Ylätunniste

Uutisia

STEAn pienavustusten hakuaika 5.2. - 3.4.2018

Vuonna 2018 avattu avustusten erillishaku tarjoaa erityisesti pienille järjestöille uuden rahoitusmahdollisuuden, järjestöjen pienavustuksen. Järjestöjen pienavustus on kohdennettuna toiminta-avustuksena myönnettävä avustus, joka voi olla suuruudeltaan 1 000—7 000 euroa. 

Lue lisää.

Yhdistykset mukaan Kouvola-päivään

Kouvola-päivää vietetään lauantaina 12.5. Tänä vuonna tarjoamme yhdistyksille mahdollisuuden varata maksuton esittelytila kaupungin teltasta. 

Lue lisää.

Kouvola: vuoden 2018 yleishyödyllisille järjestöille- ja yhteisöille myönnettävät avustukset haettavana

Toiminta-avustukset ovat nyt haettavissa. Lähetä hakemus 29.3. klo 15 mennessä. Myöhästyneitä hakemuksia ei käsitellä. Kouvolan kaupunki/Yhteisöllisyyden edistäminen

Lue lisää.

Tervetuloa juhlistamaan Kansalaisareenan 25 -vuotista taivalta!

Hei! Kansalaisareena on edistänyt vapaaehtoistoimintaa jo 25 vuoden ajan. Tule juhlimaan sitä kanssamme! Voit poiketa tarjoamallemme lounaalle tai viihtyä pidempään. 13.4.2018 klo 11–16 Kalliolan Setlementtitalo, Sturenkatu 11, Helsinki 

Lue lisää.

Kokoustilaa edullisesti Imatran Keilahallilla, varaa nyt jo syksyn vakiovuorot!

Kokoustilaa edullisesti Imatran Keilahallilla, varaa nyt jo syksyn vakiovuorot!

Hei Imatran seudun yhdistykset ja yritykset! Imatran Keilahallilla on edullinen ja toimiva kokoustila (+sauna) yritysten TYKY -päiviin, yhdistysten & urheiluseurojen kokouksiin, synttäreille, kaveriporukan tapaamisiin... Tervetuloa katsomaan tilat, niin suunnitellaan tarpeisiinne sopiva tilaisuus. Keväälle on vielä tilaa ja nyt on hyvä aika tehdä ensi syksyn vakiovaraukset! Tervetuloa keilaamaan, kokoustamaan ja viihtymään!

Lue lisää.

Suomen ensimmäinen YK:n vammaissopimuksen toimintaohjelma vahvistaa vammaisten henkilöiden oikeuksia

Suomessa on julkaistu ensimmäistä kertaa YK:n vammaissopimuksen kansallinen toimintaohjelma. Sillä toimeenpannaan YK:n vammaisten henkilöiden oikeuksien yleissopimusta, joka tuli voimaan kesällä 2016. Tavoitteena on vahvistaa vammaisten henkilöiden oikeuksia ja osallistumismahdollisuuksia. 

Lue lisää.

STM:llä käynnissä valtionavustushaku nuorten psykososiaalisen tuen palvelujen kehittämiseksi

Sosiaali- ja terveysministeriö julistaa haettavaksi yhteensä enintään 1,2 miljoonaa euroa valtionavustusta nuorten psykososiaalisen tuen palvelujen kehittämiseksi. Valtionavustukset jaetaan enintään viidelle kokeilulle, jotka tukevat nuorten elämän perushallintaa kokonaisvaltaisesti. 

Lue lisää.

Sähköhelmenkalastus - Sosiaalihuollon sähköisten palveluiden nykytila ja kehittämistarpeet

Raportti on kuvaus sosiaaliseen toimintakykyyn sekä sosiaalihuoltoon liittyvistä sähköisistä palveluista. Sosiaalihuollosta löytyi lähes 200 sähköistä palvelua, sähköhelmiä. Digitalisointi on edennyt, mutta kuntien ja kuntayhtymien palvelujen tarjonta ja sisältö vaihtelevat paljon. Raportissa käy ilmi, että sähköisiä palveluita tulisi mm. laajentaa, tarjontaa monipuolistaa ja saavutettavuutta turvata.

Lue lisää.

Lisää uutisia löydät Yhdistysinfosta, mm. sote sanastoa, Kouvola ja Iitti tukevat kesätyöntekijöiden palkkaamista, Me-säätiön raportti: 100 nuorta kehittäjää

Tapahtumia (24.3. - 17.4.2018)

Tapahtumat on jaoteltu  alueittain (Kouvolan seutukunta, Kotka-Haminan seutukunta, Etelä-Karjala ja Loviisa), jotta oman alueen tapahtumat olisi helpompi löytää.

Lisätietoa tapahtumasta saat klikkaamalla tapahtuman otsikkoa.

Toimintaa

Yhdistysinfon toimintaa -osiosta löydät Kymenlaakossa, Etelä-Karjalassa ja Loviisassa tapahtuvat toimijoiden järjestämät säännölliset toiminnat.

Mm. liikunta- ja urheiluryhmiä Kotkassa, vertaistukea mielenterveysomaisille sekä nettitupa

Toimitilat

Yhdistysinfon toimitilat -osiosta löydät lainattavissa ja vuokrattavissa olevia tiloja Kymenlaaksossa, Etelä-Karjalassa ja Loviisassa

Tällä hetkellä vuokrattavana mm. kokoustiloja Haminassa, kokous- ja saunatiloja, kerhotila ja kohtaamispaikka Imatralla, kokous- ja juhlatila Loviisassa, kohtaamispaikka Lappeenrannassa

Vapaaehtoistehtäviä

Yhdistysinfon vapaaehtoistehtäviä -osiosta löydät avoinna olevia vapaaehtoistehtäviä.

Tällä hetkellä Karhulan Urheilijat ry hakee seuratoimijoita ja Nicehearts ry etsii vapaaehtoisia kielenopettajia Luetaan yhdessä -verkostoon

---

Yhdistysinfon vuoden 2018 neljäs uutiskirje lähetetään sähköisesti kaikille järjestö-ja yhdistystoimijoille sekä muille uutiskirjeen tilanneille vkolla 16. Jos haluat uutisesi julkaistavan järjestötiedotteessa, ilmoita siitä 16.4.2018 mennessä tästä. Mikäli haluat toimittaa materiaalisi sähköpostitse, lähetä se osoitteeseen jenna.paajanen@socom.fi.

Kehitämme Yhdistysinfon uutiskirjettä jatkuvasti, jotta se palvelisi Teitä paremmin. Palautetta ja kehittämisehdotuksia voit lähettää osoitteeseen uutiskirje@yhdistysinfo.fi.

Yhdistysinfon ylläpito toivottaa kaikille rauhallista pääsiäistä!