.

Pienten investointien teemahankkeen alahankkeiden haku päättyy 31.5.2018

Kasvun pienet investoinnit -teemahankkeessa kootaan yhteen joukko alahankkeita, jotka olisivat yksinään kustannuksiltaan liian pieniä rahoitettaviksi ns. normaaleina Leader-rahoitteisina hankkeina. Alahankkeiden haku päättyy 31.5.2018 ja hakemus tulee olla toimitettu viimeistään tuolloin Kasvun toimistolle. 

Lue lisää.

Avoimet kylät Etelä-Karjalassa 9.6.2018

Avoimet Kylät -päivänä kylät ympäri Etelä-Karjalaa toivottavat kaikki tervetulleiksi tutustumaan toimintaansa, asukkaisiinsa ja palveluihinsa. Teemapäivänä on kiva poiketa lähikylillä, tutustua itselle uusiin kyliin tai tehdä koko päivän kesäinen kiertoajelu maaseudun maisemissa. Kylät Etelä-Karjalassa ovat mukana Avoimet kylät- tapahtumassa lauantaina 9.6.2018. Lue lisää ja tutustu Etelä-Karjalan tarjontaan tapahtumalistasta

Lue lisää.

Avoimet kylät Kymenlaaksossa 9.6.2018

Kymenlaakson Kylät ry ja Ekamin matkailualan aikuisopiskelijat järjestävät yhteistyössä Avoimet Kylät -bussiretken lauantaina 9.6.2018. Retki suuntautuu Mäntlahden ja Klamilan kyliin Etelä-Kymenlaaksoon. Retkellä on luvassa taidetta Galleria Kymen Kullassa, naamioteatteria, rooliopastusta Mäntlahden Murroksella ja frisbeegolfin pelaamista satamassa. 

Lue lisää.

Terveyden edistämisen määrärahan haku on auki 15.6.2018 asti

Terveyden edistämisen määrärahalla tuetaan vuonna 2019 erityisesti hankkeita, jotka tukevat kunnissa ja tulevissa maakunnissa toteutettavaa hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen toimintaa sekä maakunta- ja sote-uudistuksen toimeenpanoa kuntien ja tulevien maakuntien hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen tehtävän osalta. Terveyden edistämisen määrärahan tavoitteena on tukea terveyden edistämistä sekä päihteiden käytön ja tupakoinnin ehkäisyä ja vähentämistä.

Lue lisää.

Valtion erityisavustukset hankkeisiin, joilla edistetään maahanmuuttajien ja turvapaikanhakijoiden kotoutumista suomalaiseen yhteiskuntaan, ovat nyt haettavissa.

Opetushallitus ilmoittaa, että valtion erityisavustukset hankkeisiin, joilla edistetään maahanmuuttajien ja turvapaikanhakijoiden kotoutumista suomalaiseen yhteiskuntaan valtion vuosien 2017 ja 2018 talousarvioiden mukaisesti, ovat nyt haettavissa. Opetushallitus jakaa avustuksina yhteensä noin 8 milj. euroa. Avustusta tulee käyttää maahanmuuttajien ja turvapaikanhakijoiden koulutuspolkujen nopeuttamiseen ja tukemiseen sekä kotoutumista edistäviin toimiin.

Lue lisää.

Maapalloliiga haastaa järjestöt ja yhdistykset

Maapalloliiga on kehitysohjelma järjestöille ja yhdistyksille. Siinä etsitään ja kehitetään uusia tapoja, jotka innostavat meitä suomalaisia tekemään arjessamme ympäristöystävällisiä tekoja ja valintoja. Maapalloliigan ideana on yhdistää järjestöjen voima ja kestävän arjen teot. Tähtäimessä on erinomaisia konsepteja, tapahtumia, kampanjoita ja palveluita, jotka auttavat elämään kestävää arkea. Yhdistys voi kehittää oman uuden tavan joukkojen innostamiseen ja hakea ideallaan kehitysohjelmaan mukaan. 

Lue lisää.

Vaikuttamisopas yhdistyksille

Vaikuttamisopas on syntynyt Keski-Uudenmaan Yhdistysverkoston Kumppanuudella soteen ja kuntiin –hankkeen ja Päijät-Hämeen Sosiaali- ja terveysturva ry:n Yhteinen Päijät-Häme hankkeen yhteistyönä. Järjestöt ja paikallisyhdistykset ovat toiminta-alueellaan varteenotettavia vaikuttajia silloin kun heidät tunnetaan. Yhdistyksen pitää tehdä itsensä näkyväksi, jotta sen viesti kuullaan ja esitettyjä ajatuksia huomioidaan.

Lue lisää.

Teatteritaiteen perusopetusryhmien opinnäytetöitä esitetään

Teatteritaiteen perusopetusryhmien opinnäytetyöt esitetään tänä vuonna HAMINAN WANHALLA TYÖSKILLÄ. TERVETULOA!   Hei. Taas on tullut teatteritaiteen perusopetusryhmien opinnäytetöiden aika. TTPO-ryhmien näytelmiä on tänäkin vuonna neljä. Lukuvuoden 2018 esitykset nähdään Haminan Wanhalla Työskillä 4.4. – 30.5. 

Lue lisää.

Muistutus rekisteröityneille toimijoille Yhdistysinfossa

Mahtavaa! Yhdistysinfo.fi -sivustolle on rekisteröitynyt suuri joukko uusia toimijoita. Rekisteröityneenä käyttäjänä voit ilmoittaa sivustolle tapahtumia, toimintaa, vapaaehtoistehtäviä, tiloja, työ- ja harjoittelu- ja opinnäytetyöpaikkoja sekä henkilöstöä. Tällä hetkellä monen rekisteröityneen toimijan tiedot ovat luonnostilassa, eivätkä siitä syystä näy Yhdistysinfon sivustolla. Muistathan käydä täyttämässä toimijan perustiedot ja saat näin kaiken hyödyn irti sivustosta.

Lue lisää.

Kumppanuustalo Hilma muuttaa

Kumppanuustalo Hilma muuttaa kesäkuussa uusin tiloihin Varuskuntakerholle, Kadettikoulunkatu 3. Kesällä moni yhdistys viettää ansaittua lomaa, joten ”uuden” Hilman toiminnallisia avajaisia vietetään 6.9. klo 15-18. Tule mukaan avajaisiin esittelemään oman yhdistyksesi toimintaa! Avajaisiin toivotaan mahdollisimman osallistavaa toimintaa.

Lue lisää.

Lisää uutisia löydät Yhdistysinfosta

Tapahtumia (21.5. - 4.8.2018)

Tapahtumat on jaoteltu  alueittain (Kouvolan seutukunta, Kotka-Haminan seutukunta, Etelä-Karjala ja Loviisa), jotta oman alueen tapahtumat olisi helpompi löytää.

Lisätietoa tapahtumasta saat klikkaamalla tapahtuman otsikkoa.

Toimintaa

Yhdistysinfon toimintaa -osiosta löydät Kymenlaakossa, Etelä-Karjalassa ja Loviisassa tapahtuvat toimijoiden järjestämät säännölliset toiminnat.

Mm. Nettitupa ikäihmisille, tukea mielenterveysomaisille, bändi-iltoja ja nuorten iltoja

Toimitilat

Yhdistysinfon toimitilat -osiosta löydät lainattavissa ja vuokrattavissa olevia tiloja Kymenlaaksossa, Etelä-Karjalassa ja Loviisassa

Vapaaehtoistehtäviä

Yhdistysinfon vapaaehtoistehtäviä -osiosta löydät avoinna olevia vapaaehtoistehtäviä.

mm. Karjalaisiin kesäjuhliin kaivataan työtä pelkäämätöntä talkooväkeä ja eroperheiden tapaamispaikkatoimintaan haetaan vapaaehtoisia.

---

Yhdistysinfon vuoden 2018 kuudes uutiskirje lähetetään sähköisesti kaikille järjestö-ja yhdistystoimijoille sekä muille uutiskirjeen tilanneille vkolla 34 . Jos haluat uutisesi julkaistavan järjestötiedotteessa, ilmoita siitä 17.8.2018 mennessä tästä. Mikäli haluat toimittaa materiaalisi sähköpostitse, lähetä se osoitteeseen jenna.paajanen@socom.fi.

Kehitämme Yhdistysinfon uutiskirjettä jatkuvasti, jotta se palvelisi Teitä paremmin. Palautetta ja kehittämisehdotuksia voit lähettää osoitteeseen uutiskirje@yhdistysinfo.fi.

Yhdistysinfon ylläpito toivottaa kaikille rentouttavaa ja aurinkoista kesää!