Ylätunniste

Uutisia

Etelä-Karjalan kylät ry: Vuoden Kylän, kylätoiminnan tiennäyttäjän ja maaseututoimijan hakuaika käynnissä

Vuoden Kylä valinnalla halutaan lisätä kylätoiminnan näkyvyyttä ja tuoda esiin kylien monipuolista toimintaa. Valinnassa painotetaan kylätoiminnan pitkäjänteisyyttä, luovaa toimintaa ja tulevaisuuteen katsomista. Huomio keskittyy erityisesti kylän kehittämiseen laaja-alaisesti ja mm. suhteisiin kotikuntaan, lähipalveluihin, tiedottamiseen, yhteistyöhön ja elinkeinojen edistämiseen.

Lue lisää.

Kunnon komediaa yhdistyksellenne

Aurinkoista kevättä Heinolan Kesäteatterista, Vaikka lämpötila on vielä keväisen kolea, olemme me Heinolan kesäteatterissa tekemässä töitä jo kesän 2018 eteen. Mikäli yhdistyksessänne suunnitellaan vielä kesän ohjelmaa, niin uskomme että Heinola ja esityksemme Kunnon komedia olisi erinomainen valinta. Kunnon komedia on tyylipuhdas terveyskylpylään sijoittuva englantilaisfarssi, jossa vauhtia ja nopeita juonenkäänteitä on riittämiin. 

Lue lisää.

Kansainvälinen kulttuurileiri 13 - 17-vuotiaille nuorille

Leader Sepran Nuoret Seprat -hanke järjestää Virolahdella kansainvälisen kulttuurileirin 3. - 8.7.2018. Leirille valitaan kymmenen 13 - 17-vuotiasta nuorta Etelä-Kymenlaaksosta ja saman verran osallistujia saapuu Virosta. Leirin ohjelmaan kuuluu mm. tutustumista impro- ja katuteatteriin, risteilypäivä Tammioon, videotuotantoa, taidetyöpajoja sekä vauhdikas markkinapäivä ja illanvietto Klamilan satamassa. Harjun oppimiskeskuksen upea ympäristö ja mukava majoitus takaavat viihtymisen leirillä. 

Lue lisää.

Lapsiasiavaltuutetun kertomus eduskunnalle 2018

Ensimmäistä kertaa annettavan lapsiasiavaltuutetun kertomuksen tavoitteena on luoda eduskunnalle edellytyksiä Suomen kansallisen lapsipolitiikan rakentamiselle. Eduskunnan olisi tärkeää näyttää 100-vuotiaalle Suomelle, mille tavoitteille ja miten lasten kasvu- ja elinoloihin, kuten lapsen saamaan tukeen ja palveluihin, vaikuttaminen eli kansallinen lapsipolitiikka rakentuu. Kertomuksessa arvioidaan ensimmäistä kertaa systemaattisesti Suomen lainsäädännön suhdetta vuonna 1991 maassamme osaksi kansallista lainsäädäntöä tulleeseen Yhdistyneiden Kansakuntien lapsen oikeuksien yleissopimukseen.

Lue lisää.

Lisää uutisia löydät Yhdistysinfosta

Tapahtumia (20.4. - 15.5.2018)

Tapahtumat on jaoteltu  alueittain (Kouvolan seutukunta, Kotka-Haminan seutukunta, Etelä-Karjala ja Loviisa), jotta oman alueen tapahtumat olisi helpompi löytää.

Lisätietoa tapahtumasta saat klikkaamalla tapahtuman otsikkoa.

Toimintaa

Yhdistysinfon toimintaa -osiosta löydät Kymenlaakossa, Etelä-Karjalassa ja Loviisassa tapahtuvat toimijoiden järjestämät säännölliset toiminnat.

Mm. Nettitupa ikäihmisille, tukea mielenterveysomaisille, bändi-iltoja ja nuorten iltoja

Toimitilat

Yhdistysinfon toimitilat -osiosta löydät lainattavissa ja vuokrattavissa olevia tiloja Kymenlaaksossa, Etelä-Karjalassa ja Loviisassa

Vapaaehtoistehtäviä

Yhdistysinfon vapaaehtoistehtäviä -osiosta löydät avoinna olevia vapaaehtoistehtäviä.

mm. Karjalaisiin kesäjuhliin kaivataan työtä pelkäämätöntä talkooväkeä ja eroperheiden tapaamispaikkatoimintaan haetaan vapaaehtoisia.

---

Yhdistysinfon vuoden 2018 viides uutiskirje lähetetään sähköisesti kaikille järjestö-ja yhdistystoimijoille sekä muille uutiskirjeen tilanneille vkolla 20. Jos haluat uutisesi julkaistavan järjestötiedotteessa, ilmoita siitä 14.5.2018 mennessä tästä. Mikäli haluat toimittaa materiaalisi sähköpostitse, lähetä se osoitteeseen jenna.paajanen@socom.fi.

Kehitämme Yhdistysinfon uutiskirjettä jatkuvasti, jotta se palvelisi Teitä paremmin. Palautetta ja kehittämisehdotuksia voit lähettää osoitteeseen uutiskirje@yhdistysinfo.fi.

Yhdistysinfon ylläpito toivottaa kaikille aurinkoisia kevätpäiviä!